Οι τρεις σουίτες βρίσκονται μέσα σε έναν παλιό κατάφυτο ελαιώνα, με μια μοναδική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο.

  Το Peliva Nature & Suites από το γραφείο G2lab Giannis & Giorgos Efthymiadis είναι χτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία στο νότιο τμήμα του Πηλίου, μέσα σε έναν παλιό κατάφυτο ελαιώνα, με μια μοναδική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο, προσφέροντας έναν χώρο απόδρασης, χαλάρωσης και διαμονής υψηλής ποιότητας με κύριους σχεδιαστικούς άξονες την χρήση φυσικών υλικών, απλών λιτών γραμμών και απαλών γήινων τόνων.

  Η πέτρα δίνει έμφαση στο φυσικό τοπίο.

  Ο ανεπιτήδευτος λιτός σχεδιασμός, με έμφαση στο φυσικό τοπίο, το ακατέργαστο, το αληθινό αλλά ταυτόχρονα οικείο, διαχρονικό και φιλόξενο με βασικό πρωταγωνιστή την ίδια τη φύση, αφήνει τον επισκέπτη να παραδοθεί στην ζεστή αρμονία μιας αυθεντικής εμπειρίας.

  Λεπτομέρεια από την κουζίνας μιας εκ των τριών σουιτών.

  Αξιοποιώντας στο μέγιστο το φυσικό ανάγλυφο τα δύο κτίρια του καταλύματος ανοίγονται στην θέα. Η είσοδος στο πίσω τμήμα ακολουθώντας την εξωτερική σκάλα, δίνει την αίσθηση ότι κανείς βυθίζεται ανάμεσα σε δύο τοίχους, κατασκευασμένους από τα βασικά υλικά, πέτρα και σκυρόδεμα, για να οδηγηθεί ξαφνικά σε ένα επίπεδο με τον ελαιώνα και τη θέα να απλώνεται δυναμικά μπροστά του.

  Από ψηλά ο χώρος της πισίνας.

  Ο κεντρικός αυτός χώρος ανάμεσα στα δύο κτίρια αποτελεί την λειτουργική και αισθητική σύνδεση σε ένα παιχνίδι εναλλαγής ιδιωτικού και κοινόχρηστου με τις αμέτρητες οπτικές φυγές να στρέφουν το βλέμμα του επισκέπτη στο απέραντο γαλάζιο και στην κυριαρχία της φύσης που ανασαίνει μπροστά του.

  Ο χώρος είναι διακοσμημένος με λιτό και φίνο τρόπο.

  Το αποτύπωμα της φύσης διαπερνά τον δομημένο χώρο με τα τοπικά υλικά να χρησιμοποιούνται σχεδόν στο σύνολο των κατασκευών. Οι πέτρινοι τοίχοι κατασκευασμένοι από την πέτρα του φυσικού εδάφους, οι πέργκολες και η εμφανής ξυλεία από καστανιά και λυγαριά, οι οροφές από καλαμωτή και πλεγμένες τριχιές, τα φυσικά φυτά, η ελιά, το στοιχείο του νερού, μεταφέρουν την αίσθηση της γης, τα αρώματα και τα χρώματα της φύσης με μια σύγχρονη αύρα ηρεμίας και χαλάρωσης.

  Ανεμπόδιστη θέα στο γαλάζιο.

  Οι 3 σουίτες αν και είναι σχεδιασμένες και διαμορφωμένες με παρόμοια υλικά προσφέρουν η καθεμία μια μοναδική αίσθηση στον επισκέπτη, διατηρώντας τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα.

  Η όψη της κρεβατοκάμαρας σε μια από τις σουίτες.

  Ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από φυσικές επιφάνειες, απλές λιτές γραμμές και απαλούς γήινους τόνους. Ξύλο, πέτρα, πατητή τσιμεντοκονία, ψάθα, αναδεικνύουν την ιδιαίτερη αισθητική του χώρου δίνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση μιας οικιακής ζεστασιάς.

  Μια γεμάτη εμπειρία σύγχρονης πολυτέλειας και αληθινής απόδρασης.

  Τα ξεχωριστά χειροποίητα διακοσμητικά, τα ιδιαίτερα κάδρα που συνδέονται με την ονομασία του κάθε δωματίου και γενικά η έμφαση στις λεπτομέρειες δημιουργούν μια ζεστή bohemianchic ατμόσφαιρα ευεξίας, άνεσης και βαθιάς χαλάρωσης. Τα εναλλασσόμενα σημεία ενδιαφέροντος στον περιβάλλοντα χώρο σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η εκπληκτική θέα από κάθε σημείο.

  Μεγάλες ανοιχτές βεράντες και ιδιωτικά καθιστικά.

  Μεγάλες ανοιχτές βεράντες, ιδιωτικά καθιστικά με υδρομασάζ, άνετος χώρος υπαίθριας τραπεζαρίας και BBQ, διαμορφωμένη εστία με χώρο χαλάρωσης, ανοιχτή στην θέα πισίνα, όλα απόλυτα ενταγμένα μέσα στην φύση, προσκαλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει και να βιώσει την αρμονία του τοπίου μέσα από μια υψηλής ποιότητας διαμονή.

  Λεπτομέρεια από το καθιστικό και το μπάνιο.

  Οι διαμορφωμένες διαδρομές μέσα στην φύση, η εναλλαγή ιδιωτικού και κοινόχρηστου, πάντα στραμμένη προς τη θέα, είτε προστατευμένη από τον ήλιο είτε ανοιχτή στο άπλετο φως, με τις αμέτρητες οπτικές φυγές να στρέφουν το βλέμμα του επισκέπτη στο απέραντο γαλάζιο, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό άνεσης, απομόνωσης και χαλάρωσης, μια γεμάτη εμπειρία σύγχρονης πολυτέλειας και αληθινής απόδρασης.

   

  Φωτογραφίες:  Δημήτρης Σπύρου

  //  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Tα 10+1 ωραιότερα interiors του 2020 στην Ελλάδα.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top