Τα μοντέλα της συλλογής Aquaracer τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί στον καταδυτικό κόσμο και όχι μόνο (monochrome-watches.com).

  Ο κόσμος των ελκυστικών ρολογιών χειρός είναι σαν ένα δάσος που μέσα του φύονται διαφορετικά είδη. Το καθένα έχει την αξία και τη χρησιμότητά του. Παρά την αυταπόδεικτη υψηλή ποιότητα αρκετών «κομματιών», τελικός κριτής είναι πάντα η σκληρή πραγματικότητα.

  Εντέλει, όταν φοράς το ρολόι στο χέρι σου, χαίρεσαι που έρχεται και κουμπώνει τέλεια στον καρπό σου, ταιριάζει με τα ρούχα που συνηθίζεις να φοράς και σου προσφέρει έναν αέρα ανωτερότητας, ωστόσο αν φοβάσαι να πλησιάσεις το νερό υπό το φόβο ότι θα προκληθεί «ανήκεστος» βλάβη στο μηχανισμό τότε μάλλον κάπου έχεις μετρήσει όλα τα δεδομένα με λανθασμένο τρόπο.

  Υπάρχουν, όμως, κι άλλα που συνδυάζουν το εξαιρετικό στυλ, το αθλητικό ντύμα και την υψηλή τεχνολογία με τη σιγουριά πως το νερό είναι γι’ αυτά φιλικό στοιχείο. Έτσι, μπορείτε να πέσετε άφοβα στην πισίνα ή να κάνετε αφρόλουτρο φορώντας πάντα το ρολόι στο χέρι σας, δίνοντας να αισθάνεστε ενοχές ότι εκείνη τη στιγμή διαπράττετε -εν αγνοία σας- μια καταστροφή.

  Aν έχετε ένα Aquaracer 300M Automatic Calibre 5 της TAG Hauer δεν πρόκειται να φοβηθείτε για τίποτα. Πολύ περισσότερο για το νερό.

  Η ζωή είναι σκληρή: υπάρχουν εξαιρετικά ρολόγια, σκέτα έργα τέχνης, που αν τα βυθίσεις κάτω από το όριο των 30 μέτρων θα γίνουν υποβρύχια παρατημένα στο βυθό – σκέτα ναυάγια.

  Το Aquaracer 300M Automatic Calibre 5 μπορεί να πιάσει μεγάλα βάθη, αλλά μπορεί να «επιβιώσει» άνετα και ως ρολόι της ξηράς.

  Με άλλα λόγια: αν έχετε ένα Aquaracer 300M Automatic Calibre 5 της TAG Hauer δεν πρόκειται να φοβηθείτε για τίποτα. Πολύ περισσότερο για το νερό. Για το συγκεκριμένο ρολόι, το υγρό στοιχείο είναι ένα φίλιο περιβάλλον.

  Θα χρειαστεί να περάσουμε όλη τη θάλασσα του μακρινού παρελθόντος, αλλά αξίζει τον κόπο: η πρώτη συλλογή Aquarecer της TAG Heuer ξεκίνησε πριν από 125 χρόνια. Eπομένως: εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ιστορία, αλλά με θαυμαστή προϊστορία.

  Το 1892 συγκεκριμένα ο ιδρυτής της θρυλικής εταιρείας Heuer, Edouard Heuer, κατέθεσε την πρώτη πατέντα για μια αδιάβροχη κάσα ρολογιού διεθνώς και παρουσίασε αμέσως ένα εντυπωσιακό αδιάβροχο ρολόι που γνώρισε μεγάλη και άμεση επιτυχία.

  Μπορεί σήμερα όλα αυτά να μας φαίνονται (και να είναι δεδομένα), όμως στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσαν σημαντικές ανακαλύψεις για την υψηλή τέχνη της ωρολογοποιίας και φυσικά έθεσαν τις βάσεις για τις μετέπειτα εξελίξεις (αυτή και κάμποσες άλλες ανάλογης σπουδαιότητας).

  Τα μοντέλα της συλλογής Aquaracer τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί στον καταδυτικό κόσμο και όχι μόνο. Σήμερα με νέο καντράν πράσινου χρώματος, το αυτόματο Aquaracer με ατσάλινη κάσα διαμέτρου 43 χιλιοστών, αδιάβροχη στα 300μ. έρχεται να επιβληθεί στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο του σπορ ρολογιού.

  Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αξίζει να προσέξουμε σε τούτο το ρολόι και τα οποία κεντρίζουν το μάτι, αλλά και έχουν χρηστική αξία. Μετρήστε χαρακτηριστικά:  περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνση, βιδωτή κορόνα, ευανάγνωστοι δείκτες ωρών από υλικό υψηλής φωτεινότητας και αυτόματος μηχανισμός Calibre 5. Στο ατσάλινο μπρασελέ, όπως και στην κάσα του ρολογιού εντυπωσιάζει το γυαλιστερό και σατινέ φινίρισμα.

  Επίσης: είναι εφοδιασμένο με κρύσταλλο από ζαφείρι και είναι αδιάβροχο στα 300 μέτρα. Το Aquaracer 300M Automatic Calibre 5 είναι ο «γεννημένος κολυμβητής» της TAG Heuer, ένα ρολόι που μπορεί να πιάσει μεγάλα βάθη, αλλά μπορεί να «επιβιώσει» άνετα και ως ρολόι της ξηράς.

  Το πράσινο καντράν του θαμπώνει και συλλειτουργεί με αντιθετική χρωματική παλέτα ρούχων. Φανταστείτε το με σκούρο σακάκι και πουκάμισο. Μαγευτείτε από την αντίθεση που είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη. Η φινέτσα, ίδιον της TAG Heuer, θα σας επιτρέψει να το φορέσετε με κάτι πιο σπορ (άλλωστε, είπαμε, είναι το ρολόι του καλού κολυμβητή), αλλά και κάτι πιο απογευματινό.

   

  Διαβάστε ακόμα: Apple Watch Hermès Series 5 – Το πάντρεμα «παράδοση-καινοτομία» των δύο οίκων είναι φέτος γαμάτο.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top