Με θητεία στο δημιουργικό τμήμα οίκων όπως οι Zeus & Δione και Balenciaga, η Ελληνογαλλίδα designer Irène Mamfredos, μαζί με τη φίλη της και πατρονίστ Αλίκη Δέμη λανσάρουν φέτος το καλοκαίρι την πρώτη γυναίκεια συλλογή Kimalé, η οποία έχει ήδη μπει στις ντουλάπες των connaisseurs. Όλα ξεκίνησαν όταν τα αφρικάνικα υφάσματα που είχε φέρει στην Αθήνα η άρτι αφιχθείσα από το Παρίσι Irène Mamfredos, και που προόριζε για χειροποίητα δώρα, της έδωσαν την ιδέα μίας πρωτότυπης συλλογής. Το νεοσύστατό brand «ταξιδεύει» στην Αφρική, αναζητώντας σπάνια, και πολλές φορές χειροποίητα υφάσματα, τα οποία διασταυρώνονται με το μίνιμαλ ύφος που επιτάσσει η μόδα του σήμερα, και σαφείς επιρροές από το κίνημα του Slow Fashion. Η παρθενική collection περιλαμβάνει καπέλα, τσάντες, μαντήλια, μαξιλάρια κ.ά., -κάθε κομμάτι της οποίας είναι μοναδικό-, ενώ έχει και φιλανθρωπικό αέρα, αφού σε συνεργασία με τον γαλλικό οργανισμό «Les Piroguiers», στηρίζει σχολεία και τεχνίτες στη Burkina Faso και στο Togo. Θα τα βρείτε εδώ.

Τα

Τα Kimalé δεν αφορούν αποκλειστικά γυναίκες και παιδιά. Ορισμένα unisex αξεσουάρ όπως οι αφρικάνικες θήκες για ipad ή τα best seller σακίδια, απευθύνονται εξίσου στους άνδρες. Φωτογραφία: Alexandre & Emilie.

***

Όσο για την παρθενική εμφάνιση των Salty Bag, έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Όπως λέει και το όνομά τους, είναι αρκετά «αλατισμένες», αφού είναι φτιαγμένες από παροπλισμένα πανιά σκαφών, μία ιδέα που γέννησε μία παρέα νέων και λάτρων της ιστιοπλοΐας, των Στρατή Ανδρεάδη, Χρύσας Χαλικιοπούλου και Σπύρου Ντάικου τους οποίους ένωνε η κοινή αγάπη τους για τα πανιά. Με «αφετηρία» τους την Κέρκυρα, τα πανιά των Salty Bag γυρίζουν τον κόσμο -αυτή τη φορά ως τσάντες-, έχοντας φανατικό κοινό στο εξωτερικό, ενώ η σειρά Road2Rio θα ενισχύσει οικονομικά ομάδες της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής για τους επερχόμενους Αγώνες της Βραζιλίας το 2016. Θα βρείτε τις Salty Bag εδώ.

saltybag

Αριστερά, το εργαστήρι των Salty Bag στην Κέρκυρα, και δεξιά backpack Salty Bag.

 

Στην επόμενη σελίδα, Zylo Eyewear και Gi Pap Bowties

1  2  3  4  5 

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top