Ο κουρέας Γιάννης και ο “παθών” Δημήτρης Παπαδόπουλος δοκιμάζουν τα αναπάντεχα αποτελέσματα του Kmax.

Καθώς μεγαλώνω, ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ειλικρινείς παρατηρήσεις για την εμφάνισή μου, εκτός από τις προφανείς, τις ενδεχομένως και κάπως απενοχοποιημένες: πάχυνες ή άσπρισες. Δεν θα μου πει κάποιος εύκολα «τι μπιφτέκι είναι αυτό» εννοώντας την αραίωση στην κορυφή του κεφαλιού. Ούτε καν «τι κεφτεδάκι». Αυτά είναι αστεία – πειράγματα, που κάνεις σε άλλες ηλικίες.

«Μαλλιά σε σπρέι; Στην αρχή, μου ακούστηκε αηδιαστικό. Μετά, είπα να το δοκιμάσω….»

Αντιλήφθηκα την παρουσία του «μπιφτεκιού» όταν μου το επισήμανε ένας κουρέας χρόνια πριν. Από εκείνη τη μέρα, το χέρι μου πήγαινε συνεχώς εκεί. Από κούρεμα σε κούρεμα ανακαλύπταμε μεθόδους για να καλύπτεται η αραίωση. Αλλά πάντα περίσσευαν κάτι τσουλούφια, μην φανταστείτε τίποτα γέφυρες, κάτι αταξινόμητα τσουλούφια κυρίως. «Να δοκιμάσουμε αυτό το σπρέι», πρότεινε σε κάποια φάση ο κουρέας Γιάννης πριν μερικούς μήνες. «Είναι σπρέι από τρίχες που καλύπτουν, με φυσικό τρόπο, το κενό». Ακούστηκε αηδιαστικό, περισσότερο από τα τσουλούφια που κάπως κρέμονταν δηλαδή, γι αυτό είπα: «μπα, όχι, ευχαριστώ!» και σηκώθηκα να φύγω.

Αποτέλεσμα εξωπραγματικά κανονικό. Μέχρι το επόμενο λούσιμο τουλάχιστον. Δεν μοιάζει ψεύτικο, δεν μένει στα χέρια, δεν μένει στη μαξιλαροθήκη.

Προχθές αποφάσισα να κουρέψω τα μαλλιά μου πιο κοντά. «Στυλ Αργυρός;», με ρώτησε ο κουρέας Γιάννης. Από όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, ο Αργυρός του ήρθε. Θέλω να πω, θα μπορούσε να πει Pete Davidson, Brad Pitt, Hugh Jackman-σε κάποια φάση της ζωής τους όλοι έχουν κάνει buzz cut. Nick Jonas και Jonas Hill έστω; «Ναι αλλά εσύ έχεις αραίωση και μπροστά, κροτάφους και κενά, δεν θα είναι ωραίο», μου απάντησε χωρίς να δικαιολογήσει την επιλογή Αργυρού που μια χαρά μαλλιά έχει ο άνθρωπος.

Το Kmax είναι προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% μικροΐνες φυσικής κερατίνης υψηλής ποιότητας, της ίδιας πρωτεΐνης δηλαδή που συνθέτει και τα μαλλιά μας.

Ο κουρέας Γιάννης επί το έργον. Μάγειρας δεν είναι, τα “μπιφτέκια” όμως μια χαρά ξέρει να τα χειρίζεται.

Ολοκληρώνοντας το κούρεμα, τα αταξινόμητα τσουλούφια είχαν εξαφανιστεί. «Τα κατάφερες έτσι όπως τα έφερες… Λέω να δοκιμάσω και το σπρέι», είπα με λίγη ενοχή, σαν να ζητούσα κάτι απαγορευμένο, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι. Αυτά όμως είναι δικά μου άλυτα ψυχολογικά ζητήματα, ας μην τα συζητήσουμε τώρα. Το Kmax, όπως διάβασα στο website τους, είναι προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% μικροΐνες φυσικής κερατίνης υψηλής ποιότητας, της ίδιας πρωτεΐνης δηλαδή που συνθέτει και τα μαλλιά μας.

Αφού λοιπόν ο αγαπητός Γιάννης στέγνωσε τα μαλλιά μου για να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, έριξε με το σπρέι της δικής μου απόχρωσης κι έπειτα με μια, ας την πούμε λακ, «στερέωσε» το σπρέι. Το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικά κανονικό: δεν υπήρχε μπιφτέκι, δεν έμοιαζε ψεύτικο, δεν έμενε στα χέρια, δεν έμενε στη μαξιλαροθήκη… αλλά έφυγε με το λούσιμο.

Δεν το αγόρασα. Μπορεί και να το κάνω. Καταλαβαίνω όμως όλους εκείνους που θέλουν να πυκνώνουν τα μαλλιά τους και γούσταρα που έστω και μέχρι το λούσιμο, δεν ένιωθα πια την αραίωση. Εν ολίγοις, δεν κάνω τον σπουδαίο μα είμαι παιδί γενναίο (δις).

 

Διαβάστε ακόμα: Γκριζομάλλης; Κανένα πρόβλημα. «Ασημένια αλεπού» λέγεται τώρα…

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top