Προϊόντα άκρως χρήσιμα για το φθινόπωρο.

Με το καλοκαίρι να οδεύει προς την τελετή λήξης του, τα ίχνη του αποτυπώνονται και στο δέρμα.  Είναι η ώρα λοιπόν τα σημάδια του ήλιου, της θάλασσας και της ζέστης να γίνουν όσο πιο αόρατα γίνεται. Ανεξάρτητα από την ηλικία και τον τύπο του δέρματος, η τελετουργία της ανανέωσης είναι μια εύκολη εξίσωση: καθαρισμός, ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία –all year round. Προσθέτουμε και την απολέπιση και είμαστε πλήρεις!

Τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτή βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και περιέχουν συνήθως ήπια συστατικά. Όμως γιατί θα πρέπει να κάνουν απολέπιση οι άνδρες; Διότι το ανδρικό δέρμα είναι κατά 30% πιο λεπτό από το γυναικείο, με μεγαλύτερους πόρους και μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος. Eπίσης, υπάρχει και ο παράγοντας «γένια»: το ξύρισμα προκαλεί ερεθισμούς και μικρούς τραυματισμούς.

H απολέπιση μαλακώνει το δέρμα κι έτσι το ξύρισμα γίνεται πιο απαλό χωρίς πρόσθετη πίεση.

Εντάξει, η απολέπιση δεν θα εξαφανίσει τα «καψίματα» αλλά μπορεί να ελαττώσει τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και αναπτύσσονται μέσα στο δέρμα, κάτι που προκαλεί συχνά φλεγμονές. Επιπλέον, η απολέπιση μαλακώνει το δέρμα κι έτσι το ξύρισμα γίνεται πιο απαλό χωρίς πρόσθετη πίεση, κάτι που συχνά οδηγεί σε ερεθισμούς και αχρείαστες κοκκινίλες. Σε κάθε περίπτωση η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, προλαμβάνει τους κλειστούς πόρους και τα μαύρα στίγματα, μαλακώνει τις γραμμές των ρυτίδων και βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας. Από την άλλη, η υπερβολική απολέπιση ερεθίζει το δέρμα, προκαλεί σπυράκια, ενώ του στερεί τη δυνατότητα της φυσικής αναγέννησης.

Ποιο απολεπιστικό προϊόν είναι το καλύτερο για το πρόσωπο;

Η απάντηση βρίσκεται στον τύπο του δέρματος. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα (έντονη αίσθηση αφυδάτωσης, αίσθηση «τραβήγματος» και συχνά ξεφλουδίσματα) θα προτιμήσουν προϊόντα με ήπια συστατικά, όπως η αλόη ή το λάδι καρύδας, που ανανεώνουν το δέρμα χωρίς να απομακρύνουν τα φυσικά του έλαια. Εκείνοι, πάλι, που έχουν λιπαρό δέρμα (με τάση για σπυράκια, ακμή και μαύρα στίγματα) μπορούν να κάνουν πιο συχνή απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα απαλό προϊόν με ήπια αντιβακτηριδιακή δράση, όπως το τζελ αλόης, που μαλακώνει το δέρμα και συμβάλλει στην απομάκρυνση στου σμίγματος.

Tέλος, αυτοί με κανονικό/μικτό δέρμα (μέτωπο, μύτη και πιγούνι είναι λιπαρά, ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο είναι ξηρό) μπορούν να προτιμήσουν ένα προϊόν που θα απομακρύνει τους ρύπους και θα συμβάλει στην απομάκρυνση των πόρων  και το οποίο θα είναι χωρίς άρωμα και με φυσικά συστατικά προς αποφυγή των ερεθισμών.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και όχι ζεστό, απλώστε μια ποσότητα scrub στην παλάμη σας και ανακατέψτε.

Πόσες φορές χρειάζεται να κάνετε απολέπιση;

Ως προς τα πρακτικά, είναι καλύτερο να κάνετε απολέπιση το βράδυ, μία με δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνετε καλύτερα τους ρύπους που συγκεντρώνονται στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και όχι ζεστό, απλώστε μια ποσότητα scrub στην παλάμη σας και ανακατέψτε. Στη συνέχεια απλώστε στο πρόσωπό σας με κυκλικές και ήρεμες κινήσεις στο πρόσωπο και το λαιμό. Σε κάθε περίπτωση όμως δοκιμάστε πριν καταλήξετε σε ένα προϊόν. Δείτε μια-δυο φορές πώς αντιδρά το δέρμα σας στο scrub: αν ξηραίνει, κοκκινίζει ή ερεθίζεται αλλάξτε προϊόν και προτιμήστε ένα πιο ήπιο με φυσικά συστατικά.

 

Επτά scrubs για το φθινόπωρο

Με έξυπνα συστατικά, προηγμένες συνθέσεις και αποτελέσματα που «γράφουν», αυτά τα προϊόντα θα καθαρίσουν σε βάθος και θα τονώσουν το πρόσωπό σας.

H Le Labo είναι μια αμερικανική εταιρεία που εστιάζει στην bespoke αρωματοποιία.

Εδώ έχουμε ένα scrub –το μόνο της σειράς προσώπου- το οποίο περιέχει ηφαιστειακή στάχτη για την απολέπιση.

Le Labo, Face Scrub

Βασικό συστατικό: ηφαιστειακή στάχτη.

Τύποι δέρματος: όλοι.

H Le Labo είναι μια αμερικανική εταιρεία που εστιάζει στην bespoke αρωματοποιία και αυτό έχει επίδραση και στα υπόλοιπα προϊόντα της. Εδώ έχουμε ένα scrub –το μόνο της σειράς προσώπου- το οποίο περιέχει ηφαιστειακή στάχτη για την απολέπιση, μαζί με τζίντζερ και φύκια για βαθύτερο καθαρισμό.

 


 

Στο Lait-Crème Concentré σημαντικοί είναι οι ενυδατικοί παράγοντες που ηρεμούν την επιδερμίδα.

Απολεπιστική κρέμα με ειδικά μικροσφαιρίδια.

Embryolisse, Exfoliating Crème

Βασικό συστατικό: απολεπιστικά μικροσφαιρίδια και υαλουρονικό οξύ.

Τύποι δέρματος: όλοι.

Με αιχμή του δόρατος ένα best seller στην ιστορία της κοσμητολογίας, το Lait-Crème Concentré, που δημιουργήθηκε το 1950, η γαλλική εταιρεία περιλαμβάνει και αυτή την απολεπιστική κρέμα με ειδικά μικροσφαιρίδια τα οποία αφαιρούν ήπια τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα. Στα συν της οι ενυδατικοί παράγοντες που ηρεμούν την επιδερμίδα.


 

Η σύνθεσή του Clinique Face Scrub είναι αρκετά απαλή, πράγμα που κάνει το προϊόν κατάλληλο για συχνή χρήση.

Το συγκεκριμένο scrub προετοιμάζει το δέρμα για ένα καλό ξύρισμα.

Clinique, Face Scrub For Men

Βασικό συστατικό: διοξείδιο του πυριτίου.

Τύποι δέρματος: όλοι.

Το συγκεκριμένο scrub προετοιμάζει το δέρμα για ένα καλό ξύρισμα απομακρύνοντας τα νερά κύτταρα και βοηθώντας τα γένια να παραμείνουν στη «θέση» τους και να μην μπουν κάτω από το δέρμα με αποτέλεσμα την πρόκληση φλεγμονών. Η σύνθεσή του είναι αρκετά απαλή, πράγμα που κάνει το προϊόν κατάλληλο για συχνή χρήση.


 

Στην κρέμα της Sisley τα μικροσωματίδια μπαμπού φυσικής προέλευσης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα.

Mια κρέμα απολέπισης από το ιστορικό γαλλικό brand.

Sisley, Crème Gommante pour le visage

Bασικό συστατικό: μικροσωματίδια μπαμπού.

Τύποι δέρματος: όλοι, ιδανικό και για λιπαρά δέρματα.

Το ιστορικό γαλλικό brand με αυτό το προϊόν συνδυάζει το scrub με τη μάσκα, επομένως την απολέπιση με την καταπραϋντική δράση. Τα μικροσωματίδια μπαμπού φυσικής προέλευσης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, ενώ το γερμανικό χαμομήλι απαλύνει το δέρμα και το τονώνει.


 

Η σύνθεσή του scrub της Apivita προστατεύει και από ερεθισμούς.

Το συγκεκριμένο προϊόν με τους κόκκους από βερίκοκο δίνει ένα «συν» στον καθαρισμό, καθώς απολεπίζει ήπια την επιδερμίδα.

Apivita, scrub ήπιας απολέπισης με βερίκοκο

Βασικό συστατικό: κόκκοι από κουκούτσια βερίκοκου.

Τύποι δέρματος: ιδανικό και για ξηρό δέρμα.

Η εταιρεία αυτή περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από scrubs και μάσκες που ενυδατώνουν, τονώνουν και καθαρίζουν το πρόσωπο. Το συγκεκριμένο προϊόν με τους κόκκους από βερίκοκο δίνει ένα «συν» στον καθαρισμό, καθώς απολεπίζει ήπια την επιδερμίδα, χωρίς να την αφυδατώνει, γι’ αυτό ακριβώς ενδείκνυται για ξηρά δέρματα. Η σύνθεσή του προστατεύει και από ερεθισμούς.


 

Τα συστατικά του scrub της Chanel και ειδικά οι μικροσπόροι τζοτζόμπα φυσικής προέλευσης, ενισχύονται και από μεταλλικό νερό.

H υφή του παραπέμπει σε τζελ και το κάνει ακόμα πιο απαλό.

Chanel, Le Gommage Anti-Pollution Exfoliating Gel

Bασικό συστατικό: μικροσπόροι jojoba, μικροάλγη.

Τύποι δέρματος: όλοι.

Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι η υφή του που παραπέμπει σε τζελ και το κάνει ακόμα πιο απαλό. Τα συστατικά του και ειδικά οι μικροσπόροι τζοτζόμπα φυσικής προέλευσης, ενισχύονται και από το μεταλλικό νερό το οποίο δίνει ακόμα περισσότερη αίσθηση φρεσκάδας παράλληλα με την απολέπιση.


 

To scrub της Tom Ford έχει ωραίο άρωμα, κάτι το οποίο κάνει τη διαδικασία πιο ευχάριστη.

Eνα scrub που απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα.

Tom Ford, Exfoliating Energy Scrub

Bασικό συστατικό: σπόροι βερίκοκου.

Τύποι δέρματος: ιδανικό για κανονικά και λιπαρά δέρματα.

Είναι ένα scrub που απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει βαθιά το δέρμα, χάρη στους τριμμένους σπόρους από βερίκοκο. Έχει επίσης ωραίο άρωμα, κάτι το οποίο κάνει τη διαδικασία πιο ευχάριστη και αφήνει το δέρμα λείο και απαλό.

 

Διαβάστε ακόμα: Τρεις νέες κρέμες για βελούδινα χέρια.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top