Το όλο στυλάκι εμένα μου κάνει μεταμοντέρνα εκδοχή του Λούκι Λουκ.

Το όλο στυλάκι εμένα μου κάνει μεταμοντέρνα εκδοχή του Λούκι Λουκ.

Φυσικά, όλη η ιδέα είναι ότι είσαι ένας κυνηγημένος. Ένα bad boy πάντα έτοιμο να πάρει των ομματιών του. Ο τύπος ξέρει να κινηθεί ευφυώς στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανακάλυψης της Αμερικής: της εμπορεύσιμης διαφορετικότητας.

Το look του Τζόνι Ντεπ είναι συνεπής συνέχεια της (ελεγχόμενης και ακίνδυνης) εκκεντρικότητας των ρόλων του. Έτσι, φαντάζεσαι έναν αόρατο ενδυματολόγο που ετοιμάζει κοπιωδώς και προσεκτικά ένα στυλάκι για το πρωί κι ένα για το βράδυ.

Φαντάζεσαι έναν αόρατο ενδυματολόγο να του ετοιμάζει προσεκτικά ένα στυλάκι για το πρωί κι ένα για το βράδυ.

Grunge νωχελικά «σοφιστικέ» για το πρωί, όπερ σημαίνει φαρδύ ξεσκισμένο τζιν, ανασκουμπωμένα μανίκια, γιλέκα, τατουάζ, σκούρα γυαλιά, καπέλα, κοσμήματα, φουλάρια, παλιοπάπουτσα. Κάτι σε clochard που έκανε πλιάτσικο στη Σταδίου. Τόσα πολλά στρώματα το ένα πάνω στο άλλο, που λες ότι ο άνθρωπος θέλει να κρυφτεί από κάτω.

Στο ρόλο ενός bad boy πάντα έτοιμου να πάρει των ομματιών του.

Στο ρόλο ενός bad boy πάντα έτοιμου να πάρει των ομματιών του.

Το βραδάκι, το τροπάριο αλλάζει, γίνεται old school και vintage party: ρετρό κοστούμια ’20s ή ’40s συνοδεία δίχρωμων derbies ή ελβιέλας, στρογγυλό γυαλί και φουλαράκι πάντα εκεί. Μια γελοιογραφία πότε του Αλ Καπόνε και πότε του Citizen Kane.

Κάποιοι όλο αυτό το πράγμα το ονομάζουν «bohème chic», προφανώς γιατί δεν είναι Ευρωπαίοι. Δεν υπάρχει κανένας Μποντλέρ εδώ, μόνο Γουόρχολ. Κάποιοι άλλοι, πιο ακριβείς και πιο είρωνες, «looser chic». Εμένα μου κάνει μεταμοντέρνα εκδοχή του Λούκι Λουκ, με εξαιρετική επιλογή την Άμπερ Χερντ στο ρόλο της Ντόλι.

Τι θέλω να πω: Ότι πρέπει ν’ αντιστεκόμαστε στο δήθεν· ότι το στυλ προϋποθέτει παράδοση, παιδεία και καλλιέργεια· ότι η μίμηση προτύπων είναι κλασική διαδικασία μάθησης και μέσο κοινωνικής συνοχής στο ζωικό βασίλειο, αλλά σκοπός της δεν είναι να φτιάξει Έλβις και Μαντόνες.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα πιο stylish ανδρικά προφίλ στο Instagram

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top