1453306851

  Αυτό που ξεκίνησε ως concept γραφείου εξελίχθηκε σε μια συλλογή βασικών επίπλων για τον εργασιακό χώρο. Φιλική διάθεση, χρώμα και ελαφρά υλικά σε στέλνουν στα ουράνια. (photo credit: http://www.ifdm.it/)

  Κάνοντας το λανσάρισμα φέτος στην IMM της Κολωνίας, το international interiors show, το τρίο ένωσε τις δυνάμεις του για να δημιουργήσει ένα δυναμικό και σπονδυλωτό «Φορητό Ατελιέ» (Portable Atelier). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κινητό γραφείο, για τη δημιουργία του οποίου η κάθε μάρκα έχει συμβάλει με την ειδημοσύνη της.

  Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή ευφυώς απλή και ραφινάτη. Αυτό που ξεκίνησε ως concept γραφείου εξελίχθηκε σε μια συλλογή βασικών επίπλων για τον εργασιακό χώρο, η οποία περιλαμβάνει ρυθμιζόμενου ύψους σκαμπό, μια αποσπώμενη εταζέρα που μπορεί να ενταχθεί στο γραφείο και πολυάριθμα αξεσουάρ Moleskine–ιανής έμπνευσης.

  Λόγω της ευχρηστίας του, το «Portable Atelier» φέρνει στο νου το γραφείο «Coffre à Lutrin» του 2013, από τη συλλογή «Les Nécessaires d’Hermès» του Philippe Nigro. Αυτό, σε συνδυασμό με τη φιλική στον ταξιδιώτη αισθητική της Moleskine και την ειδικότητα της Driade στα σύγχρονα ελαφρά υλικά, σε στέλνει στα ουράνια.

  moleskine1

  Το ρυθμιζόμενου ύψους σκαμπό και η Moleskine-ιανή θήκη μολυβιών. (photo credit: http://www.ifdm.it/)

  To project περιγράφεται ως «νομαδικό» και αναπτύχθηκε με αφετηρία την έννοια της μετακίνησης, του ταξιδιού και του εφήμερου πλέον της δουλειάς.

  Η συλλογή είναι φτιαγμένη από κοντραπλακέ, δρυ και ματ ατσάλι, πράγμα που μετατρέπει το εργασιακό περιβάλλον σε τέλειο πακέτο. Αλλά δεν μιλάμε για ένα άψυχο, σοβαροφανές γραφείο. Στην γκάμα έχουν προστεθεί παιχνιδιάρικοι φλούο κίτρινοι και πορτοκαλί χρωματικοί τόνοι που δένουν έξοχα με τις ασπρόμαυρες βάσεις, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σούπερ mix and match.

  To project περιγράφεται ως «νομαδικό» και αναπτύχθηκε με αφετηρία την έννοια της μετακίνησης, του ταξιδιού και του εφήμερου πλέον της δουλειάς. «Όλα τα κομμάτια έχουν μια διαδραστική σχέση μεταξύ τους», εξηγεί ο Nigro, «αλλά μπορούν να ζούν ταυτόχρονα και με αυτόνομο τρόπο».

  Το «Φορητό Ατελιέ» θα διατίθεται προσεχώς κι από τους δύο Ιταλούς κατασκευαστές, ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι η ομάδα θα διευρυνθεί με την είσοδο των σχεδιαστών Maurizio Galante και Tal Lancman. Σοβαρά πράγματα. Χρήζουν παρακολούθησης.

  moleskine2

  Η αποσπώμενη εταζέρα και η θήκη αρχειοθέτησης. Η συλλογή είναι φτιαγμένη από κοντραπλακέ, δρυ και ματ ατσάλι. (photo credit: http://www.ifdm.it/)

  Διαβάστε ακόμα: Tα origami έπιπλα μιας σχεδιάστριας απ’ το Ντουμπάι. 

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top