Η ολίγον Bond villain στολή του Μπάμπη Δούκα
Για πολλούς το ζιβάγκο σε ένα κλασικό two-piece κοστούμι ίσως είναι λίγο πιο τολμηρό από όσο θα ήθελαν και δεν θα τους πάμε κόντρα. Ο διευθυντής του ελληνικού Esquire Μπάμπης Δούκας το μπλεντάρει με το παντελόνι και αφήνει το σακάκι σε έναν ρόλο λίμπερο, μπορεί να το βγάλει σε λίγο, μπορεί και όχι. Είναι πάντα χρήσιμο, με τον καιρό που έχουμε στην Ελλάδα, να θυμόμαστε ότι το σύνολό μας είναι καλό να δουλεύει το ίδιο καλά, είτε ενιαίο, είτε με προσθαφαιρέσεις.
Το όχι και τόσο αντικομφορμιστικό ζιβάγκο του Παύλου Γερουλάνου
Όταν οι καθηγητές των προγκρεσιβιστικών πανεπιστημίων των ΗΠΑ πρότειναν το ζιβάγκο σαν αποφυγή της καταπιεστικής ακαδημαϊκής στολής, σαφώς και επιθυμούσαν τη μεταλαμπάδευσή του στην πολιτική. Βέβαια τώρα που έχει κοπάσει ο αντικομφορμισμός του ζιβάγκο σαν πολιτική δήλωση, έχουμε την ευκαιρία να το εκτιμήσουμε για αυτό που ακριβώς είναι, μια smart casual εναλλακτική, όπως το φοράει ο ίσως τελευταίος ευπατρίδης της ελληνικής πολιτικής Παύλος Γερουλάνος. Τα πολύ σκούρα χρώματα σε φόντο ενός όχι και τόσο σκούρου κοστουμιού το κάνει λίγο πιο «αόρατο» στον χώρο δίνοντας στο κοστούμι τον πρώτο λόγο.
Το «επίσημο» Prince of Wales του Χάρη Ντάβλα
Το μοτίβο αυτό έχει μια επαμφοτερίζουσα σχέση με την επισημότητα και ένα ανοιχτόχρωμο ζιβάγκο έχει τη δύναμη να υποκαταστήσει ένα λευκό πουκάμισο και μια φωτεινή γραβάτα. Ο άρχων των δημοσίων σχέσεων Χάρης Ντάβλας συμπληρώνει το σύνολο με σουέντ παπούτσια: Με μπόλικο αέρα από πάνω τους που χαρίζουν τα ψηλά ρεβέρ με τις «αόρατες» κάλτσες, χρίζουν το κοστούμι αποκλειστικό πρωταγωνιστή του συνόλου.
Ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης δείχνει πώς ζωντανεύουν οι γήινοι τόνοι
Όλοι θέλουμε να βάλουμε περισσότερους γήινους τόνους στο ντύσιμό μας, ωστόσο πολλές φορές καταλήγουμε να μοιάζουμε με τον όχι και τόσο στυλάτο φιλόλογο που είχαμε στο γυμνάσιο, με ακατανόητους συνδυασμούς στους οποίους πρωταγωνιστεί το καφέ. Ο φωτογράφος και ερμηνευτής της sprezzatura Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης -και με νέο κούρεμα εδώ και λίγες μέρες- μας δείχνει τον ασφαλή δρόμο: Αν φοβάστε τα πολλά μπεζ και καφέ, ξεκινήστε με ένα γκρι κομμάτι – δήλωση προθέσεων όπως αυτό το ζιβάγκο και πλαισιώστε το με απαλούς γήινους τόνους.
Το «φιλόξενο» gun check καρό του Τάσου Βλάχου
Ως μαέστρος της φιλοξενίας που είναι, ο Τάσος Βλάχος μάλλον γνωρίζει καλά τον τρόπο της σύνθεσης ενός «ζεστού» συνόλου. Το μικρό καρό στο casual σακάκι του δεν είναι καθόλου «φασαριόζικο» ακριβώς λόγω της γήινης χρωματικής σύνθεσης. Το υπόλοιπο total white look είναι κάτι παραπάνω από καμβάς στο σύνολο, είναι ένας προσιτός τρόπος για να βάλουμε λίγο περισσότερο λευκό στη ζωή μας που τόσο το φοβόμαστε. Bonus tip, ελληνικός, τούρκικος ή εσχάτως ibrik, ο καφές αυτός είναι πιο στυλάτος από ποτέ και μας θυμίζει όχι μόνο τις ρίζες μας, αλλά και τα πράγματα που αξίζουν τον χρόνο μας στη ζωή.
Το πυκνό, αλλά όχι φλύαρο μοτίβο του Πασχάλη Γκιώνη
Ο μπον βιβέρ Πασχάλης Γκιώνης προχωράει τον συνδυασμό του σκούρου ζιβάγκο με πιο ανοιχτόχρωμο κοστούμι ένα βήμα παραπέρα και πολύ καλά κάνει. Από τον αμαρτωλό, πολιτικά και αισθηματικά, Εδουάρδο τον 8ο, μπορεί να μην θέλουμε να θυμόμαστε και πολλά πράγματα, αλλά το ότι έκανε δημοφιλές το πυκνό καρό που πήρε και τον τίτλο του, θα του δώσουμε τα εύσημα. Είναι το μοτίβο εκείνο -το πρενς ντε γκαλ- που κανείς δεν μπορεί να πει με πλήρη βεβαιότητα για το αν επιλέχθηκε για λόγους επισημότητας ή οικειότητας. Αυτός ο υφέρπων ειρωνικός ελιτισμός του είναι που το κάνει και πολύ αγαπητό, ένας ελιτισμός που τελικά μαλακώνει όσο πρέπει με ένα ζιβάγκο.
Διαβάστε ακόμα: Οι στυλάτοι της… προηγούμενης εβδομάδας.