Δυο στολές που δεν είναι μόνο για τις ώρες εργασίας / υπηρεσίας.

Το υβρίδιο στολής και κοστουμιού του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος σεφ μας δίνει ένα καλό παράδειγμα για το πώς είναι αλληλένδετες όλες οι πτυχές της αισθητικής στη ζωή μας, από το ντύσιμο, μέχρι το φαγητό. Αν απομονώσουμε το σύνολο από τον Αλέξανδρο μοιάζει με ένα κοστούμι σε στυλ Μάο, όταν το φοράει μοιαζει με στολή σεφ μεν, ασυνήθιστη δε. Αυτό είναι και το καλύτερο μάθημα δίνει σε όλους μας ο Αλέξανδρος, να προσπαθούμε να κάνουμε δικό μας το ρούχο που φοράμε βάζοντας την προσωπικότητά μας μέσα σε αυτό, ακόμα και αν το επάγγελμά μας δεν προστάζει κάποιον συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα.

Η Bespoke «οχτάρα» του Κωνσταντίνου Τζάμαλη

Η χειμερινή «οχτάρα» στολή του Πολεμικού Ναυτικού για τους περισσότερους είναι η στολή που φοράει ο James Bond στη χάση και στη φέξη, όταν θυμάται ότι είναι αντιπλοίαρχος του Βασιλικού Ναυτικού. Το δικό μας Ναυτικό είναι…  ρεπουμπλικάνικο (ήγουν μη βασιλικό) εδώ και μισό αιώνα περίπου, ωστόσο οι καλές του στολές ευτυχώς παραμένουν βρετανικές με 8 κουμπιά και δεν εξαμερικανίστηκαν όπως του Στρατού Ξηράς. Χαρήκαμε όταν είδαμε την ανάρτηση στο Instagram του Bespoke Athens που δίνει την ευκαιρία στους ενστόλους όπως ο κύριος Τζάμαλης να επενδύσουν σε ένα άρτιο σύνολο που τιμά τα γαλόνια τους και αισθητικά.

Ριγέ πόλο, ριγέ κοστούμι: Κλασικό δεν σημαίνει βαρετό.

Το σωστό athleisure και το μη μαφιόζικο pinstripe.

Ο Εμμανουήλ Καραλής δείχνει πώς επιτυγχάνεται το κομψό athleisure 

Η έκταση και η ειδίκευση της στήλης δεν επιτρέπει τον σχολιασμό για το αν και κατά πόσο είναι βαρετό άθλημα το golf, ωστόσο είναι αντικειμενική αλήθεια ότι είναι μια δραστηριότητα η οποία τσιγκλάει τους συμμετέχοντες σε αυτή να ντυθούν όμορφα. Ο Εμμανουήλ Καραλής σε αντίθεση με το golf έχει αποδείξει την αξία του ως αθλητής του στίβου και αυτή τη φορά μας δείχνει και πώς γίνεται το σωστό athleisure. Ας πούμε κι εμείς ένα μικρό όχι στην παντοκρατορία του συνδυασμού jeans & polo και ας βάλουμε περισσότερο τα chinos στην καθημερινότητά μας. Α, και τα polo με μοτίβο δεν είναι παλιομοδίτικα, είναι vintage.

O Νικόλας Μπαρελιέ βγάζει τα noughties από το pinstripe

Η ετεροαπασχόληση σε σχέση με το αντικείμενο σπουδών ακολουθείται από τη φήμη της χαμένης ευκαιρίας, αλλά συνήθως είναι εμπλουτισμός του CV. Ο αρχιτέκτων Νικόλας Μπαρελιέ βάζει στα ρούχα του την αρχιτεκτονική, γιατί δεν έχουν σημασία μόνο τα ρούχα, αλλά και το «χτίσιμο» της εικόνας. Για όσους νομίζουν ότι τα pinstripe είναι πολύ μαφιόζικα, ή ακόμα χειρότερα πολύ late 90s, το εν λόγω tone on tone στις παρυφές του μονοχρωματικού σώζει την παρτίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο φορέθηκε στο MadWalk, γιατί το κλασικό δεν σημαίνει και βαρετό. Θα θέλαμε να το δούμε και σε άλλα χρώματα, ανθρακί ίσως;

Τα μη δυτικότροπα ρούχα θέλουν τον τρόπο τους γιατί μπορεί τελικά μας φορέσουν, αντί να τα φοράμε.

Το μη συμβατικό ρούχο και η θαλπωρή ως στυλ.

To κιμονό του Στέφανου Ζαούση που συντρίβει μερικά κλισέ

Σε μία εποχή κατά την οποία οι έννοιες ethnic και εναλλακτικό έχουν αποκτήσει μάλλον αρνητική χροιά, ένας επαγγελματίας του στυλ βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ο Mr Styler, κατά κόσμον Στέφανος Ζαούσης, μας θυμίζει πώς φοριέται ένα μη συμβατικό ρούχο σαν εμφατική δήλωση. Τα μη δυτικότροπα ρούχα θέλουν τον τρόπο τους, όχι τόσο για την κατηγορία του cultural appropriation που καραδοκεί, αλλά γιατί μπορεί τελικά μας φορέσουν, αντί να τα φοράμε. Για όσους τολμηρούς, ας ακολουθήσουν τον δρόμο του Στέφανου, αφήστε το ελεύθερο να αναπνεύσει, μην προσπαθήσετε να το φορέσετε συμβατικά σαν να αντικαθιστά κάτι καθωσπρέπει.

Οι ενδιαφέρουσες υφές κι ένα υποτιμημένο αξεσουάρ του Λουίζου Κωνσταντίνου

Για έναν άνθρωπο που έχει καταφέρει να φέρει το κυκλαδίτικο καλοκαίρι στο Χαλάνδρι, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, το να ντυθεί κομψά μοιάζει μια αρκετά εύκολη αποστολή. Ο ιθύνων νους πίσω από το Bored μας θυμίζει την καλαίσθητη πρακτικότητα των textured υφασμάτων. Το εύκολο έως ανύπαρκτο σιδέρωμα έχει κι αυτό τη σημασία του, αλλά ακόμα μεγαλύτερη έχει αυτή η αίσθηση που αφήνει η περίπλοκη υφή. Ο ήπιος ελληνικός χειμώνας ταιριάζει γάντι στα υφάσματα που δεν είναι πολύ ζεστά, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν και μια κάποια θαλπωρή. Bonus item προς όλους τους μύωπες και λοιπούς μη αετομάτηδες, τα πολυγωνικά και μάλιστα διάφανα γυαλιά. Μην τα βλέπετε μόνο σαν ανάγκη, δείτε το σαν προτέρημα και σαν ευκαιρία να προσθέσετε ένα αξεσουάρ με χρηστική και αισθητική αξία, δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι στυλάτοι της… περασμένης εβδομάδας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top