H Oris δημιούργησε το ρολόι που θα ήθελε να έχει κάθε λάτρης της διαστημικής saga (Oris.ch).

  Το έπος των Σκάιγουοκερ φτάνει στο τέλος του και οι απανταχού λάτρεις της saga έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ένα έντονο στερητικό σύνδρομο. Ήταν πολλά τα χρόνια, τα πρόσωπα, οι συγκινήσεις που πρόσφερε τούτη η διαστημική όπερα.

  Συν τοις άλλοις, η επιδραστικότητά της στην pop κουλτούρα ήταν μέσα στις δεκαετίες αρκετά έντονη. Δεν ήταν μόνο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα κάθε ταινίας (ξεχωριστά), αλλά και όλα τα παραφερνάλια που ακολουθούσαν. Από τη  βασική «μήτρα» που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας προέκυψαν λογής βιβλία, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια, φιγούρες και χίλια δύο άλλα προϊόντα που συναποτέλεσαν το σύμπαν των Star Wars.

  H ταινία «Star Wars: Skywalker/Η Άνοδος» υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τζ.Τζ. Αμπραμς βγαίνει σήμερα (18/12) στους κινηματογράφους.

  H ύστατη εκδοχή της σειράς είναι η ταινία «Star Wars: Skywalker/Η Άνοδος» υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τζ.Τζ. Αμπραμς και βγαίνει σήμερα (18/12) στους κινηματογράφους. Μπαίνουμε άπαντες σε mood τέλους, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι να μας θυμίζει όσα ζήσαμε και βιώσαμε μ’ αυτή τη σειρά ταινιών. Το συλλεκτικό ρολόι της Oris, «Star Wars Stormtrooper Αquis» και το αντίστοιχο «Star Wars Darth Vader Provider» εντάσσονται ανέτως σ’ αυτή την κατηγορία των ιδιαίτερων memorabilia.

  Η μανουφακτούρα, λοιπόν, έφτιαξε δύο εκδοχές: το ένα αναφέρεται στον Darth Vader και το έτερο είναι το Stormtrooper. Αρχικά προωθήθηκαν στην ασιατική αγορά. Τουτέστιν: Κίνα, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ. Η Oris έβγαλε στον «αφρό» τον περασμένο Απρίλιο μόλις 1.300 κομμάτια του Stormtrooper και 240 του Darth Vader. Εν συνεχεία, αποφάσισε ένα μικρό μέρος της έτσι κι αλλιώς συλλεκτικής έκδοσης να διατεθεί και στις ΗΠΑ ενόψει και της προβολής της ακροτελεύτιας ταινίας.

  Στην πίσω όψη του ρολογιού καταλαβαίνεις τη συλλεκτική του αξία (Oris.ch).

  Η μεγάλη πρόκληση της Oris, την περίοδο που δημιουργούσε αυτά τα ρολόγια, ήταν να καταφέρει να μεταστοιχειώσει βασικά μοτίβα της ταινίας σε design ρολογιού. Οι ειδικοί λένε πως  οι σχεδιαστές της εταιρείας έκαναν κάτι παραπάνω από εξαίρετη δουλειά.

  Υπό συνθήκες, τούτα το ρολόγια θα μπορούσαν να είναι τα κατάλληλα εργαλεία για έναν δύτη ή για κάποιον «μαχητή» του γαλαξιακού σύμπαντος.

  Υπάρχει μια αίσθηση λεπτότητας και δυναμισμού σ’ αυτά τα ρολόγια. Στην μπροστινή πλευρά δεν πρόκειται να βρείτε κανένα στοιχείο που να παραπέμπει στην ταινία. Θα χρειαστεί να γυρίσετε τα ρολόγια στην πίσω πλευρά για να δείτε τα ανάγλυφα γράμματα και στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ταινία. 

  Το ρολόι που παραπέμπει στον Darth Vader είναι απολύτως σκοτεινό – όπως θα έπρεπε δηλαδή (Oris.ch).

  Ωστόσο, οι λευκές και οι μαύρες περιοχές της κάσας και του καντράν είναι αντιθέσεις που δεν γίνεται να μην παραπέμπουν σε κάτι που διεξάγεται στο Διάστημα μεταξύ φωτός και σκότους. Υπό συνθήκες, τούτα το ρολόγια θα μπορούσαν να είναι τα κατάλληλα εργαλεία για έναν δύτη ή για κάποιον «μαχητή» του γαλαξιακού σύμπαντος.

  Eιδικά, το ρολόι που παραπέμπει στον Darth Vader είναι απολύτως σκοτεινό (όπως θα έπρεπε δηλαδή). Οι μαύρες περιοχές του εναλλάσσονται με λευκούς αριθμούς και κόκκινα στοιχεία στο καντράν. Ναι, το φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε o Darth να φοράει ένα τέτοιο ρολόι.

  Μάλιστα, επειδή η Oris έχει δημιουργήσει και παλαιότερα μοντέλα που παραπέμπουν σε κάτι μάχιμο (βλ. το Force Recon που έχει ευθεία αναφορά στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ), έτσι και το Stormtrooper θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε μια κατηγορία ρολογιών που έχουν «στρατιωτικές» παραπομπές. 

  O Darth Vader με τους Stormtroopers έτοιμοι για δράση (Gettyimages/Idealimage).

  Ως προς το Stormtrooper, έχουμε να κάνουμε με ένα ρολόι με διάμετρο 43,5 mm, άρα δεν το χάνεις από το οπτικό σου πεδίο, με αντοχή στα 300 μέτρα κάτω από το νερό. To Darth Vader είναι αρκετά μεγαλύτερο με διάμετρο 49mm και 1.000 μέτρα αντοχής κάτω από το νερό. Το πρώτο φέρει μεταλλικό μπασελέ και το δεύτερο μαύρο καουτσουκένιο.

  Πάνω από όλα μιλάμε για δύο ρολόγια που ταιριάζουν απόλυτα στους ρέκτες των ταινιών Star Wars, αλλά και σε λογής συλλέκτες. Και μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα να τα αποκτήσει κάποιος αν βρίσκεται στην Ευρώπη, ωστόσο μπορεί να τα ονειρευτεί και να τα θαυμάσει. Το γεγονός ότι πωλούνται ως σετ, υπό την εύγλωττη επωνυμία «Dark Side» δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Όντως, εδώ έχουμε τη σκοτεινή μαγεία των ταινιών με τη λεπτομέρεια και την ακρίβεια δύο σπάνιων ρολογιών.

   

  Αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο: RIST Hellas

   

  Διαβάστε ακόμα: To νέο Big Crown είναι το πιο φιλόδοξο Oris που έχει κυκλοφορήσει.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top