Top 10: Οι μυθικοί οίκοι των ανδρικών παπουτσιών

  Tίποτα δεν φανερώνει αν ένας άντρας έχει στυλ όσο τα παπούτσια του. Kαι τίποτα δεν έχει τόσο στυλ όσο ένα ζευγάρι χειροποίητα, επί παραγγελία υποδήματα. Oι γυναίκες το ξέρουν. Στο κάτω-κάτω, αυτές κι αυτά σηκώνουν τα βάρη του κόσμου.

   
  Tα Church’s είχαν γίνει μύθος ήδη από την εποχή που η νεολαία των προ-γιάπηδων επινοούσε ξανά τον κόσμο, χορεύοντας υπό τους ήχους της μουσικής του Chris Barber. Nα κι ένα κλασικό "Westbury".

  Tα Church’s είχαν γίνει μύθος ήδη από την εποχή που η νεολαία των προ-γιάπηδων επινοούσε ξανά τον κόσμο, χορεύοντας υπό τους ήχους της μουσικής του Chris Barber. Nα κι ένα κλασικό “Westbury”.

  5. Church’s – Για ευλαβώς εκκλησιάζοντες

  «Όλο μου το χαρτζιλίκι για ένα ζευγάρι Church’s». Η σαιξπιρική αυτή ατάκα αντηχεί ακόμα στην αυλή του λυκείου Jeanson-de-Sailly. Δεν πάει καιρός που το να είσαι 20 χρόνων και να έχεις στην κατοχή σου ένα ζευγάρι Church’s ήταν το απόλυτο must για τον έφηβο των καλών συνοικιών και των βορείων προαστίων. Καθόσον τα περιώνυμα υποδήματα είχαν με πάσα άνεση γίνει μύθος ήδη από την εποχή που η νεολαία των προ-γιάπηδων επανεπινοούσε τον κόσμο, χορεύοντας υπό τους ήχους της μουσικής του Chris Barber.

  Οι νέοι του τότε έγιναν οι μπαμπάδες του σήμερα που αδυνατούν να αντιληφθούν πώς γίνεται και τα βλαστάρια τους δεν λειώνουν πια μπρος στη θέα αυτών των «φανταστικών πατούμενων». Οπότε για να εντυπωσιάσουν τους απογόνους ραγολογούν τα μαγικά ονόματα: Diplomate, Arlington, Balmoral, Westbury, Madison, Consul, Delegate, Cromwell, Carlton, Beckett, με κακοκρυμμένη συγκίνηση.

  Η επιτυχία των Church’s οφείλεται σε μια ιδέα: να φτιαχτούν το 19ο αι. παπούτσια υψηλής ποιότητας σε τσαγκαράδικο, αντί στο σπίτι από ευκαιριακούς τεχνίτες.

  Η επιτυχία των Church’s – από το επώνυμο των τριών αδελφών Albert, Thomas και William – οφείλεται σε μια ιδέα: να φτιαχτούν το 19ο αι. παπούτσια υψηλής ποιότητας σε τσαγκαράδικο, αντί στο σπίτι από ευκαιριακούς τεχνίτες. Όταν ιδρύθηκε το 1873, έφερε κι εγκατέστησε στην έδρα της στην οδό Duke Street του Northampton την επαναστατική μηχανή που είχε επινοήσει ένα χρόνο πριν ο Charles Goodwear και έκανε γρηγορότερη κι ευκολότερη τη σκληρή και δύσκολη δουλειά της συρραφής του πανωδέρματος με το βάρδουλο.

  Η άλλη ιδέα της Church’s ήταν να τυπώνει τη φίρμα στα προϊόντα. Ως το 1900, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτό δεν τό ‘χαν σκεφτεί. Τα καταστήματα πουλούσαν τα παπούτσια με το δικό τους όνομα. Έκτοτε, η φίρμα διατήρησε τα πρωτεία, βγάζοντας τουλάχιστον 65 μοντέλα, χώρια τις παντούφλες. Συνώνυμα της ποιότητας, έκαναν έναν ολόκληρο κόσμο να επιδεικνύει ατελείωτη υπομονή μέχρι να φορέσει στο πόδι του ένα έξοχα γυαλισμένο «Westbury» ή ένα σκερτσόζικο «Piccadilly».

  133 New Bond Street, Mayfair – London. church-footwear.com

  Στην επόμενη σελίδα: Edward Green – Τι σημαίνει ασύγκριτη πατίνα.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Πιο δημοφιλή

  Ο περίφημος Christakis πέθανε πριν λίγες ημέρες, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά, σε πάνω από έναν αιώνα ζωής. Οι διάσημοι πελάτες του ξεκινούσαν από τον «εθνάρχη» Κωνσταντίνο Καραμανλή και έφταναν ως τον Σάκη Ρουβά. Τα εγγόνια του, Χρήστος και Αντώνης, που συνεχίζουν τη σπουδαία παράδοση, αποχαιρετούν τον παππού τους μέσω του Andro.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Αφεθείτε στον μυστικισμό και το ακραιφνές στυλ που προσφέρει αυτή τη θαυμαστή μονοχρωμία. Διότι το μαύρο είναι πρακτικό, διαχρονικό και δεν πρόκειται ποτέ να σας διαψεύσει.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Διατηρεί (δονκιχωτικά) ένα από τα τελευταία παραδοσιακά μαγαζιά στο Μοναστηράκι. Τον επισκεφτήκαμε και τον φωτογραφίσαμε αποκλειστικά. Ένας ιδιοσυγκρασιακός έμπορος παλαιών κοσμημάτων και έργων τέχνης αποκωδικοποιεί -και τεκμηριώνει- το στυλ του.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Οπως η καλή αρχιτεκτονική δεν ορίζεται από ανούσιες πρωτοτυπίες, αλλά βιώνει τη σιγουριά της διαχρονικότητας, έτσι και ο σχεδιασμός ενός bespoke κοστουμιού σημαίνει προσήλωση στην αισθητική και την εξατομικευμένη εμπειρία. Γράφει ο αρχιτέκτων Νικόλας Μπαρελιέ.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή
  Button to top Andro