Q&A
image4xxl (1)

Προτιμήστε την κλασική στρογγυλή λαιμόκοψη, ελαφρά εβαζέ, η οποία είναι πολύ πιο κομψή και πολύ πιο ευκολοφόρετη.

Τι να προσέξουμε στο κόψιμο και το ύφασμα

Κατ’ αρχάς, αποφύγετε τη λαιμόκοψη σε αβυσσαλέο V. Είναι φτηνιάρικο. Προτιμήστε την κλασική στρογγυλή λαιμόκοψη, ελαφρά εβαζέ, η οποία είναι πολύ πιο κομψή και πολύ πιο ευκολοφόρετη. Αποφύγετε επίσης τα μακρυμάνικα T-shirts που είναι καλά για τους «χτισμένους». Κι αυτό με πολύ καλή θέληση.

Επίσης, προσέχτε η ραφή των ώμων να είναι στους ώμους και το μακουδάκι να σας πέφτει άνετο, χωρίς να είναι εφαρμοστό. Σε ό,τι αφορά το μήκος, δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση. Όλα εξαρτώνται απ’ το τι θέλετε να παραστήσετε. Πάντως, για τους περισσότερους σωματότυπους, το ιδανικό είναι να φτάνει 2-3 εκατοστά κάτω από τη ζώνη. Σε κάθε περίπτωση, μην παίρνετε T-shirt που αποκαλύπτει την κοιλούμπα σας όταν σηκώνετε παραδομένοι τα χέρια.

Αποφεύγετε πάση θυσία τα υπερμεγέθη μακουδάκια που φέρνουν σε πανί βάρκας αδειασμένου από αέρα, τα φλούο χρώματα και τα T-shirts στυλάκι «Φεστιβάλ Φέτας 1999».

Από τα υφάσματα, το καταλληλότερο μακράν είναι το βαμβάκι, το οποίο μπορεί να φορεθεί με όλες τις θερμοκρασίες. Τα Intimissimi είναι μια οικονομική και ποιοτική επιλογή. Ωστόσο, αν τα παίζετε με τη ζέστη, πάτε προς ζέρσεϊ ή μείξη λινού και βαμβακιού. Τέλος, αποφύγετε T-shirt με τσεπάκι, εκτός κι αν είστε πεζοναύτης.

Κι από χρωματάκια;

αρχείο λήψης (5)

Το κλασικό μαύρο τισέρτ, με την εγγύηση της Ιntimissimi

Κατά προτίμηση, τα διακριτικά. Τα πιο εύκολα είναι το λευκό και το γκρι, αλλά μπορούν να παίξουν εξίσου το μπεζ, το μπλε και το μαύρο. Μια πιο θερινή επιλογή είναι τα παστέλ χρώματα.

Τα T-shirts με γραφισμούς, εξυπνάδες και συνθήματα λένε;

Κατ’ εμέ, ούτε με σφαίρες. Κι αυτό για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς, διότι νεανίζουν ανοήτως κι επικινδύνως και συχνά δείχνουν άσχετα με το υπόλοιπο look. Επιπλέον, καθότι του συρμού, δύσκολα τα βρίσκεις σε ποιότητα της προκοπής. Τέλος, σας τό ‘χω ξαναπεί, δεν γουστάρω να μοιάζω με πλανόδιο μουσείο ή μικρογραφία Πολυτεχνείου.

Μπορούμε να φοράμε φανελάκι στα 30, τα 40 και τα 50 μας;

Ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις. Όταν τριανταρίζεις, καλόν είναι –όσο δύσκολο κι αν σου είναι- λιγουλάκι να σοβαρεύεσαι, για να μη μοιάζεις με καθυστερημένο σχολιαρόπαιδο. Συνεπώς, πρέπει πάση θυσία να αποφεύγεις υπερμεγέθη μακουδάκια που φέρνουν σε πανί βάρκας αδειασμένου από αέρα, τα φλούο χρώματα και τα T-shirts στυλάκι «Φεστιβάλ Φέτας 1999».

 

Διαβάστε ακόμα: T-shirt: Γιατί παραμένει σέξι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top