Απο αριστερά, η Μοναχή Καλλινίκη, ο εμπνευστής και διοργανωτής του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης, η νικήτρια του 2018 Κατερίνα Μπερδούση ανάμεσα σε δύο οικοτρόφους του Ιδρύματος και ο Χρήστος Παϊκόπουλος εκ μέρους του ΔΕΣΜΟΥ.

  Πριν λίγες ημέρες, στο κατεστραμμένο από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού ΛΥΡΕΙΟ Ίδρυμα, το Ladies Run υλοποίησε το πρώτο σκέλος της φετινής του προσφοράς. Η νικήτρια του Ladies Run 2018 Κατερίνα Μπερδούση, ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης και ο Χρήστος Παϊκοπουλος του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ ανέβηκαν στις καμμένες περιοχές πάνω από τη Νέα Μάκρη και πέρασαν την πύλη του Ιδρύματος που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερως στις φωτιές του Αυγούστου. Αποστολή τους, να παραδώσουν 5 φορητούς υπολογιστές οι οποίοι αγοράστηκαν με ένα μέρος από τα χρήματα της προσφοράς του Ladies Run 2018. Οι υπολογιστές προορίζονταν για 5 οικότροφους του Ιδρύματος, κορίτσια τα οποία πέρασαν πρόσφατα στο πανεπιστήμιο και σε σχολές αλλά έχασαν τα laptops τους στη φωτιά, ενώ τους ήταν απολύτως απαραίτητα για τις σπουδές τους.

  Η αποκαρδιωτική εικόνα του κεντρικού κτιρίου του Ιδρύματος μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

  Την ομάδα του Ladies Run υποδέχτηκαν δυο από τα κορίτσια μαζί με μέλη του προσωπικού του Ιδρύματος με επικεφαλής την μοναχή Καλλινίκη, ταμία του ιδρύματος. Με ένα κέρασμα και λίγα λόγια αγάπης, στο αυτοσχέδιο αρχονταρίκι κάτω από την εκκλησία του Ιδρύματος, έγινε η παραλαβή των υπολογιστών. Στην παρέα μας ήταν και αρκετά σκυλιά που και αυτά βρίσκουν στοργή στο ίδρυμα και φυλάνε με τον τρόπο τους το κτήμα.

  Παρά τη σκληρή εικόνα του καμμένου τοπίου και του καρβουνιασμένου κεντρικού κτιρίου που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για χαμόγελα, η οικογένεια του Λύρειου παραμένει αισιόδοξη ότι όχι μόνο θα αποκατασταθούν σταδιακά οι ζημιές αλλά και ότι τελικά, το ΛΥΡΕΙΟ θα γίνει καλύτερο κι απ’ότι ήταν πριν.

  Η ώρα της παράδοσης των 5 φορητών υπολογιστών. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες προσφορές του Ladies Run.

  Από τη μεριά της, η νικήτρια του Ladies Run 2018 Κατερίνα Μπερδούση δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχαμε σε μια τέτοια πράξη αγάπης και μπορέσαμε και εμείς με την σειρά μας και την παρουσία μας να προσφέρουμε εκει που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα κάνει μια αξιοσημείωτη προσπάθεια και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μπόρεσα και εγώ με την σειρά μου να συνεισφέρω. Ένα μεγάλο μπράβο μαζί με πολλά συγχαρητήρια στον διοργανωτή του Ladies Run, Κίμωνα Φραγκάκη, και στο σωματείο ΔΕΣΜΟΣ για την προσφορά τους.
  Εύχομαι καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους και ελπίζω η ζεστασιά που φέρνει η γέννηση του Χριστού που έρχεται, να γεμίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να κάνουν ανάλογες πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης!».

  Η νικήτρια του Ladies Run 2018 Κατερίνα Μπερδούση βοήθησε τα κορίτσια του ΛΥΡΕΙΟΥ να ανοίξουν τις κούτες με τα λάπτοπ.

  Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές, με δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού Μάρκου Λύρα, σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή Πεντέλης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Την ευθύνη λειτουργίας του Ιδρύματος έχει η Κοινοβιακή Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  Η φετινή ήταν η τρίτη φορά από την ίδρυση του που το ΛΥΡΕΙΟ πλήττονταν από πυρκαγιές.

  Δυστυχώς το στοργικό αυτό ίδρυμα έχει πληγεί κατ’επανάληψη από τη φωτιά. Τον Ιούλιο του 1995, η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε το δάσος της Πεντέλης που περιέβαλε το Ίδρυμα, κατέστρεψε μέσα σε τρεις εφιαλτικές ημέρες σχεδόν το σύνολο των εγκαταστάσεων του. Δέκα χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2005, το Ίδρυμα κινδύνεψε και πάλι από άλλη μία πυρκαγιά, αλλά διασώθηκε ευτυχώς με μικρές ζημιές. Και μόλις πριν λίγους μήνες, το καλοκαίρι του 2018, η φωτιά έκανε και πάλι το πέρασμα της αφήνοντας αποκαΐδια.

  Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους, εξού και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που δώρισε το Ladies Run είναι μια μικρή αλλά όχι αμελητέα βοήθεια.

  Δύο από τις οικοτροφους του Ιδρύματος που είναι στο πανεπιστήμιο και σε σχολές και χρησιμοποιούν πλέον τους φορητούς υπολογιστές του Ladies Run για τις σπουδές τους.

  Το Ladies Run είναι μια διοργάνωση της NEW RUN που είναι «αδελφάκι» της Sophisticated Media που εκδίδει το Andro. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του θεσμού για το 2019.

   

  Διαβάστε ακόμα: Το Ladies Run στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top