Εκτός από μεγαλοφυΐα, ο Einstein ήταν και ένας ευχάριστος άνθρωπος. (Φωτογραφία: Arthur Sasse)

  Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές τρελές και ακριβές αγορές σε διάφορες δημοπρασίες σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε αυτός είναι και ο πιο «εύκολος» τρόπος να αποκτήσεις ένα αντικείμενο που άφησε τη δική του σφραγίδα στην ποπ κουλτούρα – «εύκολο» αρκεί βέβαια να το αντέχει και το πορτοφόλι σας.

  Βέβαια, όλες αυτές οι αγορές που πρωταγωνιστούν στα media, έχουν ένα κοινό παρανομαστή: τα αντικείμενα ανήκουν κατά 99% σε καλλιτέχνες. Από εικαστικούς και ζωγράφους μέχρι μουσικούς και ηθοποιούς. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο pop κόσμος έχει χώρο και για άλλους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον Albert Einstein.

  14 Μαρτίου του 1951, λίγο μετά το πάρτι για τα 72α γενέθλια του Einstein.

  Μια φωτογραφία του «πατέρα» της Θεωρίας της Σχετικότητας πωλήθηκε από τον οίκο Nate Sanders του Λος Άντζελες έναντι 125.000 δολαρίων. ΟΚ, η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τις φωτογραφίες της Marilyn Monroe ή τα έργα του Jean-Michel Basquiat και του Andy Warhol δεν «έπιασε» και πολλά, αλλά δεν παύει να είναι μια ακριβή αγορά.

  Η φωτογραφία ανήκει στον Arthur Sasse, ο οποίος την έβγαλε στις 14 Μαρτίου του 1951, αμέσως μετά το πάρτι των 72ων γενεθλίων του Einstein στο Princeton Club. Μάλιστα η φωτογραφία ενθουσίασε τόσο τον γνωστό φυσικό που ζήτησε από τον Sasse εννέα αντίγραφά της, τα οποία υπέγραψε και χάρισε σε κάποιους ξεχωριστούς φίλους του.

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Mick Rock – Ο άνθρωπος που «αιχμαλώτισε» τη δεκαετία του ’70

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top