Ο George Barris ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που φωτογράφισε τη Marilyn Monroe πριν τον θάνατό της. (Όλες οι φωτογραφίες είναι του οίκου Julien’s Auctions)

  Ιούλιος του 1962. Οι ΗΠΑ ζουν το όνειρο: ο JFK είναι ο πρόεδρος της χώρας και το αγαπημένο παιδί του κόσμου, ο Neil Armstrong μπαίνει στο διαστημικό πρόγραμμα της NASA και μετά από 7 χρόνια γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατάει στο φεγγάρι, ενώ το Hollywood είναι πιο λαμπερό από ποτέ. Και σε (πολύ) μεγάλο βαθμό αυτή του τη λάμψη την οφείλει στη «βασίλισσά» του.

  Η Marilyn Monroe είναι η αδιαμφισβήτητη σταρ της εποχής. Το «χρυσό» κορίτσι του Hollywood, η γυναίκα sex symbol αλλά και σκάνδαλο, η φαντασίωση για εκατομμύρια άνδρες, το απόλυτο θηλυκό. Από το 1952 που πήρε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ Don’t Bother to Knock, είδε μέσα σε μια 10ετια της «μετοχές» στο χρηματιστήριο της 7ης Τέχνης να εκτοξεύονται. Και εκείνη έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τον μύθο της – αυτόν τον μύθο της αθώας κοπέλας με τις εκρηκτικές καμπύλες.

  Αριστερά: Ιούλιος του 1962 στην παραλία. Πάνω δεξιά: Με τον τότε σύζυγό της Arthur Miller, το 1960. Κάτω δεξιά: Στο ξεκίνημα της καριέρα της, όταν ακόμα λεγόταν Norma Jean Baker.

  Ο Ιούλιος του 1962 τη βρίσκει στα καλύτερά της. Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Η τελευταία της ταινία The Misfits (1951) είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στους κριτικούς, η ίδια κέρδισε το Henrietta Award, ενώ βρισκόταν και πάλι στο στούντιο για το επόμενό της φιλμ, με τίτλο Something’s Got to Give (το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ).

  Είναι εκείνη η περίοδος που συναντάει τον φίλο της και φωτογράφο George Barris και δεν διστάζει να του χαρίσει μερικές πόζες: πότε το μπαλκόνι του σπιτιού της πίνοντας κοκτέιλ, πότε στην παραλία κάνοντας χαζομάρες. Πάντα χαμογελαστή και λαμπερή. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο γιατρός της Ralph Greenson θα την βρει νεκρή στο σπίτι της. Το αστέρι του Hollywood μόλις είχε σβήσει, σε ηλικία 36 ετών.

  Εικόνα του Douglas Kirkland από τη διάσημη φωτογράφιση Nude In White Silk Sheet τον Νοέμβριο του 1961.

  Και τώρα, αυτές οι τελευταίες πόζες της, λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό της, αλλά και αρκετές ακόμα φωτογραφίες της από το ξεκίνημα της καριέρας της, όταν ακόμα δεν είχε επιλέξει το καλλιτεχνικό Marilyn Monroe και ονομαζόταν Norma Jeane Mortenson, βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Julien’s Auctions.

  Μάλιστα στη δημοπρασία, εκτός από τις 33 φωτογραφίες του George Barris, θα υπάρχουν και εικόνες του Douglas Kirkland από τη διάσημη φωτογράφιση Nude In White Silk Sheet τον Νοέμβριο του 1961, στιγμές από την guest εμφάνισή της στους φαντάρους των ΗΠΑ στην Κορέα το 1954, καθώς και backstage photos από γνωστές ταινίες της, ανάμεσά τους τα φιλμ Niagara και Some Like it Hot.

  Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες της, τον Ιούλιο του 1962.

  Οι υπεύθυνοι του οίκου υπολογίζουν οι 100 φωτογραφίες της Marilyn από το ξεκίνημα της καριέρας της μέχρι το τέλος της ζωής της, να αγγίξουν τα 90.000 δολάρια. Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαρτίου.

  Κατά την επίσκεψή της στην Κορέα, το 1954, όπου αποθεώθηκε από 60.000 αμερικανούς φαντάρους.

  Ένα τελευταίο ποτό με την Marilyn (Ιούλιος του 1962).

   

  Διαβάστε ακόμα: Η Sonia Sieff ανακαλύπτει τις Γαλλίδες της (παρα)διπλανής πόρτας

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top