Μέσα σε 492 σελίδες, οι εκδόσεις TASCHEN αναβιώνουν την κινηματογραφική «γέννηση» του James Bond.

«Είναι ένα επικίνδυνο μείγμα βίας, χυδαιότητας, σαδισμού και σεξ». Με αυτά τα λόγια το Βατικανό… υποδέχθηκε την κυκλοφορία της ταινίας «Dr. No», του φιλμ που έμελλε να συστήσει στον κόσμο τον θρυλικό πράκτορα 007 και να κάνει trend τη φράση «Bond. James Bond».

Μπορεί η Καθολική Εκκλησία να… αφόρισε την πρώτη ταινία του Bond, μαζί με την πλειοψηφία των κριτικών το μακρινό 1962, αλλά ο κόσμος και ο χρόνος είχαν άλλη άποψη. Το «Dr. No» έγινε η 5η πιο επιτυχημένη ταινία στη Βρετανία εκείνη τη χρονιά, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια κατέκτησε όλο τον πλανήτη και σήμερα απλά θεωρείται κλασική. Και φυσικά ο «πατέρας» των 24 ταινιών που ακολούθησαν με ήρωα τον χαρακτήρα που δημιούργησε ο Ian Fleming.

Το βιβλίο «James Bond. Dr. No» περιέχει περισσότερες από 1.000, πολλές από αυτές ανέκδοτες έως σήμερα.

Κάτι περισσότερο από 6 δεκαετίες αργότερα, οι εκδόσεις TASCHEN «εισβάλουν» στα αρχεία της εταιρείας παραγωγής EON Productions -που μέχρι και σήμερα έχει τα δικαιώματα των ταινιών του 007- και μας δίνουν μια δόση από την δημιουργία του κλασικού φιλμ.

Έχει σημειώσεις, πόστερ, αλλά και ντοκουμέντα από τα γυρίσματα.

Για την ακρίβεια μια μεγάλη και δυνατή δόση. Το βιβλίο «James Bond. Dr. No» περιέχει περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες (1.007 για την ακρίβεια), πολλές από αυτές ανέκδοτες έως σήμερα. Έχει σημειώσεις, πόστερ, αλλά και ντοκουμέντα από τα γυρίσματα, καθώς και δηλώσεις και ιστορίες από τα παρασκήνια των πρωταγωνιστών και της ομάδας παραγωγής.

Μετά τον «Dr. No» έχουν κυκλοφορήσει ακόμα 24 ταινίες με ήρωα τον James Bond.

Ουσιαστικά κάθε σελίδα του βιβλίου αποτελεί ένα ημερολόγιο από την πρώτη έως τελευταία ημέρα των γυρισμάτων του «Dr. No».

//Περισσότερες πληροφορίες για το «James Bond. Dr. No» των εκδόσεων TASCHEN θα βρείτε εδώ.

Το «Dr. No» έγινε η 5η πιο επιτυχημένη ταινία στη Βρετανία το 1962.

 

Διαβάστε ακόμα: Είναι ο Aaron Taylor-Johnson ο επόμενος James Bond; Τα ύστερα του κόσμου.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top