Η ταινία ξεκινά με τον ίδιο τρόπο που ξεκινά και η «αντρική» ταινία. Με ένα (μία) Ocean να αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν βγει έξω από τη φυλακή, κατά την ακρόαση της.

«Ocean’s 8» : Η αποτυχημένη.

Που το έχω ξαναδεί: Όχι ακριβώς σίκουελ με τη στενή έννοια του όρου, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την γυναικεία αυτή σύνθεση στην οθόνη. Ω σύλληψη βεβαίως δεν θα υπήρχε, αν δεν προηγούνταν τα «Ocean’s Twelve & Thirteen»του Στίβεν Σόντερμπεργκ, καθώς η συγγενική σχέση είναι εμφανής και εντελώς απαραίτητη.

Τι βλέπουμε τώρα: Η Ντέμπι-Σάντρα Μπούλοκ, η αδερφή του Κλούνεϊ από την «αντρική» σειρά, αποφυλακίζεται και συγκεντρώνει μια ομάδα γυναικών που θα τη βοηθήσει σε μια φιλόδοξη ληστεία, κατά τη διεξαγωγή του φημισμένου Met Gala, στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης. Η εντελώς ονειρική αυτή ομάδα, περιλαμβάνει την Κέιτ Μπλάνσετ, την Ριάνα, τη Μίντι Κέιλινγκ, την Ακουαφίνα, την Ελένα Μπόναμ- Κάρτερ, την Αν Χάθαγουέϊ και τη Σάρα Πόλσον.

Μια απόφαση, παρακαλώ: Μέσα στη έκρηξη του #metoo , μια έξοχη ιδέα, να μαζευτεί το dream team του γυναικείου πληθυσμού  του Χόλιγουντ, σε μια ξεκάθαρα γυναικεία ταινία δράσης (ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία), απογοητεύει στο τελικό της άνευρο αποτέλεσμα, καθώς ο άντρας σκηνοθέτης  Γκάρι Ρος της σειράς «Hunger Games» στάθηκε αδύναμος στο να αντιληφθεί το απολαυστικό του θέματος. Και ακόμη να καταλάβουμε βεβαίως, γιατί ο Σόρντεμπεργκ γύρισε την πλάτη στο προϊόν και άφησε τέτοια κορίτσια στην τύχη τους.

Στην επόμενη σελίδα: «Suspiria: Η ντεμέκ αποτυχημένη.» 

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top