Μια νύμφη ενός άλλου καιρού. Ολότελα ρομαντικού.

  Eπί πενήντα συναπτά χρόνια ο Robert Farber δημιούργησε εμβληματικές εικόνες. Η παγκόσμια αναγνώρισή του έχει εδραιωθεί μέσα από τα βιβλία, τις εκθέσεις, τις διαλέξεις, τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και τις βραβευμένες διαφημιστικές καμπάνιες του. Η μοναδική του ποικιλομορφία, είτε πρόκειται για γυμνά είτε για καλλιτεχνικές φωτογραφίες από αστικά ή θαλασσινά τοπία, αποτυπωνόταν πάντα το χαρακτηριστικό ρομαντικό ύφος του.

  Xάρη στην Τζάκι Κένεντι Ωνάση ο Farber κέρδισε το βραβείο του Art Director για την έγχρωμη φωτογραφία που υπάρχει στο βιβλίο της «By The Sea».

  Xάρη στην Τζάκι Κένεντι Ωνάση ο Farber κέρδισε το βραβείο του Art Director για την έγχρωμη φωτογραφία που υπάρχει στο βιβλίο της «By The Sea». Ο Robert Farber έλαβε επίσης το Βραβείο του Φωτογράφου της Χρονιάς από την PMA (Photographic Manufacturers Association), καθώς και το Διεθνές Βραβείο ASP από τον PPA (Professional Photographers of America).

  Οι φωτογραφίες του Farber έχουν δημοσιευτεί σχεδόν σε κάθε μορφή.

  Αυτό το βραβείο απονεμήθηκε σε όσους έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην επιστήμη και την τέχνη της φωτογραφίας. Μερικοί προηγούμενοι αποδέκτες αυτού του βραβείου είναι ο Dr. Edwin Land (εφευρέτης του Polaroid), ο George Hurrell και το National Geographic.

  Σαν πίνακας ζωγραφικής.

  Η δουλειά του Farber με τα καλλιτεχνικά γυμνά, καθώς και για εμπορικούς σκοπούς είναι γνωστή και άκρως σεβαστή.

  Η δουλειά του Farber με τα καλλιτεχνικά γυμνά, καθώς και για εμπορικούς σκοπούς είναι γνωστή και άκρως σεβαστή. Έδωσε διάλεξη για την Ogilvy & Mather σχετικά με το “Γυμνό στη διαφήμιση”. Η ASMP ζήτησε να χρησιμοποιήσει τα γυμνά του Farber ως υπόδειγμα καλλιτεχνικής εφαρμογής για την υποστήριξη του National Endowment of Arts. Το βιβλίο του, «Farber Nudes», συμπεριλήφθηκε επίσης στη συλλογή περιουσίας της Ζακλίν Κένεντι Ωνάση.

  Οι φωτογραφίες του Farber έχουν δημοσιευτεί σχεδόν σε κάθε μορφή. Έχει εκθέσει σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Έχει δώσει διαλέξεις στο Smithsonian Institute, στο The George Eastman House, καθώς και σε Πανεπιστήμια και επαγγελματικές ομάδες στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Ευρώπη.

  Εκτός από τις καλλιτεχνικές του φωτογραφίες, το έργο του Robert Farber περιλαμβάνει σημαντικές καμπάνιες για τη μόδα και τη διαφήμιση.

  Το σύνολο του έργου του Farber τα τελευταία πενήντα χρόνια παρουσιάζει μια πλούσια ποικιλία θεμάτων και μέσων.

  Εκτός από τις καλλιτεχνικές του φωτογραφίες, το έργο του Robert Farber περιλαμβάνει σημαντικές καμπάνιες για τη μόδα, τη διαφήμιση, καθώς και τη σκηνοθεσία ταινιών για την τηλεόραση και κινηματογράφο. Πρόσφατα δέχθηκε να γυριστεί ταινία με τη ζωή του. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει το PBS.

  Αυτές τις μέρες, η Echo Fine Arts παρουσιάζει το «50 Years of Evolving Vision – Part 1», μια διαδικτυακή ατομική έκθεση φωτογραφιών του Robert Farber. Μέσω αυτής της έκθεσης γίνεται ξανά κατανοητό γιατί ο Farber έχει επηρεάσει γενιές φωτογράφων.

  Τα ιμπρεσιονιστικά έργα του αποτυπώνουν την ουσία της καλλιτεχνικής σκέψης του. Σε μια συνεχή αναζήτηση για εξέλιξη, το σύνολο του έργου του Farber τα τελευταία πενήντα χρόνια παρουσιάζει μια πλούσια ποικιλία θεμάτων και μέσων.

  Τα ιμπρεσιονιστικά έργα του αποτυπώνουν την ουσία της καλλιτεχνικής σκέψης του.

  Αυτό το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στα γυμνά, τις θαλασσογραφίες και τις φωτογραφίες μόδας του από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ το δεύτερο μέρος την Άνοιξη του 2024 θα περιλαμβάνει τα τελευταία του έργα.

  Οι φωτογραφίες του είναι αυθόρμητες, σπάνια προσχεδιασμένες και εμποτισμένες με μια ρομαντική διάθεση.

  Το ζωγραφικό του στυλ αποστάζει τη σύνθεση για να διατηρήσει μόνο την ουσία της. Δάσκαλος στο είδος του γυμνού, οι φωτογραφίες του είναι αυθόρμητες, σπάνια προσχεδιασμένες και εμποτισμένες με μια ρομαντική διάθεση.

  Η χρήση απαλής εστίασης, συγκρατημένου κατευθυντικού φωτισμού και κοκκώδους υφής δημιουργούν μια άπιαστη και παροδική εικόνα που θυμίζει τους ιμπρεσιονιστές δασκάλους της ζωγραφικής. Ομοίως, οι συνθέσεις των τοπίων του είναι μινιμαλιστικές, που ορίζονται από θολά περιγράμματα και μια αιωρούμενη ατμόσφαιρα.

  οι εικόνες του διοχετεύουν την ψυχή του θέματός τους και αποτελούν αφετηρία για την αφήγηση.

  Ωστόσο, η ανθρώπινη παρουσία συχνά απουσιάζει. Αντίθετα, οι φωτογραφίες του Farber μεταφέρουν μια αίσθηση ελκυστικότητας και κενού. Είτε πρόκειται για μια παλιά αμερικανική σημαία, για μια παραλία στη Νορμανδία ή για έναν φιδωτό δρόμο στη Μοντάνα, οι εικόνες του διοχετεύουν την ψυχή του θέματός τους και αποτελούν αφετηρία για την αφήγηση.

   

  Διαβάστε ακόμα: Christian Coigny, ερωτική συμφωνία σε άσπρο και μαύρο.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top