Ο street artist b. μπροστά στο «Athens Midnight Blossom» και υπογράφοντας αντίγραφα του έργου.

  Τα graffiti του street artist b. είναι στενά συνδεδεμένα με τη φιλοσοφία, την ταυτότητα και τον urban fun χαρακτήρα του Moxy Athens City καθώς κοσμούν πολλούς από τους κοινόχρηστους χώρους του όπως και τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Τώρα, το νέο του έργο δεσπόζει στη στοά του ξενοδοχείου της οδού Σταδίου.

  Το «Athens Midnight Blossom», που «αποκαλύφθηκε» από λίγες ημέρες, είναι ένα έργο μεγάλων διαστάσεων στη στοά του ξενοδοχείου, εκεί όπου δίνουν συχνά ραντεβού η τέχνη, η μόδα και η μουσική μέσα από μοναδικά events, ανοιχτά στο κοινό της πόλης.

  «Στο έργο αυτό» λέει ο  b. «εμπνέομαι από την Αθήνα και τους ανθρώπους της, και από μια ουτοπική προσέγγιση ενός πολύχρωμου κήπου, ως αναφορά στον μύθο του κήπου των Εσπερίδων, που μπλέκεται μαζί με τον αστικό ιστό και την καθημερινή ζωή.  Η συνεργασία με το Moxy Athens City έχει ένα στοιχείο που με ενδιαφέρει πολύ ως καλλιτέχνη αλλά και αρχιτέκτονα και αυτό είναι η ένταξη της τέχνης στην καθημερινή ζωή της πόλης».

  «Η πόλη χρειάζεται την τέχνη, αλλά και το αντίστροφο, και ο τρόπος είναι να την συναντά κανείς σε μέρη εκτός από τους καθιερωμένους χώρους τέχνης» λέει ο  b.

  Από την παρουσίαση του έργου, στο Moxy Athens City, το πρώτο trendy hotel brand από τη Marriott, υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality.

  Το ύφος του b. είναι πλέον ευρέως αναγνωρίσιμο καθώς τα έργα του βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο κέντρο της Αθήνας και του Λας Βέγκας, ενώ προσωπικές συλλογές έχουν εκτεθεί σε μεγάλες γκαλερί όπως η Allouche Benias Gallery στην Αθήνα και η Allouche Gallery Los Angeles.

  «Πιστεύω πως η πόλη χρειάζεται την τέχνη, αλλά και το αντίστροφο, και ο τρόπος είναι να την συναντά κανείς σε μέρη εκτός από τους καθιερωμένους χώρους τέχνης όπως μουσεία και γκαλερί» συμπληρώνει ο street artist b.. «Για παράδειγμα αν μπορεί κανείς να την συναντά σε ένα ξενοδοχείο, ένα αεροδρόμιο ή γενικά στο δημόσιο χώρο ως art installations, γλυπτά, street art, τότε αλλάζει και η αντίληψη του καλλιτεχνικού έργου αλλά και της ίδιας της εμπειρίας ενός περιπάτου στην πόλη».

  Τα μοντέρνα σχέδια του b., με έντονη χρωματική ποικιλία, σε συνδυασμό με το urban στοιχείο, αποπνέουν ζωντάνια και νεανικότητα, φέρνοντας «αέρα» τέχνης στην εμπειρία της διαμονής των επισκεπτών αλλά και την καθημερινή ζωή της πρωτεύουσας. Η συνεργασία με τον καλλιτέχνη ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σύνδεση του ξενοδοχείου με την τέχνη, όπου εδώ και ένα χρόνο φιλοξενεί κάθε μήνα έργα νέων καλλιτεχνών μέσα από το θεσμό Μοxy Art Affairs.

  Το έργο παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες σε εκπροσώπους του Tύπου, οι οποίοι γνώρισαν τον καλλιτέχνη και συζήτησαν την έμπνευση του και τη συνεργασία του με το Moxy. Από την πλευρά του, ο Πάνος Κωνσταντινίδης CEO της SWOT Hospitality, δήλωσε πως «η εξαιρετική ματιά του street artist b. προς την κοινωνική διάσταση της τέχνης, η αισθητική και η αισιόδοξη προσέγγιση του αστικού τοπίου συνδέεται άμεσα με τη φιλοσοφία του Μoxy Athens City αναβαθμίζοντας την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών μας».

   

  Διαβάστε ακόμα: Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Φαϊτάκης, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top