«Το να οδηγείς μηχανή είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα προβλήματα», λέει ο Reeves. (Φωτογραφία: Adam Wolffbrandt | Bloomberg)

Πολλά λέγονται και ακούγονται για τον Keanu Reeves εδώ και περίπου 25 χρόνια. Όχι για το τι άνθρωπος είναι -εδώ συμφωνούν όλοι πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιδιά-, αλλά για το ταλέντο του. Κατά πολλούς είναι ένας καλός ηθοποιός, για τους περισσότερους ατάλαντος και υπερεκτιμημένος. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του Hollywood και σίγουρα ένας από τους πιο low profile stars του Hollywood.

Η αλήθεια είναι πως με τα χρήματα που έχει βγάλει στη ζωή του, ο 53χρονος ηθοποιός θα μπορούσε να κάνει ότι τρέλα πέρναγε από το μυαλό του. Ωστόσο, εκείνος έχει επιλέξει να μείνει μακριά από τις υπερβολές και τη χλιδή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει και τις αδυναμίες του: με πρώτη και καλύτερη τη μηχανή. Ο Reeves είναι γνωστός λάτρης των δύο τροχών. Όπως έχει πει παλιότερα, ήταν 22 ετών όταν οδήγησε για πρώτη φορά μηχανή και από τότε δεν κατάφερε να ξεκολλήσει.

«Το να οδηγείς μηχανή είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα προβλήματα», έχει πει. Και ο Reeves έχει πολλούς τρόπους για να το κάνει αυτό, καθώς η συλλογή του διαθέτει δεκάδες και εντυπωσιακές μηχανές – από Norton Commando και Suzuki μέχρι Kawasaki και Harley-Davidson. Αυτά όμως είναι γνωστά.

Το καλοκαίρι η Arch Motorcycle παρουσίασε δύο ακόμα μοντέλα, την 1S και τη Method 143, με την τελευταία να ανήκει στην κατηγορία «concept» και να κυκλοφορεί μόνο σε 23 κομμάτια.

Αυτό που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι ο Reeves από το 2011 έχει τη δικιά του εταιρεία μηχανών: την Arch Motorcycle. Και όχι ό,τι κι ό,τι μηχανών: μια εταιρεία που βγάζει συλλεκτικά, άγρια και πανάκριβα δίτροχα.

Όλα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο ηθοποιός έψαχνε κάποιον για να του φτιάξει το κάθισμα της Harley-Davidson του. Ο δρόμος τον έβγαλε στο μαγαζί του Gard Hollinger -γκουρού των δύο τροχών- και έτσι γεννήθηκε μια περίεργη φιλία και συνεργασία. Ο Hollinger αρνήθηκε να φτιάξει το κάθισμα της Harley και πρότεινε στον Reeves να του φτιάξει μια μηχανή από το μηδέν! Χρειάστηκε 4 χρόνια για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του, όμως το τελικό αποτέλεσμα άφησε άναυδο τον star του Hollywood.

Δοκιμάζοντας με τον Gard Hollinger την KRGT-1. (Φωτογραφία: Motorcycle USA)

Ο Reeves εντυπωσιάστηκε τόσο με τη μηχανή που δημιούργησε ο Hollinger που του πρότεινε να ανοίξουν τη δικιά τους εταιρεία. «Του είπα “κοίτα, κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Καταλαβαίνεις; Άρα γιατί να μη δημιουργήσουμε κάτι; Η μηχανή που έφτιαξες είναι απίστευτη. Έλα να κάνουμε τη δικιά μας εταιρεία”», θυμάται ο Keanu.

Η Arch Motorcycle «γεννήθηκε» το 2011 και τέσσερα χρόνια μετά παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο: την KRGT-1, με την τιμή της να αγγίζει τα 65.000 ευρώ. Το 2017 αποφάσισαν να γίνουν πιο επιθετικοί στην αγορά: η Arch Motorcycle παρουσίασε το καλοκαίρι δύο ακόμα μοντέλα, την 1S και τη Method 143, με την τελευταία να ανήκει στην κατηγορία «concept» και να κυκλοφορεί μόνο σε 23 κομμάτια.

Όσο για το μέλλον της εταιρίας; «Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε και άλλα μοντέλα, αλλά να κρατήσουμε μικρή την παραγωγή», είπε ο Reeves και συμπλήρωσε: «Άλλωστε, εγώ βλέπω αυτές τις μηχανές περισσότερο σαν έργα τέχνης».


ΒΙΝΤΕΟ: Ο Keanu Reeves ξεναγεί το Wired στην Arch Motorcycle.


 

Διαβάστε ακόμα: Ο George Clooney ξεκίνησε κατά λάθος μια εταιρία ποτού και τώρα την πούλησε για 1 δισ. δολάρια

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top