Το νέο «Flying Tourbillon Chronograph» συνδυάζει την τεχνική του αυτόματου χρονογράφου και του tourbillion.

    Ήδη από τη διεθνή έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας «SIHH 2019», μεταξύ των άλλων εκλεκτών ρολογιών που είχε παραθέσει στα βλέμματα των ρεκτών η Audemars Piguet, η σειρά «Code 11.59» είχε δημιουργήσει αχό τριγύρω της.

    Ένα λεπτό πριν φύγει η μέρα και έρθει η νύχτα, πολλά μπορούν να συμβούν και η ελβετική μανουφακτούρα δημιούργησε μια πρωτοποριακή σειρά ρολογιών που φέρουν τούτη την ιδιαίτερη χρονική σήμανση. Σαν ένα ορόσημο, ένα πέρασμα, μια αλλαγή σελίδας.

    Έκτοτε, τα ρολόγια της σειράς «Code 11.59» που «οκταγώνισε τον κύκλο» έχουν βρει περίοπτη θέση στην καρδιά των συλλεκτών, ενώ η Audemars Piguet σκοπεύει να διευρύνει κι άλλο την γκάμα των ρολογιών της σειράς.

    Έτσι, μόλις παρουσίασε το πολύπλοκο και ονειρώδες «Flying Tourbillion» που μπορεί να καυχηθεί ότι ενσωματώνει όλες τις κατακτημένες τεχνικές δεξιότητες των μαστόρων της. Το μεγαλύτερο καύχημα; Το νέο κομψοτέχνημα συνδυάζει δύο μηχανισμούς: την tourbillion όψη του (μπρος σου στροβιλίζονται οι συνδέσεις και οι περιελίξεις που συνθέτουν το εσωτερικό του ρολογιού) και τον αυτοματισμό ενός χρονογράφου.

    Δεν γίνεται να μην προσέξεις την οκταγωνική εξωτερική κάσα.

    Πατώντας γερά στα προηγούμενα επιτυχημένα μοντέλα της σειράς «11.59», τούτο το ρολόι διατηρεί τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία των άλλων μοντέλων που υπάρχουν ήδη σε αυτήν τη συλλογή, ξεκινώντας από την υπέροχα κατασκευασμένη κάσα των 41mm.

    Το νέο «Flying Tourbillon Chronograph» είναι ο ορισμός της διαφάνειας, καθώς μπορείς να θαυμάσεις τον μηχανισμό του μπρος και πίσω.

    Το ρολόι είναι καμωμένο από λευκό χρυσό 18k, και διαθέτει μια πολύπλοκη γεωμετρία: Δείτε, για αρχή, την οκταγωνική κάσα (αναφορά στο περίφημο Royal Oak) που «εγγράφεται» σε ένα ολοστρόγγυλο καντράν.

    Οι λεπτομέρειες γοητεύουν: Στα μεταλλικά μερη εναλλάσσονται οι «βουρτσισμένες» επιφάνειες και οι στιλβωμένες πινελιές. Το νέο «Flying Tourbillon Chronograph» είναι ο ορισμός της διαφάνειας, καθώς μπορείς να θαυμάσεις τον μηχανισμό του μπρος και πίσω. Τέλος, το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορεί με μπλε ή μαύρο λουράκι από χειρόρραφο δέρμα αλιγάτορα, με πτυσσόμενο κούμπωμα σε λευκό χρυσό.

    Η μπρος και η πίσω όψη: ο ορισμός της διαφάνειας.

    Ας εστιάσουμε λίγο παραπάνω στην ποιητική ανάγνωση της ώρας: Η μπροστινή όψη του ρολογιού αποτελείται βασικά από τα στοιχεία που συγκροτούν τον μηχανισμό του, πάνω στα οποία είναι προσαρτημένοι οι δείκτες. Το όλον στεφανώνει μια λακαρισμένη μπλε εσωτερική στεφάνη (για τα δευτερόλεπτα), η οποία παντρεύεται έξοχα με τους δακτυλίους του χρονογράφου και τις λεπτομέρειες από λευκό χρυσό.

    Περισσότερες από 100 γωνίες, φινιρισμένες στο χέρι, κρύβονται στο μηχανισμό για να τις ανακαλύψετε με τα μάτια σας.

    Στην πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με μια αρχιτεκτονική συγχορδία που υπογραμμίζεται ακόμη πιο έντονα από τις γαλβανισμένες «γέφυρες» (σε τιτάνιο και ασήμι νικελίου) που συναντάς στο δεύτερο πλάνο του «αιωρούμενου» καντράν.

    Περισσότερες από 100 γωνίες, φινιρισμένες στο χέρι, κρύβονται στο μηχανισμό για να τις ανακαλύψετε με τα μάτια σας. Τα γεωμετρικά στοιχεία του μηχανισμού δημιουργούν μια συμμετρία με τις ενδείξεις του καντράν που δεν γίνεται να προσπεράσεις αβασάνιστα.

    Το πίσω μέρος του Flying Tourbillon Chronograph αποκαλύπτει τον πρόσφατα τελειοποιημένο μηχανισμό Calibre 2952. Παρόλο που ο συνδυασμός χρονογράφου και tourbillon δεν είναι καινούργιος για την Audemars Piguet, οι επιμέρους τεχνικές καινοτομίες του νέου μοντέλου δεν είναι αμελητέες. Τέλος, το απόθεμα ισχύος ορίζεται στις 65 ώρες και η κίνηση τρέχει στα 3Hz.

     

    Διαβάστε ακόμα: Audemars Piguet «Code 11.59» – το ρολόι που οκταγώνισε τον κύκλο.

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top