Το Absolu σε κερδίζει ύπουλα: κρατάει το σώμα του Acqua Di Gio και προσθέτει νότες από ξύλο, πατσουλί και περγαμόντο αποκαλύπτουν σιγά σιγά τον βαρύ τους χαρακτήρα.

Τι σπουδές έχει στο πορτφόλιο του ένας αρωματοποιός; Για τον Alberto Morillas, οι σπουδές του ξεκίνησαν στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γενεύης μέχρι που στα 20 του ξεκίνησε να δουλεύει στη Firmenich, την ελβετική αρωματοποιία. Με καταγωγή από τη Σεβίλλη που απέχει σχεδόν ισόποσα από τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό, στη δική του φαρέτρα, ως αγαπημένα αρώματα, έχει εκείνα που αναδίδουν τη μεσογειακή αύρα. Τα βαθιά μπλε νερά, τον ήλιο και τη σοφιστικέ φρεσκάδα, όπως είπε κι ο ίδιος σε συνέντευξή του. Γι αυτό μάλλον και κατάφερε στο μπουκάλι Acqua Di Gio του Armani, να χωρέσει τον καλοκαιρινό πόθο, τη χαρά του καλοκαιριού.

Καπνιστό άρωμα, σαν να έχει λιβάνι, αλλά χωρίς να χάνει τη θαλασσινή του αύρα, κι όλο αυτό σε μια μαγική ισορροπία…

Ο Alberto Morillas όμως αγαπά και τους κήπους. Και πιο συγκεκριμένα τον οικογενειακό του κήπο στη Γενεύη. «Από τις βόλτες μου εκεί εμπνέομαι», θα πει. Η αλήθεια είναι ότι οι δημιουργίες του έχουν στιγματίσει γενιές ολόκληρες: από το ξεσηκωτικό Ck One, στο Light Blue των Dolce & Gabbana, στα δεκάδες αρώματα για τον Οίκο Bvlgari, για την Cartier και τη Chopard, τους Kenzo, Gucci και πολλούς ακόμη. Τούτος ο σερ των αρωμάτων διατηρεί για κάθε Οίκο το δικό του στυλ. «Φανταστείτε το στυλ ενός Οίκου Μόδας σ΄ ένα άρωμα. Μπορεί να κυκλοφορούν συλλογές δυο φορές τον χρόνο αλλά εγώ οφείλω να κλείσω σ’ ένα μπουκάλι το άρωμα που εκφράζει τη φιλοσοφία του. Είναι πολύ δύσκολο».

Εφέτος κυκλοφόρησε το Acqua Di Gio Absolu και είπα να το δοκιμάσω. Ως άνθρωπος που προτιμώ τα δροσερά, θαλασσινά αρώματα και τα άνθη πορτοκαλιού και λεμονιού, το Absolu με κέρδισε ύπουλα: κρατάει το σώμα του Acqua Di Gio που αγαπώ αλλά καθώς περνούν τα δευτερόλεπτα, νότες από ξύλο, πατσουλί και περγαμόντο αποκαλύπτουν τον βαρύ τους χαρακτήρα. Καπνιστό άρωμα, σαν να έχει λιβάνι αλλά χωρίς να χάνει τη θαλασσινή αύρα κι όλο αυτό σε μια μαγική ισορροπία. Όπως δηλαδή η κοφτερή ματιά του Armani. Του Giorgio.

Τα βίντεο για την επικοινωνία του αρώματος είναι γυρισμένα στον ωκεανό. Φυσικά. Και είναι πανέμορφα.

Woods meet water, αναφέρει ο καταδύτης David Boudia:

Και ο Jason Morgan, πρόσωπο της σειράς Acqua Di Gio, πρωταγωνιστεί στο βίντεο που σκηνοθέτησε ο Francois Rousseau:

 

 

Διαβάστε ακόμα: Έχετε γκριζάρει φουλ; Τόσο το καλύτερο. 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top