Photo Credit: Sutterstock

Η δράση του botox είναι άμεση και τα αποτελέσματα θεαματικά. Αλλά θα πρέπει να επαναλαμβάνεται 2-3 φορές το χρόνο. Photo Credit: Sutterstock

Προς το παρόν, οι άντρες που το τολμούν δεν είναι πολλοί τουλάχιστον στην Ευρώπη, αλλά ο αριθμός όσο πάει και μεγαλώνει. Κι αυτό γιατί συνειδητοποιούμε ότι θα ζήσουμε περισσότερα χρόνια. Οπότε η ιδέα είναι καταπληκτική από τη στιγμή που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα στο πετσί σου.

Αυτό, αν δεις το ποτήρι μισογεμάτο. Αν το δεις μισοάδειο, σημαίνει σαράντα χρόνια γερατειά. Και με τη λατρεία της νεότητας που υπάρχει σήμερα, λες ότι είναι θέμα σεβασμού προς τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους, ιδίως αν έχεις μια ωραία γυναίκα δίπλα σου, έρχονται διακοπές ή μόλις χώρισες. Οπότε θεωρείς ότι πρέπει να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και τρέχεις στον αισθητικό για ένα φρεσκαρισματάκι…

Όσοι θεωρούν το διάβημα απονενοημένο είναι γιατί φοβούνται, κι όχι μόνο τις ενέσεις. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: Ο πρώτος έχει να κάνει μ’ ένα σχήμα αρχέγονο, τον τρόμο μπροστά στο ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί ο ανδρισμός τους, φοβούνται τη γελοιοποίηση, αφού ένας πραγματικός άντρας δεν ασχολείται με την εμφάνισή του. Σε αντίθεση με τις γυναίκες που έχουν ντρεσαριστεί έτσι από τα μικράτα τους, ο metrosexual εξακολουθεί να είναι κάτι καινοφανές.

Ένα σωρό κόσμος της show-biz, της πολιτικής, της κρίσης των πενήντα κάνει botox, για να διώξει τις άτιμες τις ρυτίδες που χάραξαν τα ξενύχτια, οι αϋπνίες, τα αλλεπάλληλα jet lag ή απλώς η ηλικία.

Φοβούνται επίσης ότι θα τους καταλάβουν, ότι θα αποκαλυφθούν. Στο κάτω κάτω δεν λένε ότι ένας άντρας δεν γερνάει, αλλά ωριμάζει; Τέλος, το άλλο που τους φρενάρει, και πολύ μάλιστα, είναι όλες αυτές οι παραμορφωμένες γυναίκες που βλέπουν γύρω τους: εξογκωμένα μέτωπα, χείλια πάπιας, όμορφες ηθοποιοί που μετατράπηκαν σε τέρατα.

Από την άλλη, η κοινωνική πίεση είναι τεράστια. Ο κόσμος σε κρίνει ανάλογα με την εικόνα σου. Σου αρνούνται ή σου δίνουν μια δουλειά εξαιτίας της. Ξέρω περίπτωση χρηματιστή που κατέφυγε στο νυστέρι για να μην δείχνει καταπτοημένος. Ένα σωρό κόσμος της show-biz, της πολιτικής, της οικονομίας, της κρίσης των πενήντα κάνει botox ή κάτι ανάλογο για να διώξει τις άτιμες τις ρυτίδες που χάραξαν τα ξενύχτια, οι αϋπνίες, τα αλλεπάλληλα jet lag ή απλώς η ηλικία.

Το καλό με τα προϊόντα αυτά, τα οποία συνεχώς βελτιώνονται, είναι ότι έχουν άμεσο αποτέλεσμα (λίγες μέρες για το Botox), ότι η δράση τους είναι χρονικά περιορισμένη, αφού σε λίγους μήνες απορροφώνται από τον οργανισμό, και ότι δεν χαλάνε την ηλιοθεραπεία σας.

Απλώς, προτού ολοκληρώσετε την ευτυχία σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι θα τρέχετε κάθε χρόνο 2-3 φορές για ενέσεις, ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός θα ξεφουσκώσει κατά 1.000 τουλάχιστον ευρώ και ότι κάποιες χαρακτηριστικές όσο και σαγηνευτικές σας εκφράσεις θα αποτελέσουν πλέον παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα: Lunch break στη δουλειά: Να κάνω, να μην κάνω; Τι να φάω, τι να πιω;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top