Το Breitling Aerospace B70 Orbiter είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον γύρο του κόσμου με αερόστατο των Piccard και Jones.

  Το ημερολόγιο έγραφε 21 Μαρτίου 1999 όταν κερδήθηκε η τελευταία μεγάλη πρόκληση στον αέρα για τον 20ο αιώνα. Ο Bertrand Piccard και ο Brian Jones προσγειώνουν το Breitling Orbiter 3 στην αιγυπτιακή έρημο και έγιναν οι πρώτοι που έκαναν τον γύρο του πλανήτη χωρίς στάση με ένα αερόστατο.

  Για να καταλάβει κάποιος τη δυσκολία του εγχειρήματος, οι Piccard και Jones δεν ήταν οι πρώτοι (και οι τελευταίοι) που το επιχείρησαν. Συνολικά 11 ομάδες είχαν κάνει 21 προσπάθειες για να σπάσουν αυτό το ρεκόρ – ο ίδιος ο  Piccard, μάλιστα, το είχε δοκιμάσει ακόμα δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια χωρίς επιτυχία.

  Οι Piccard και Jones λίγο μετά την προσγείωσή τους στην αιγυπτιακή έρημο.

  Όταν οι Piccard και Jones προσγειώθηκαν στην Αίγυπτο είχαν διανύσει 45.633 χλμ. σε 19 ημέρες, 21 ώρες και 47 λεπτά, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη πτήση, τόσο σε απόσταση όσο και σε διάρκεια. Ένα ρεκόρ που έφερνε την υπογραφή της γνωστής ωρολογοποιίας Breitling.

  Το αερόστατο με το οποίο οι Piccard και Jones έκαναν τον γύρο του κόσμου, χωρίς στάση.

  Μια σχέση αγάπης με τους ουρανούς

  Ωστόσο, η σχέση αγάπης της Breitling με τους αιθέρες δεν ξεκίνησε για να καταρριφθεί αυτό το ρεκόρ. Είναι μια σχέση που κρατάει χρόνια – και πιο συγκεκριμένα από τη δεκαετία του ’30.

  Τότε αναπτύχθηκε το τμήμα Huit Aviation για όργανα πιλοτηρίου ακριβείας και χρονογράφους για στρατιωτικούς αεροπόρους. Με την άνοδο των αεροπορικών εταιρειών, η μάρκα έγινε «ο επίσημος προμηθευτής της παγκόσμιας αεροπορίας» με το Navitimer, έναν χρονογράφο εξοπλισμένο με υπολογιστική στεφάνη, ιδανικό για εμπορικά πληρώματα αεροσκαφών.

  Κάθε Aerospace B70 Orbiter έχει ενσωματωμένο μέσα του ένα τμήμα του αρχικού αερόστατου Breitling Orbiter 3, το οποίο είναι ορατό από το πίσω μέρος της διαφανής κάσας.

  Το Aerospace B70 Orbiter δεν είναι ένα απλό ρολόι, αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας.

  Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από το ρεκόρ

  Και φέτος, 25 χρόνια μετά το ιστορικό ρεκόρ των Piccard και Jones, η Breitling τους τιμάει, φέρνοντας στη ζωή το Aerospace B70 Orbiter. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό ρολόι, αλλά με ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας:  κάθε Aerospace B70 Orbiter έχει ενσωματωμένο μέσα του ένα τμήμα του αρχικού αερόστατου Breitling Orbiter 3, το οποίο είναι ορατό από το πίσω μέρος της διαφανής κάσας. Το caseback διαθέτει επίσης το λογότυπο της αποστολής Breitling Orbiter 3 γύρω από την περίμετρό του και την επιγραφή «First non-stop flight around the world 25th anniversary».

  Αυτό είναι το τμήμα από το αερόστατο Breitling Orbiter 3, που υπάρχει μέσα στο ρολόι.

  Παρουσιάζεται με bracelet από τιτάνιο ή μαύρο λουράκι από καουτσούκ με πτυσσόμενο κούμπωμα και διαθέτει το λογότυπο της αποστολής Breitling Orbiter 3 στο καντράν στη θέση 3. Οι αριθμοί και οι δείκτες του είναι επικαλυμμένοι με Super-LumiNova®, καθιστώντας τους ευανάγνωστους ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Και η κάσα αλλά και το bracelet έχουν κατασκευαστεί από τιτάνιο, ένα στιβαρό υλικό με την υψηλότερη αναλογία αντοχής προς βάρος οποιουδήποτε μετάλλου. Είναι επίσης μη μαγνητικό, υποαλλεργικό και εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση, εξασφαλίζοντας στους χρήστες του ένα ισχυρό, ασφαλές και άνετο ρολόι – ακόμα και στις πιο δύσκολες αποστολές.

  Είναι μη μαγνητικό, υποαλλεργικό και εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση.

  Το ρολόι τροφοδοτείται από το πρόσφατα σχεδιασμένο πιστοποιημένο από την COSC Breitling Manufacture Caliber B70: αναλογική και ψηφιακή κίνηση οθόνης SuperQuartz™ με θερμική αντιστάθμιση που αποδίδει 10 φορές την ακρίβεια ενός τυπικού ρολογιού χαλαζία. Αυτός ο κινητήρας τροφοδοτεί τη σειρά λειτουργιών του ρολογιού, συμπεριλαμβανομένου ενός 1/100 του δεύτερου χρονογράφου (με λειτουργίες split-time και flyback), αντίστροφη μέτρηση χρονόμετρο, δεύτερη ζώνη ώρας, δύο ξυπνητήρια, λειτουργία μέτρησης γύρων και διαρκές ημερολόγιο.

   

  Διαβάστε ακόμα: Αποχαιρετώντας τον Marcello Gandini – Αυτός ήταν ο «πατέρας» των πρώτων supercars

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top