Oι τρεις νέοι χρονογράφοι της Breitling είναι ένας φόρος τιμής στους τρεις ανθρώπους οι οποίοι συναποτελούν την ουσιαστική ιστορία του οίκου (φωτογραφία: breitling.com).

  Ήταν τρεις ρολογάδες από την Ελβετία: ο Λεόν, ο Γκαστόν και ο Βίλυ… Δεν είναι ούτε παραμύθι ούτε ανέκδοτο, αλλά είναι οι τρεις διαδοχικοί Breitling, που από πατέρα σε υιό άσκησαν την υψηλή τέχνη της ωρολογοποιίας και για σχεδόν εκατό χρόνια διαφέντευσαν την εταιρεία που ακόμα φέρει υπερήφανα το όνομά τους. Τα ονόματά των τριών δόθηκαν στους τρεις νέους χρονογράφους που μόλις κυκλοφόρησαν και συναποτελούν τη συλλογή Premier B21 Chronograph Tourbillon 42: Léon, Gaston και Willy.

  Ο Léon Breitling ήταν αυτός που ίδρυσε την επιχείρηση το 1884 και την καθιέρωσε με τις ευρεσιτεχνίες του και τους πρωτοποριακούς χρονογράφους του· ο Gaston Breitling εκείνος που το 1915 κατασκεύασε τον πρώτο χρονογράφο χειρός με pusher στο 2 για εύκολη χρήση από τους αεροπόρους· και ο Willy Breitling αυτός που το 1934 τον βελτίωσε προσθέτοντας ένα δεύτερο pusher στο 4 για ακόμα πιο πρακτική χρήση. Τρεις γενιές ωρολογοποιών που εν πολλοίς διαμόρφωσαν τον χρονογράφο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

  Το Léon Breitling διαθέτει συμπαγή κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων με ασημί-περλέ καντράν και καφέ λουράκι από αλιγάτορα (φωτογραφία: breitling.com).

  Τους τρεις διαδοχικούς πατέρες της η Breitling τους τιμά με την νέα τριάδα από εντυπωσιακούς χρονογράφους. Τα νέα μοντέλα Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 ξεχωρίζουν για τρία τουλάχιστον χαρακτηριστικά: την υψηλή ποιότητα της κατασκευής τους από συμπαγή πολύτιμα μέταλλα· τον μηχανισμό ακριβείας με tourbillon, το οποίο είναι open-worked· και την τοποθέτηση του tourbillon στη θέση 12. Έτσι διατηρείται η αισθητική της συλλογής Premier, που τονίζεται από τα ευγενή υλικά και το δεσπόζον tourbillon, και η γενικότερη, καθιερωμένη σχέση συμμετρίας, η οποία όμως μεταφέρεται από τον οριζόντιο στον κάθετο άξονα. Επιλογές που εμπνέονται από τις σύγχρονες ανάγκες και την εταιρική ιστορία.

  Η αισθητική της συλλογής Premier τονίζεται από τα ευγενή υλικά, το δεσπόζον tourbillon και τη γενική αίσθηση συμμετρίας.

  Η αρχική συλλογή Premier οφείλεται στον Willy Breitling και σχεδιάστηκε ενώ ο κόσμος βρισκόταν ακόμα στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την κρίσιμη εκείνη εποχή τα ρολόγια χειρός ήταν εργαλεία που χρησιμοποιούνταν από πιλότους, πλοηγούς και μηχανικούς, και η Breitling κατάφερε από την ουδέτερη Ελβετία να προμηθεύει τους Συμμάχους με αξιόπιστες χρονομηχανές. Την ίδια στιγμή όμως και σαν αντίδραση στην πολεμική πανστρατιά, ο Willy Breitling επεξεργάστηκε έναν χρονογράφο για καθημερινή χρήση. Έτσι γεννήθηκε η συλλογή Premier που λανσαρίστηκε το 1943, διατηρώντας όλες τις λειτουργίες των χρονογράφων της Breitling, αλλά χαρίζοντάς τους την πρωτοφανή κομψότητα και ευγένεια που χαρακτήριζαν ως άνθρωπό τον ίδιο τον εμπνευστή τους.

  Για την κατασκευή του νέου μηχανισμού η Breitling συνεργάστηκε με τον εξειδικευμένο κατασκευαστή Manufacture La Joux-Perret και ανέπτυξαν τον μηχανισμό B21 (φωτογραφία: breitling.com).

  Έχοντας ως οδηγό αυτή τη σύζευξη τεχνικής πρωτοπορίας και αισθητικής κομψότητας, η ελβετική ωρολογοποιία λανσάρει τώρα τη νέα σειρά Premier B21 Chronograph Tourbillon 42. Η αναγνωρίσιμη και δοκιμασμένη αισθητική της συλλογής εμπλουτίζεται από τους χρονογράφους με το εντυπωσιακό tourbillon. Όπως γλαφυρά περιέγραψε το νέο μοντέλο ο CEO της Breitling Georges Kern: “Στο  tourbillon, βλέπετε τον μηχανισμό να ζει σε κάθε δευτερόλεπτο. Είναι η καρδιά του ρολογιού που χτυπάει”.

  Η αρχική συλλογή Premier οφείλεται στον Willy Breitling και σχεδιάστηκε ενώ ο κόσμος βρισκόταν ακόμα στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  Το Gaston Breitling συνδυάζει μια συμπαγή κάσα από λευκόχρυσο 18 καρατίων με ανθρακί καντράν και μαύρο λουράκι από αλιγάτορα (φωτογραφία: breitling.com).

  Και τον βλέπετε πραγματικά, διότι όπως έχει καθιερωθεί στη σύγχρονη υψηλή ωρολογοποιία, το μικρό αυτό θαύμα της μηχανικής είναι open-worked για να μπορείτε να το θαυμάζετε εν λειτουργία. Για την κατασκευή του η Breitling συνεργάστηκε με τον εξειδικευμένο κατασκευαστή Manufacture La Joux-Perret και ανέπτυξαν τον μηχανισμό B21, ο οποίος κάνει το ασυνήθιστο βήμα να συνδυάσει ένα tourbillon με έναν χρονογράφο για να δημιουργήσουν αυτή την τριάδα ρολογιών. Είναι κάτι καινούργιο, αλλά χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα από την αισθητική και τον χαρακτήρα της Breitling.

  Ο μηχανισμός έχει απόθεμα λειτουργίας περίπου 55 ώρες (φωτογραφία: breitling.com).

  Το Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 κυκλοφορεί σε τρεις παραλλαγές, κάθε μία από τις οποίες φέρει το όνομα ενός από τους ωρολογοποιούς Breitling. Το Léon Breitling (με τιμή €56.000) διαθέτει συμπαγή κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων με ασημί-περλέ καντράν και καφέ λουράκι από αλιγάτορα. Το Gaston Breitling (με τιμή €56.000) συνδυάζει μια συμπαγή κάσα από λευκόχρυσο 18 καρατίων με ανθρακί καντράν και μαύρο λουράκι από αλιγάτορα. Το Willy Breitling (με τιμή €66.000) έχει συμπαγή κάσα από πλατίνα με ναυτικό μπλε καντράν και μαύρο λουράκι από αλιγάτορα. Οι τρεις παραλλαγές πραγματώνονται σε ρολόγια με κοινά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

  Η διάμετρος της κάσας των ρολογιών είναι 42 χιλιοστά και το πάχος τους 15.2 χιλιοστά. Το καντράν είναι ευανάγνωστο με τα μεγάλα λατινικά ψηφία που χαρακτηρίζουν τη συλλογή Premier.

  Το Willy Breitling έχει συμπαγή κάσα από πλατίνα με ναυτικό μπλε καντράν και μαύρο λουράκι από αλιγάτορα (φωτογραφία: breitling.com).

  Η διάμετρος της κάσας είναι 42 χιλιοστά και το πάχος τους 15.2 χιλιοστά. Το κάθε καντράν είναι ευανάγνωστο με τα μεγάλα λατινικά ψηφία που χαρακτηρίζουν τη συλλογή Premier, εκτός από το επάνω μέρος του που φιλοξενεί το tourbillon και το κάτω μέρος που φιλοξενεί το υποκαντράν του χρονογράφου. Ο μηχανισμός έχει απόθεμα λειτουργίας περίπου 55 ώρες. Φυσικά δεν λείπουν η κορώνα και τα δύο συμμετρικά pusher στο δεξί πλάι. Γενικά και τα τρία ρολόγια είναι πανομοιότυπα και διαφέρουν μόνο στα χρώματα και ελάχιστα στο βάρος, ανάλογα με το μέταλλο της κατασκευής: περίπου 146 ο κόκκινο χρυσός, 155 ο λευκός χρυσός και 179 γραμμάρια η πλατίνα.

  Το τρισυπόστατο Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 είναι ένα πολυτελές και κομψό ρολόι που εμπνέει ταυτόχρονα ευγένεια, δυναμισμό και αξιοπιστία.

  Το επάνω μέρος του καντράν φιλοξενεί το tourbillon και το κάτω μέρος που φιλοξενεί το υποκαντράν του χρονογράφου (φωτογραφία: breitling.com).

  Το Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 καταφέρνει να αξιοποιεί την καθιερωμένη αισθητική των Premier και να την ανανεώνει με την επιλογή των υλικών, την προσθήκη ενός tourbillon και την έμφαση στον κατακόρυφο άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακός και ταυτόχρονα κομψός συνδυασμός παράδοσης και καινοτομίας, που θα ικανοποιήσει αυτούς που εκτιμούν τη μηχανική πλευρά της ωρολογοποιίας χωρίς να δέχονται εκπτώσεις στην ομορφιά του μηχανήματος. Με στέρεες βάσεις στην ιστορία της εταιρείας και ακολουθώντας το όραμα που εξέλιξαν οι τρεις διαδοχικοί Breitling, το τρισυπόστατο Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 είναι ένα πολυτελές και κομψό ρολόι που εμπνέει ταυτόχρονα ευγένεια, δυναμισμό και αξιοπιστία.

   

  Διαβάστε ακόμα: O παίκτης «φαινόμενο» Έρλινγκ Χάαλαντ, έγινε πρεβευτής της Breitling.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top