Q&A

Aυτό που δεν θα κάνατε ποτέ σε ένα μονόπετο σακάκι (να κουμπώσετε το κάτω κουμπί) μπορείτε υπό προϋποθέσεις, να το αποτολμήσετε στο σταυρωτό.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι στο τρίκουμπο σακάκι κουμπώνουμε το μεσαίο κουμπί και στο δίκουμπο το επάνω κουμπί, σωστά; Με το σταυρωτό σακάκι όμως τί γίνεται; Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα:

Υπάρχουν εκείνοι που ξεχνούν ή βαριούνται να κουμπώσουν το εσωτερικό, κρυφό κουμπί. Αυτό γρήγορα επηρεάζει τη γεωμετρία του σακακιού που σακουλιάζει εκ των ένδον. Ακόμα περισσότεροι είναι όσοι κουμπώνουν όλα τα κουμπιά, με αποτέλεσμα να μοιάζουν με γραμματοκιβώτια. Τέλος οι περισσότεροι, ορθώς, κουμπώνουν τα τρία κουμπιά (αν υπάρχει κάτω εσωτερικό) ή τα δύο επάνω κουμπιά μονάχα: Το μέσα κρυφό κουμπί, και το έξω. Αφήνοντας ξεκούμπωτο το κάτω εξωτερικό κουμπί, για να κινείται πιο ελεύθερα το σακάκι κάτω από τη μέση, χαρίζοντας ένα élan στην κίνηση.

 

Κουμπώνουμε διαγώνια, το πάνω εσωτερικό κουμπί και το κάτω χρηστικό κουμπί, αφήνοντας ξεκούμπωτο το πάνω εξωτερικό κουμπί: Mια στυλάτη παραλλαγή, μόνο για καλοραμμένα σακάκια.

Αν είστε σχετικά αδύνατος, και προπαντός αν φοράτε ένα αξιόλογο σταυρωτό σακάκι με αρχοντικά πέτα, ραμμένο κοντά στο σώμα, υπάρχει μια στυλάτη παραλλαγή: Να κουμπώσετε διαγώνια, το πάνω εσωτερικό κουμπί και το κάτω χρηστικό κουμπί, αφήνοντας ξεκούμπωτο το πάνω εξωτερικό κουμπί. Ναι, σωστά καταλάβατε, αυτό που δεν θα κάνατε ποτέ σε ένα μονόπετο σακάκι (να κουμπώσετε το κάτω κουμπί) μπορείτε υπό προϋποθέσεις, να το αποτολμήσετε στο σταυρωτό.

Το αποτέλεσμα θα είναι το πέτο να «ρολάρει» βαθύτερα και πολύ όμορφα, δίνοντας την αίσθηση ότι είστε χαλαρός τύπος, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν ανοίγουμε ένα παραπάνω κουμπί στο πουκάμισό μας. Υπάρχει βεβαίως και η ακόμα πιο χαλαρή εκδοχή του να αφήσουμε όλα τα κουμπιά ξεκούμπωτα όπως κάνει καμιά φορά ο Lino Leluzzi, ή να κουμπώσουμε μόνο το μέσα κρυφό κουμπί στο στυλ του Valentino Ricci. Όμως αυτά τα ακραίας nonchalance ξεκουμπώματα δεν σας τα συνιστούμε διότι αντί για Lino και Valentino κινδυνεύετε να μοιάσετε στον Μάκη Ψωμιάδη.

 

Αυτό είναι το συλλεκτικό Da Vinci Automatic της IWC, σε περιορισμένη έκδοση 500 μόλις τεμαχίων.

ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Αυτό είναι το συλλεκτικό Da Vinci Automatic Edition «150 Years» της IWC, σε περιορισμένη έκδοση 500 μόλις τεμαχίων. Σε ατσάλι, με μπλε καντράν, σχεδιασμένο για τον εορτασμό των 150 χρόνων της Ελβετικής μάρκας. Η κάσα έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τα 40 χιλιοστά και μέσα της κρύβει τον νέο calibre 82200 του οίκου με έναν αυτόματο μηχανισμό με remontage Pelloton και αυτονομία 60 ωρών.

Τα δευτερόλεπτα στη βάση του καντράν που εγγράφουν έναν ακόμα «κύκλο στον κύκλο», καθώς και η απουσία ημερομηνίας, του δίνουν μια πολύ καθαρή και μοντέρνα αίσθηση, παρά το γενικά βαρύτερο, μαξιμαλιστικό χαρακτήρα που έχει παραδοσιακά η σειρά Da Vinci.

Το μπλε καντράν και η ατσάλινη κάσα συνδυάζονται με κάθε ντύσιμο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και με επίσημη εμφάνιση.

Την εικόνα συμπληρώνει ένα εξαιρετικό λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα με την υπογραφή της Santoni. Ο συνδυασμός με το μπλε καντράν και την ατσάλινη κάσα κάνει το ρολόι αυτό ικανό να φορεθεί με κάθε ντύσιμο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και με επίσημη εμφάνιση, αρκεί να αποφύγετε τα καφέ δερμάτινα παπούτσια και αξεσουάρ.

Παρότι κλασικό σε φόρμα, το συλλεκτικό Da Vinci Automatic έχει γεμάτες, γενναιόδωρες και ευκρινείς φόρμες και μας προκαλεί να το συνδυάσουμε και με ένα πιο casual ντύσιμο. Θα το βλέπαμε, δηλαδή, με ένα εξαιρετικό μπλε τζην πουκάμισο και ένα μαύρο κολλητό παντελόνι, εκτός από τον εδώ, ευγενή συνδυασμό του με το pied-de-poule σταυρωτό σακάκι. Θα μας άρεσε δε ακόμα περισσότερο με μια forrestiere του Arnys (το εμβληματικό, «στρογγυλεμένο» σακάκι που δημιουργήθηκε το 1947 για τον Le Corbusier), κοτλέ παντελόνι και φουλάρι στο λαιμό, στο στυλ ενός Γάλλου διανοητή της rive gauche που βγάζει βόλτα το σκύλο του στο πάρκο.


Photo: Panos Davios
Μοντέλο: Okan Boz
Styling: Σπύρος Σαββίνος
Σταυρωτό σακάκι Sciamat, Bespoke Athens
Λευκό πουκάμισο Tailor
Γραβάτα Dolcepunta, Bespoke Athens


 

Διαβάστε ακόμα: Τρεις φρέσκοι τρόποι να διπλώσεις την ποσέτ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top