Τρεις βδομάδες χρειάστηκε η Hermès για να στήσει επτά περίπτερα διαφορετικής κλίμακας και χρώματος στο Salone del Mobile.

  Κάθε φορά, οι συλλογές της Hermès Maison που παρουσιάζονται στο Salone del Mobile, το οποίο μόλις τελείωσε, ποτέ δεν απογοητεύουν το κοινό: είναι πάντα εντυπωσιακές και τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει καθαρά αρχιτεκτονικό χαρακτήρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Charlotte Macaux Perelman και του Alexis Fabry. Έχει προηγηθεί η αλησμόνητη εγκατάσταση στο Palazzo Serbelloni από τον Michele de Lucchi το 2014 και το απίστευτο περίπτερο από πλίνθους του Μεξικανού αρχιτέκτονα Mauricio Rocha στο Teatro Vetra.

  Φέτος, ο γαλλικός οίκος ειδών πολυτελείας επέδειξε πιο ποιητική διάθεση με ένα πλέγμα λαμπερών και δονούμενων αποχρώσεων υπό μορφήν 150.000 παρακαλώ πλακιδίων zellige από σμάλτο εισηγμένων απ’ το Μαρόκο, τα οποία έφερναν στο νου ανατολίτικα χαμάμ και λειτουργούσαν ως φόντο για τα νέα αξεσουάρ, τα μικροέπιπλα, τα υφάσματα και τις ταπετσαρίες.

  Τα εντυπωσιακά πορσελάνινα βάζα Périmètre.

  Εντύπωση μας έκαναν μεταξύ άλλων τα λακαρισμένα κουτιά εμπνευσμένα από τα τάνγκραμ του Gianpaolo Pagni, τα πορσελάνινα βάζα Périmètre, οι δίσκοι Tibicolour πσε σχέδια του Ιρλανδού καλλιτέχνη Nigel Peake.

  Η έκθεση έγινε στο Permanente museum του Μιλάνο και πήρε 3 βδομάδες στην Hermès για να στήσει κάτι που έμοιαζε με μικρό χωριό επτά περιπτέρων διαφορετικής κλίμακας και χρώματος κάποιας αρχαίας φυλής, με πόρτες και ανοίγματα που δημιουργούσαν θεαματικά παιχνιδίσματα με το φως στο εσωτερικό, αφού το κύριο θέμα ήταν το χρώμα.

  Αριστερά: Τα λακαρισμένα κουτιά εμπνευσμένα από τα τάνγκραμ του Gianpaolo Pagni. Δεξιά: Οι συλλογές της Hermès Maison έχουν αποκτήσει έναν καθαρά αρχιτεκτονικό χαρακτήρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Charlotte Macaux Perelman και του Alexis Fabry.

  Κάθε δωμάτιο υποδεχόταν και διαφορετικά αντικείμενα. Εντύπωση μας έκαναν τα λακαρισμένα κουτιά εμπνευσμένα από τα τάνγκραμ (κινέζικα παζλ) του Gianpaolo Pagni, τα πορσελάνινα βάζα Périmètre, οι δίσκοι Tibicolour που απεικόνιζαν τα σχέδια του Ιρλανδού καλλιτέχνη Nigel Peake, ο οποίος ήταν επίσης ο δημιουργός της συλλογής πιάτων «A Walk in the Park», τα δερμάτινα αξεσουάρ, τα κασμίρια και οι ταπετσαρίες.

  Η Hermès έδωσε επίσης νέα πνοή στις στυλιζαρισμένες μορφές ζώων του Μεξικανού καλλιτέχνη Miguel Castro Leñero, ιδίως εκείνες των αλόγων του, για να υπενθυμίσει τις ιππικές αναφορές της γαλλικής μάρκας σε μια τριλογία καλυμμάτων από δίχρωμο κασμίρι ζωγραφισμένο στο χέρι.

  Μια ματιά στη συλλογή «A Walk in the Park».

  Δερμάτινα αξεσουάρ, κασμίρια, ταπετσαρίες: η συλλογή της Hermès Maison στο φετινό Salone del Mobile τα είχε όλα.

   

  Διαβάστε ακόμα: La Quincaillerie, το luxury «χρωματοπωλείο» του οίκου Hermès

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top