Ο Ciro Paone ίδρυσε το 1968 στο Arzano της Νάπολης τη δική του εταιρεία πολυτελών ενδυμάτων και φυσικά έγραψε ιστορία.

Το να φοράς ένα ρούχο που βγήκε από το «εργοτάξιο εκλεπτυσμένου γούστου» που φέρει το όνομα Kiton σημαίνει ότι έχεις επενδύσει σε κάτι που κουβαλάει όχι μόνο ραφές και πτυχώσεις, αλλά και μια ιδιαίτερη κουλτούρα.

Ο ιδρυτής της ιταλικής εταιρεία ένδυσης, Ciro Paone, έλεγε πως η μεγάλη αρετή των Ναπολιτάνων είναι ότι μπορούν να κάνουν πράγματα. Ως κλασικός doer, ο Paone ίδρυσε το 1968 στο Arzano της Νάπολης τη δική του εταιρεία πολυτελών ενδυμάτων και φυσικά έγραψε ιστορία.

Όπως σημειώνουν και οι επίγονοι του Paone, παραμένουν πιστοί στον τόπο που μεγάλωσαν, αλλά επηρεάζονται αδιάλειπτα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το κοσμοπολίτικο πνεύμα Kiton προέρχεται από την παράδοση. Όπως σημειώνουν και οι επίγονοι του Paone, άλλωστε πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, παραμένουν πιστοί στον τόπο που μεγάλωσαν, αλλά συνεχίζουν να επηρεάζονται αδιάλειπτα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το κοσμοπολίτικο πνεύμα Kiton προέρχεται από την παράδοση.

Οι δημιουργίες τους κινούνται σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μαζί τους τον ανεκτίμητο θησαυρό ενός υπέροχου τόπου, όπως είναι ο ιταλικός Νότος, που εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής τους. Να γιατί από τον οίκο Kiton βγαίνουν μοναδικά κομμάτια υψηλού γούστου και αισθητικής.

Τον Νοέμβριο θα διοργανωθούν δύο trunk shows με τον κορυφαίο ράφτη της KITON Ciro Palestra και με την παρουσία των εκπροσώπων του Mah Jong.

Στα μέρη μας η Κiton ήρθε μέσω της μπουτίκ Mah Jong στην οδό Κανάρη 14, στο Κολωνάκι και έκτοτε εδραιώθηκε σε τέτοιο βαθμό που στην πορεία του χρόνου γεννήθηκαν τα πετυχημένα εγχειρήματα όπως η boutique KITON ISLAND Mykonos, και το KITON pop-up κατάστημα – SANI resort.

Ο Ciro Palestra θα βρεθεί στην Αθήνα με αφορμή τα δύο shows.

Τώρα, η STORMY SA προχώρησε τώρα σε μία σημαντική συνεργασία με τα πολυκαταστήματα attica. Δημιούργησε ένα νέο κατάστημα KITON στο attica City Link και άλλο ένα στο attica Golden Hall.

Μάλιστα, για να γιορταστεί το γεγονός, τον Νοέμβριο θα διοργανωθούν δύο trunk shows με τον κορυφαίο ράφτη της KITON Ciro Palestra και με την παρουσία των εκπροσώπων του Mah Jong. Ο Palestra, μια σεπτή μορφή για την ιστορία του οίκου, έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές τη χώρα μας και έχει αποδείξει πως είναι ο κατάλληλος «οικοδεσπότης» του σπάνιου ιταλικού στυλ που πρεσβεύει ο οίκος Kiton

 

//KITON TRUNK SHOWS
attica City Link: 2 Νοεμβρίου 2022
attica Golden Hall: 23 Νοεμβρίου 2022

 

Διαβάστε ακόμα: Addio Ciro Paone. Aποχαιρετούμε τον ιδρυτή της Kiton και «πάπα» της sartoria napoletana.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top