Μα, περιποίηση στο τρέξιμο; Η καθαριότητα και η φρεσκάδα είναι στα απολύτως απαραίτητα αλλά χρειάζεται προσοχή στα φρουφρού και στα αρώματα αν δεν θέλετε να μοιάζετε -και να μυρίζετε- με ψώνιο.

-Μια φορά είχα κάνει έναν μαραθώνιο 10χλμ στην Τρίπολη και νόμιζα ότι είχα πεθάνει.

-Το καταλαβαίνω.

-Όχι, σοβαρά, νόμιζα ότι είχα πεθάνει.

 

Κι εγώ το ίδιο, για λόγο που θα σας εξηγήσω παρακάτω. Με αφορμή τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ακούσαμε πολλά. Από τον κουρέα Γιάννη που δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος να τρέξει 42 χιλιόμετρα, μέχρι εκείνους που δυσανασχετούν με την πόλη που κόβεται στα δυο, που κλείνει, που κάνει την κίνηση τεράστια.

Τα τελευταία τρία χρόνια, τρέχω τα 5 χιλιόμετρα της απογευματινής διαδρομής -μέχρι να το αποφασίσω, είναι οι μόνες συμμετοχές που έχουν απομείνει. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος είναι μια μεγάλη γιορτή: άνθρωποι από όλον τον πλανήτη, τρέχουν για να ξεπεράσουν στόχους που έχουν στο νου τους, να θέσουν νέους, να αναμετρηθούν με φόβους. Να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν κόσμο. Μέσα από τις ώρες τρεξίματος μέχρι τον τελικό στόχο, στοχάζονται, ιδρώνουν, αφυδατώνονται. Λογικό να μυρίζουν στη μεγάλη είσοδο στο Καλλιμάραμαρο.

Ενδεχομένως να είναι λογικό κι εκείνοι που κάνουν τα πέντε χιλιόμετρα να μυρίζουν όταν φτάνουν στον τερματισμό. Αλλά πριν; Είναι δυνατόν να ξεκινάς από το σπίτι σου χωρίς να έχεις πλυθεί; Να χρησιμοποιήσεις ΜΜΜ, να σταθείς δίπλα σε συναθλητές σου, να τρέξεις μαζί τους, ν᾽ αγκαλιάσεις εκείνους που σε περιμένουν;

Εφέτος μου έκανε τρομερή εντύπωση η μυρωδιά. Έχει τύχει και στο γυμναστήριο να συναντήσω κάποιον που μυρίζει πριν ξεκινήσει το πρόγραμμά του αλλά μπορώ να σκεφτώ ότι έλειπε όλη μέρα από το σπίτι. Αλλά σ᾽ έναν Κυριακάτικο αγώνα ταχύτητας;

Ντους: μην το κάνεις για σένα, κάν᾽το για μας!

 

Τα βασικά του σενιαρισμένου δρομέα:

 

 

Αφρόλουτρο:

Korres, Blue sage, lime, fir wood shower gel

Εξηγηθήκαμε προηγουμένως: πριν τρέξεις, πλένεσαι, καθαρίζεσαι. Η απολαυστική δροσιά και τα γήινα κρατήματα του συγκεκριμένου shower gel θα είναι ιδανική συντροφιά στις ώρες της μεγάλης τρεχάλας.

 

 

 

 

 

 

 

Αποσμητικό:

Noxzema

Απλά και παραδοσιακά: όσο κι αν κατά καιρούς καταφθάνουν αποσμητικά εξαιρετικά, ας πούμε ότι είναι δική μου εμμονή το άοσμο και κλασικό Noxzema. Ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει, σε αντίθεση με αρκετά οργανικά ή / και κρυσταλλικά, ευρείας αλλά και boutique εσοδείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρέμα σώματος:

Anes & Sens

Βελγικά προϊόντα ομορφιάς από γάλα γαϊδούρας (!) τα οποία είναι τρομερά φίνα και μυρίζουν σαπούνι. Διακριτικό άρωμα και υγρασία που θα χρειαστεί το δέρμα σας: Νοέμβριος είναι…

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσωπο:

Lab Series Day Rescue Defense Lotion broad spectrum SPF 35

Ιδανική ενυδάτωση με προϊόν το οποίο δεν θα σας κάνει να γυαλίζετε ή να ιδρώσετε περισσότερο. Διαθέτει SFP 35 το οποίο σημαίνει και προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Bonus: καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την περιβαλλοντική ρύπανση.

 

 

 

 

Άρωμα:

Aqua Univesalis, Francis Kurkdjian

Μα άρωμα στο τρέξιμο; Προσωπικά, δεν θα έβαζα κάτι, ενδεχομένως μόνο στη μανσέτα μου για να μυρίζω, όταν θέλω, το αγαπημένο μου άρωμα (τόσες ώρες θα είμαι στο δρόμο…). Στο φετινό “δεκάρι” ψέκασα λίγη Aqua Univesalis του Francis Kurkdjian. Όπως μαρτυρά το όνομα, είναι ένα άρωμα για κάθε άνθρωπο, για κάθε περίσταση. Ωστόσο χρειάζεται και εδώ προσοχή στο φλιτάρισμα, μην θαρρήσουν οι συντρεχαλητές ότι περνά η Ζωζώ Σαπουτζάκη.

 

 

 

 

Μαλλιά:

Reuzel

Αν δεν φοράτε καπέλο, επιλέξτε ένα πολύ ελαφρύ προϊόν, το οποίο θα δώσει φόρμα στα μαλλιά σας χωρίς να σας κάνει να μοιάζετε με πόντικας στο τέλος της διαδρομής. Ο φίλος κουρέας Γιάννης μου πρότεινε μια απλ΄ξ και παραδοσιακή πομάδα της Reuzel για να έχεις φυσικό αποτέλεσμα που θα σε δικαιώσει όταν θα βλέπεις τις φωτογραφίες που θα σε βγάλουν οι ακροβολισμένοι παντού φωτογράφοι του Μαραθωνίου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top