Η πρωτοβουλία για τη συνεργασία ανήκει στον Γιάννη Σεργάκη, ο οποίος γοητευμένος από την αυστηρότητα και το δυναμισμό του μαρμάρου, προσκαλεί την Ιωάννα Σουφλιά να σχεδιάσει τη συλλογή.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει παιδί, που όταν μένει μόνο στο σπίτι δεν ψαχουλεύει τα συρτάρια των γονιών του. Και όταν λέμε «ψαχουλεύει» δεν το εννοούμε με αυτόν τον πονηρό τρόπο που έχουμε όλοι στο μυαλό μας μόλις πατήσουμε τα 15, αλλά με εκείνον τον αθώο και παιδικό τρόπο. Εμένα πάντα μου άρεσε να κοιτάζω στα συρτάρια του πατέρα μου, να παίζω με τον καλό του αναπτήρα που είχε τα αρχικά του χαραγμένα πάνω του, να φοράω τα κοκάλινα γυαλιά μυωπίας του που έκαναν τα πάντα να μοιάζουν περίεργα, να δοκιμάζω την τραγιάσκα του που έπεφτε στα μάτια μου, να επεξεργάζομαι τα μανικετόκουμπά του.

Ειδικά τα μανικετόκουμπα δεν μπορούσα να καταλάβω που χρησιμεύουν. Όχι ότι δεν μου είχε εξηγήσει, αλλά εγώ δεν το έβλεπα: άλλωστε τα πουκάμισα είχαν ήδη κουμπιά στα μανίκια, τι τα θέλουμε αυτά;

Έπρεπε να περάσουν χρόνια, για να τα δω από τη σωστή οπτική γωνία. Αυτή που χαρίζει έναν αέρα gentleman στην εμφάνισή μας, του αξεσουάρ που είναι για τις λίγες αλλά καλές στιγμές μιας εξόδου, για το ντύσιμο αυτό που απαιτεί μια τελευταία πινελιά δανδισμού για να ολοκληρωθεί.

Ο Σεργάκης και η Σουφλιά συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2016, εμπνεύστηκαν ο ένας από τη δουλειά του άλλου, και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μίας κοινής συλλογής.

Τα μανικετόκουμπα δεν είναι απαραίτητα για κάθε μέρα και για όλες τις ώρες. Αλλά όταν φορεθούν χαρίζουν κάτι μοναδικό, όπως -τηρουμένων των αναλογιών- ένα κόσμημα σε μια γυναίκα. Αυτή την πνοή κομψότητας θέλει να προσφέρει η συλλογή Marble Pour Homme – μια συλλογή δημιούργημα του Γιάννη Σεργάκη και της Ιωάννας Σουφλιά από πολύτιμα μέταλλα και μάρμαρο.

Ο Γιάννης Σεργάκης, σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα από διαμάντια και χρυσό από το 2004. Μετά από περισσότερες από 40 συλλογές και μία σειρά συνεργασιών με γνωστούς οίκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφασίζει το 2014 να δημιουργήσει το δικό του -και πλέον διεθνώς καταξιωμένο- brand.

Η συλλογή αποτελείται από 6 σχέδια με μανικετόκουμπα από χρυσό Κ9, λευκό μάρμαρο Θάσου και πράσινο μάρμαρο Τήνου.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Σουφλιά ανακάλυψε την αγάπη της για το κόσμημα κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Νομική Σχολή Αθηνών. Αφού πρώτα παρακολούθησε μαθήματα αργυροχρυσοχοίας στο ινστιτούτο MOKUME και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο σχέδιο στο Central Saint Martins στο Λονδίνο, το 2015 αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα: δημιουργεί το δικό της brand, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας κοσμήματα από μάρμαρο και χρυσό.

Ο Γιάννης Σεργάκης και η Ιωάννα Σουφλιά θα συναντηθούν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2016, εμπνέονται ο ένας από τη δουλειά του άλλου, και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μίας κοινής συλλογής με μανικετόκουμπα.

Η πρωτοβουλία για τη συνεργασία ανήκει στον γνωστό σχεδιαστή, ο οποίος γοητευμένος από την αυστηρότητα και το δυναμισμό του μαρμάρου, προσκαλεί την Ιωάννα Σουφλιά να σχεδιάσει τη συλλογή. Το όνομά της: Marble Pour Homme. Η συλλογή αποτελείται από 6 σχέδια με μανικετόκουμπα από χρυσό Κ9, λευκό μάρμαρο Θάσου και πράσινο μάρμαρο Τήνου.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα ορθά μανικετόκουμπα διπλής όψης – Οι διπλές μανσέτες απαιτούν διπλό στολίδι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top