Πουκάμισο έξω απ’ το παντελόνι; Φόρα το σωστά!

Ποια πουκάμισα ταιριάζουν φορεμένα έξω από το παντελόνι; Και από ποιο παντελόνι;

 
Όταν έχετε το πουκάμισο έξω από το παντελόνι, πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση των γοφών και να ’ναι ίσιο κάτω.

Όταν έχετε το πουκάμισο έξω από το παντελόνι, πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση των γοφών και να ’ναι ίσιο κάτω. Photo Credit: mrporter.com

Kατ’ εμέ, το πουκάμισο είναι το ωραιότερο και σημαντικότερο κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας. Iδιαίτερα στα δικά μας κλίματα. Πού και πού παραμερίζεται, αλλά ο καιρός περνά κι εκείνο ξανά προς τη δόξα τραβά. Κι αυτό γιατί είναι ένα ρούχο που προέρχεται από τον αρχαίο χιτώνα και μπορεί εύκολα να ανανεωθεί, μεταξύ άλλων από τον τρόπο που το φοράμε.

Γενικά, το πουκάμισο φορεμένο από μέσα κάνει clean, φορεμένο απ’ έξω κάνει ατημέλητο. Στους χώρους εργασίας, βάζετέ το από μέσα, ιδίως αν έχετε κοτσάρει και σακάκι.

Tο παντελόνι πρέπει να είναι κανονικό στη μέση ή χαμηλό. Όχι ως τη μέση του θώρακα. Δεν είστε ταυρομάχος. Όταν το έχετε έξω από το παντελόνι, προσέξτε να μην είναι μακρύ, γιατί θα δείχνετε γελοίος, αλλά να φτάνει μέχρι τη μέση των γοφών και να ’ναι ίσιο κάτω. Σ’ αυτή την περίπτωση, τα slim πουκάμισα δείχνουν πιο όμορφα και τονίζουν την κοψιά.

Φαρδύ πουκάμισο απέξω συν φαρδύ παντελόνι φέρνει περισσότερο σε συσκευασία πατάτας.

Προτιμήστε ίσια ή φαρδιά παντελόνια, όχι κολλητά. Φαρδύ πουκάμισο απέξω συν φαρδύ παντελόνι φέρνει περισσότερο σε συσκευασία πατάτας, εκτός αν είστε κάτω των 25 και ασχολείστε με το σκέιτμπορντ.

Προσωπικά, για ένα στυλ ντεκοντρακτέ, επιλέγω polo ή Τ-shirt. Tα πουκάμισα μισά έξω και μισά μέσα, για να δείξουμε πόσο ωραία είναι η αγκράφα της ζώνης, κάνουν fashion victim.

Διαβάστε ακόμα: Πώς; Κοστούμι με γραβάτα στο ποδήλατο;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top