Και τα πέντε επί… υδάτινης σκηνής.

  Aυτό κι αν είναι φθινοπωρινή προσθήκη που θα συζητηθεί. Τα νέα ρολόγια της Swatch «Blancpain x Swatch Scuba Fifty Fathoms» κατέφτασαν. Είναι χρωματιστά, φέρνουν κάτι από τα πασίγνωστα MoonSwatch που είχαν κάνει ιδιαίτερο «γκελ» και σίγουρα άμα τη εμφανίσει τους σκόρπισαν θετικές εντυπώσεις.

  Με αφορμή τα 70 χρόνια από την εμφάνιση του εξαιρετικά σημαντικού καταδυτικού ρολογιού Fifty Fathoms (το πρώτο αυθεντικό καταδυτικό ρολόι), η Blancpain συνεργάστηκε στενά με την Swatch και οι δύο οίκοι δημιούργησαν τη σειρά που ονομάζεται «Scuba Fifty». Το αποτέλεσμα της συνεργασίας δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ευκταίο.

  Το μπλε του Ατλαντικού ωκεανού.

  Επειδή τα πάντα έχουν τη σημασία τους: οι δύο εταιρείες φρόντισαν να προκαλέσουν τον απαραίτητο αχό πριν προβούν σε αποκαλύψεις. Για μέρες υπήρξαν δισέλιδες διαφημίσεις σε 41 κορυφαίες εφημερίδες όλου του κόσμου όπου λέγονταν ελάχιστα και υπονοούνταν περισσότερα.

  Στη συνέχεια ήρθε και η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο οίκων. Την ίδια στιγμή, στα καταστήματα Swatch και Blancpain σε όλο τον κόσμο υπήρχαν κίτρινες θήκες Pelican με φερμουάρ και το λογότυπο της ίδιας επωνυμίας. Κανείς δεν ήξερε τι υπήρχε μέσα. Τώρα ξέρουμε.

  Το πράσινο του Ινδικού ωκεανού.

  Τα πέντε μηχανικά ρολόγια της συλλογής Bioceramic Scuba Fifty Fathoms αναπαράγουν όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κλασικού καταδυτικού ρολογιού της Blancpain.

  Τι ξέρουμε; Ότι δημιουργήθηκε στις μέρες μας ένα Blancpain Fifty Fathoms σε μορφή Swatch. Εκεί που από πέρυσι υπήρχαν 11 MoonSwatches (με την Omega) με θέμα τον ουράνιο θόλο και το Διάστημα, τώρα δημιουργήθηκαν πέντε Scuba Fiftys.

  Τα πέντε μηχανικά ρολόγια της συλλογής Bioceramic Scuba Fifty Fathoms αναπαράγουν πιστά όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του εμβλήματος της ελβετικής ωρολογοποιίας, ενώ, παράλληλα, περιλαμβάνουν και αναφορά στη σειρά καταδυτικών ρολογιών της Swatch, τη SCUBA. Εμπνεόμενο από τις βαθιές θάλασσες, κάθε σχέδιο είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πέντε ωκεανούς και στα υπέροχα, ζωηρόχρωμα ζώα που είναι γνωστά ως γυμνοβράγχια και ζουν στα βάθη τους.

  Το κίτρινο-πορτοκαλί του Ειρηνικού ωκεανού.

  Το μοντέλο που αναφέρεται στον Ατλαντικό είναι μπλε, του Ειρηνικού είναι κίτρινο-πορτοκαλί, της Αρκτικής είναι μπεζ (με πορτοκαλί στεφάνη), του Ινδικού είναι πράσινο και της Ανταρκτικής είναι λευκό. Αν αναρωτιέστε γιατί αυτά τα χρώματα και γιατί δεν βλέπουμε ένα μαύρο Scuba Fifty, είναι επειδή η Swatch αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει κανένα προϋπάρχον χρώμα που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε μορφή Bioceramic.

  Τα μοντέλα φέρουν το λογότυπο της Blancpain, αλλά και αυτό της Swatch. Στο κάτω μισό υπάρχει η αναφορά «Scuba Fifty Fathoms», καθώς και το βάθος στο οποίο μπορούν να «βουτήξουν» (91 μέτρα).

  Κάθε ρολόι της συλλογής  περιλαμβάνει κάσα, στεφάνη και κορώνα Bioceramic, καθώς και κούμπωμα με ακίδα και θηλιές Bioceramic.

  Διαθέτουν τριγωνικούς δείκτες καθώς και αραβικούς αριθμούς (στις θέσεις 12, 3, 6 και 9). Όλα αυτά βρίσκονται σε καντράν που φέρουν ευδιάκριτους ντεγκραντέ χρωματισμούς και σε κάποια διακρίνονται vintage στοιχεία.

  Στην πίσω όψη των ρολογιών είναι εμφανής ο μηχανισμός τους.

  Οι bioceramic κάσες και των πέντε ρολογιών είναι ίδιες. Έχουν διάμετρο 42,3 mm και πάχος 14,4 mm. Τα ρολόγια συνοδεύονται από λουράκια τύπου NATO, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος, τα οποία εύκολα κανείς μπορεί να τα αλλάξει. Επίσης, το λογότυπο της Swatch είναι χαραγμένο στο πλάι της κάσας.

  Πρόκειται για κάτι πιο premium σε σχέση με τη σειρά MoonSwatch που δημιούργησε η Swatch με την Omega.

  Για τους μη γνωρίζοντες τι εστί Bioceramic: είναι μια τεχνολογία που ανέπτυξε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η Swatch. Πρόκειται για ένα μείγμα δύο τρίτων κεραμικού που χρησιμοποιείται στην υψηλή ωρολογοποιία και ενός τρίτου υλικού βιολογικής προέλευσης που προέρχεται από καστορέλαιο, με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό προϊόν με αντιχαρακτική προστασία και μεταξένιο ματ φινίρισμα.

  Κάθε ρολόι της συλλογής Biocreamic Scuba Fifty Fathoms περιλαμβάνει κάσα, στεφάνη και κορώνα Bioceramic, καθώς και κούμπωμα με ακίδα και θηλιές Bioceramic.

  Ίσως αναρωτιέστε αν η Swatch Group θα έφτανε στο σημείο να δημιουργήσει μηχανισμό quartz όπως στο κλασικό ρολόι της Blancpain. Kάτι τέτοιο δεν συνέβη Δεν μένει καθόλου χαλαζιακός (sic) Blancpain σ’ αυτά τα πέντε ρολόγια που τροφοδοτούνται από τον μηχανισμό Sistem51 της Swatch που έχει 90 ώρες απόθεμα ισχύος.

  Πολύχρωμα και pop.

  Κάθε μηχανισμός Sistem51, πιστός στο αυθεντικό πνεύμα της Swatch, είναι ορατός, χάρη στη διαφανή πίσω πλευρά των ρολογιών. Και τα πέντε ρολόγια της συλλογής διαθέτουν απεικόνιση ενός από τα πέντε υπέροχα, ζωηρόχρωμα γυμνοβράγχια που ζουν σε καθένα από τους πέντε ωκεανούς. Τα ζώα απεικονίζονται σε ψηφιακή εκτύπωση στον ρότορα του μηχανισμού, που επιτρέπει στο ρολόι να επαναφορτίζεται αυτόματα με την απλή κίνηση του καρπού.

  Θα τα βρείτε από το προσεχές Σάββατο (9/9) μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch (1 ρολόι ανά άτομο ανά κατάστημα ανά ημέρα).

  Η αίσθηση που έχεις γι’ αυτά τα ρολόγια είναι ότι πρόκειται για κάτι πιο premium σε σχέση με τη σειρά MoonSwatch που δημιούργησε η Swatch με την Omega και παράλληλα ότι έχεις ένα κλασικό Fifty Fathoms που ενσωμάτωσε πολλή από την αισθητική της Swatch. Κάπως έτσι προκύπτει και η τιμή του που φτάνει στα 370 ευρώ όταν θα βγει στα καταστήματα στις 9 Σεπτεμβρίου (επίσημη κυκλοφορία τους).

  Η αύξηση της τιμής σε σχέση με το MoonSwatch (Swatch Χ Omega) που κοστίζει 240 ευρώ έχει να κάνει με τον μηχανισμό και το καντράν των νέων ρολογιών.

  Να σημειωθεί πως δεν έχουμε να κάνουμε με ρολόγια περιορισμένης έκδοσης. Θα τα βρείτε από το προσεχές Σάββατο (9/9) μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch (1 ρολόι ανά άτομο ανά κατάστημα ανά ημέρα).

   

  Διαβάστε ακόμα: Θαυμάζουμε τον «El Primero». Τον ιστορικό χρονογράφο της Zenith.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top