Το Pilot’s watch Timezoner TOP GUN Ceratanium® (Ref. IW395505) είναι το πρώτο TOP GUN μοντέλο με το μηχανισμό του Timezoner.

  Top Gun σημαίνει ότι οι ουρανοί είναι το όριο. Επίσης, σημαίνει αίσθηση δύναμης, αντοχή και ακατάβλητη θέληση. Top Gun, φυσικά, είναι η γνωστή cult ταινία με τον Τομ Κρουζ, αλλά και τα ρολόγια της IWC που εντάσσονται στη συλλογή Pilot’ s Watches TOP GUN. Κάπως έτσι, ήρθαμε στο προκείμενο.

  Η μανουφακτούρα από το Schaffhausen παρουσίασε εσχάτως τα δύο νέα μοντέλα της με Ceratanium®. Το οποίο, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι κατασκευασμένο στο Schaffhausen και πρόκειται για ένα καινοτόμο νέο υλικό που συνδυάζει τη δομική ακεραιότητα του τιτανίου με την ανθεκτικότητα του κεραμικού και διαθέτει ένα εντυπωσιακό μαύρο ματ χρώμα.

  Αν έχουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τα Pilot’ s Watches TOP GUN (μεταξύ πολλών άλλων) είναι ότι φτιάχνονται με υψηλής απόδοσης υλικά όπως το κεραμικό, το τιτάνιο και το Ceratanium.

  Αν έχουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τα Pilot’ s Watches TOP GUN (μεταξύ πολλών άλλων) είναι ότι φτιάχνονται με υψηλής απόδοσης υλικά όπως το κεραμικό, το τιτάνιο και το Ceratanium. Το άλλο, φυσικά, είναι το εύγλωττο όνομά τους που προέρχεται από το θρυλικό πρόγραμμα Strike Fighter Tactics Instructor, ένα απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από το Ναυτικό των Η.Π.Α για την εκπαίδευση των καλύτερων πιλότων του.

  Αν αναλογιστούμε ποιοι τα φορούν, θα καταλάβουμε γιατί τα ρολόγια TOP GUN είναι κατασκευασμένα για να έχουν πολύ υψηλή απόδοση και μπορούν να αντέξουν ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες κατά τη διάρκεια πτήσης.

  Για την ιστορία να πούμε πως o οίκος IWC είναι από αυτούς που πρωτοστάτησαν στη χρήση του κεραμικού και του τιτανίου στη δεκαετία του ’80, η IWC κατάφερε να συνδυάσει τις μοναδικές δυνατότητες των δύο υλικών σε
  ένα νέο επαναστατικό υλικό.

  Το Ceratanium® βασίζεται σε μία ειδική αλόη τιτανίου η οποία προσαρμόζεται στις προδιαγραφές της IWC.

  Επειδή, όμως, τα πράγματα προχωρούν και τα υλικά γίνονται ακόμη πιο εύπλαστα, ήρθε πριν από πέντε χρόνια το Ceratanium® να συνδυάσει την ελαφρότητα και την τεχνική ακεραιότητα του τιτανίου με την ανθεκτικότητα του κεραμικού. Επιπλέον, το Ceratanium® είναι φιλικό προς το δέρμα και υψηλής ανθεκτικότητας στη φυσική φθορά.

  Το Ceratanium® είναι μοναδικό όχι μόνο χάρη στα εξαιρετικά υλικά του. Με το μαύρο ματ χρώμα του επιτρέπει επίσης να κατασκευαστούν ρολόγια με απόλυτο σχεδιασμό μαύρου χρώματος. Μετά την παρουσίαση αρκετών μοντέλων με κάσα από Ceratanium®, η ΙWC κάνει ένα ακόμη βήμα καθώς παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα μπρασελέ κατασκευασμένο από το καινοτόμο αυτό υλικό.

  Το Ceratanium® βασίζεται σε μία ειδική αλόη τιτανίου η οποία προσαρμόζεται στις προδιαγραφές της IWC. Τα εξαρτήματα της κάσας κατασκευάζονται από ειδικές μπάρες χρησιμοποιώντας μηχανήματα σμίλευσης και περιστροφής προγραμματισμένα από υπολογιστή και στη συνέχεια τελειοποιούνται με φινίρισμα στο χέρι. Στη συνέχεια, αυτά τα υλικά ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

  Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πραγματοποιείται μία μεταμόρφωση αποτέλεσμα της οποίας είναι ότι η επιφάνεια του υλικού όχι μόνο αποκτά ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του κεραμικού όπως σκληρότητα και ανθεκτικότητα αλλά επίσης ένα εντυπωσιακό μαύρο ματ φινίρισμα.

   

  Τα δύο νέα μοντέλα TOP GUN της IWC είναι τα εξής:

   

  Αυτό το TOP GUN μοντέλο τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 52615 της IWC ο οποίος είναι ορατός από το διάφανο πίσω μέρος της κάσας.

  Ο μηχανικός προγραμματισμός του Perpetual Calendar αναγνωρίζει αυτόματα τη διαφορετική διάρκεια για κάθε μήνα καθώς και τα δίσεκτα έτη.

   

  Big Pilot’ s Watch Perpetual Calendar TOP GUN Ceratanium®

  Το Big Pilot’ s Watch Perpetual Calendar TOP GUN Ceratanium® (Ref. IW503604) διαθέτει κάσα, κορώνα και για πρώτη φορά μπρασελέ από Ceratanium®. Καθώς αυτό το υλικό βασίζεται στην αλόη τιτανίου, το μπρασελέ είναι κατά 30% ελαφρύτερο από ένα ατσάλινο μπρασελέ και εξαιρετικά άνετο στη χρήση.

  Το καντράν μαύρου χρώματος με γκρι αριθμητικές ενδείξεις τονίζει τον σχεδιασμό μαύρου χρώματος. Αυτό το TOP GUN μοντέλο τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 52615 της IWC ο οποίος είναι ορατός από το διάφανο πίσω μέρος της κάσας. Το σύστημα κουρδίσματος Pellaton αποτελείται από εξαρτήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από κεραμικό και διαθέτει απόθεμα ενέργειας επτά ημερών μέσα από δύο βαρέλια.

  Ο μηχανικός προγραμματισμός του Perpetual Calendar αναγνωρίζει αυτόματα τη διαφορετική διάρκεια για κάθε μήνα καθώς και τα δίσεκτα έτη και δε χρειάζεται καμία διόρθωση μέχρι και το 2100. Μία ακόμα ιδιαιτερότητα είναι η ένδειξη φάσεων σελήνης η οποία αποκλίνει μόνο κατά μία ημέρα για τα επόμενα 577.5 χρόνια. Η ετήσια παραγωγή αυτού του εξαιρετικού μοντέλου θα είναι περιορισμένη σε 150 ρολόγια.

   

  To Pilot’s watch Timezoner TOP GUN Ceratanium® μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικές χρονικές ζώνες απλά πιέζοντας και περιστρέφοντας τη στεφάνη.

  Η ετήσια παραγωγή του Pilot’ s Watch Timezoner TOP GUN Ceratanium® θα είναι 500 ρολόγια.

  Pilot’s watch Timezoner TOP GUN Ceratanium®

  Το Pilot’s watch Timezoner TOP GUN Ceratanium® (Ref. IW395505) είναι το πρώτο TOP GUN μοντέλο με το μηχανισμό του Timezoner. To ρολόι μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικές χρονικές ζώνες απλά πιέζοντας και περιστρέφοντας τη στεφάνη. Η ένδειξη ωρών, η ένδειξη του 24ώρου και η ημερομηνία προχωρούν είτε μπροστά είτε πίσω σε κλίμακα ανά ώρα.

  Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς να χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη λειτουργία του ρολογιού. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από Ceratanium® ενώ ο δακτύλιος των πόλεων είναι κατασκευασμένος από κεραμικό και εμπεριέχει τα ονόματα 24 πόλεων κάθε μία από τις οποίες αντιπροσωπεύει μία διεθνή ζώνη ώρας. Οι αριθμοί του καντράν είναι γκρι χρώματος ενώ οι αριθμοί 12, 3, 6 και 9 διαθέτουν φωσφορίζουσα επικάλυψη.

  Ο σχεδιασμός μαύρου χρώματος ολοκληρώνεται με ένα διάφανο κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας και ένα μαύρο λουράκι από καουτσούκ και υφασμάτινη εσωτερική επίστρωση. Ο μηχανισμός 82760 κατασκευασμένος από την IWC χρησιμοποιεί το σύστημα κουρδίσματος Pellaton ενισχυμένο με κεραμικά στοιχεία για να χτίσει απόθεμα ενέργειας 60 ωρών στο κύριο ελατήριο. Η ετήσια παραγωγή του Pilot’ s Watch Timezoner TOP GUN Ceratanium® θα είναι 500 ρολόγια.

  Το Big Pilot’ s Watch Perpetual Calendar TOP GUN Ceratanium® και το Pilot’ s Watch Timezoner TOP GUN Ceratanium® είναι διαθέσιμα στις Boutique της IWC, τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα καθώς και ηλεκτρονικά στο iwc.com. Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι των ρολογιών μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα MY IWC και να επωφεληθούν από την επέκταση της εγγύησης του ρολογιού τους από 2 σε 8 χρόνια.

   

  Διαβάστε ακόμα: IWC Top Gun «SFTI»: η επιλογή των πιλότων της U.S. Αεροπορίας Ναυτικού.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top