H βασική επιρροή της Under Armour ήταν οι ελίτ αθλητές και οι ανάγκες τους.

To να τρέχεις γρήγορα είναι μια ιδιότητα. Το να τρέχεις γρήγορα, με ασφάλεια και με τον κατάλληλο εξοπλισμό που σε βοηθάει να μεγιστοποιείς την απόδοσή σου, είναι μια απόφαση. Καθοριστική, ωστόσο.

Οσοι ασχολούνται ενεργά με τον στίβο και τους αγώνες δρόμου αναζητούν πάντα ένα παπούτσι που θα τους προσφέρει όλες αυτές τις παραμέτρους. Δεν είναι εύκολη η επιλογή του σωστού «εργαλείου» για πρωταθλητισμό. Μπορεί να γίνει, όμως, αν επιλέξει κανείς το UA Flow Velociti Wind, το πιο γρήγορο δρομικό παπούτσι που έφτιαξε ποτέ η Under Armour.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια επίμονης έρευνας, με πάνω από 17 δοκιμές σε εναλλακτικές πρώτες ύλες και αλλεπάλληλες εργαστηριακές εφαρμογές.

Με δοκιμές σε πάνω από 170.000 χιλιόμετρα δρόμου, αυτό το νέο μοντέλο αποτελεί την νέα τεχνολογική δημιουργία της Under Armour, με έναν ανατρεπτικό σχεδιασμό και σύστημα απορρόφησης all in one που εξαλείφει τον εξωτερικό «φλοιό» της σόλας από καουτσούκ που στα περισσότερα μοντέλα έρχεται σε άμεση επαφή με τον δρόμο, επιβαρύνοντας ελαφρά το σύνολο.

Το πάνω μέρος του παπουτσιού χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία UA WARP, η οποία θωρακίζει και παίρνει το σχήμα του ποδιού.

H βασική επιρροή της εταιρίας ήταν οι ελίτ αθλητές και οι ανάγκες τους. Αυτό ώθησε την Under Armour να αναζητήσει καινοτόμες τεχνολογίες έτσι ώστε να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις των επαγγελματιών. Και μαζί μ’ αυτούς, κι εμάς που ασχολούμαστε με το τρέξιμο ερασιτεχνικά, αλλά με πάθος.

Η ομάδα της Under Armour δημιούργησε ένα ελαφρύ αλλά παράλληλα υποστηρικτικό παπούτσι που θα απευθυνόταν σε elite runners και θα μπορούσε να τους καλύψει ακόμα και στις πιο απαιτητικές τους προπονήσεις. Το ερώτημα ήταν απλό: πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα παπούτσι ταχύτητας που ταυτόχρονα να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο; Αν αφαιρέσουμε το πιο βαρύ κομμάτι του παπουτσιού, δηλαδή την λεπτή αλλά σκληρή κάτω σόλα, πώς θα μπορέσουμε να μην θυσιάσουμε την αντοχή και την πρόσφυση;

Η ομάδα της UA, δημιούργησε ένα ελαφρύ αλλά παράλληλα υποστηρικτικό παπούτσι για τους αθλητές.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια επίμονης έρευνας, με πάνω από 17 δοκιμές σε εναλλακτικές πρώτες ύλες, αλλεπάλληλες εργαστηριακές εφαρμογές και  περισσότερα από 178.000 χλμ τρεξίματος από 130 επαγγελματίες αθλητές (!). Οι έρευνες αυτές οδήγησαν στη νέα τεχνολογία UA Flow.

Το UA Flow είναι ένας ανθεκτικός, σταθερός και υποστηρικτικός «αφρός» που εξαλείφει την εξωτερική σόλα από καουτσούκ, δίνοντας την ευκαιρία στην Under Armour να δημιουργήσει ένα παπούτσι όχι μόνο πολλά υποσχόμενο, αλλά ουσιαστικά χωρίς να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο παπούτσι παρέχει μέγιστη ανταπόκριση, επιστροφή ενέργειας και δυνατή πρόσφυση.

Το UA FLOW Velociti Wind σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να παρέχει μέγιστη ανταπόκριση, επιστροφή ενέργειας και δυνατή πρόσφυση, ώστε ο δρομέας να μπορεί να τρέχει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, τόσο γρήγορα όσο και μακριά.

Επίσης, το πάνω μέρος του παπουτσιού χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία UA WARP, η οποία αγκαλιάζει, θωρακίζει και παίρνει το σχήμα του ποδιού. Συγκεκριμένα, το πάνω πλέγμα διαθέτει ταινίες στήριξης που λειτουργούν σαν «ζώνες ασφαλείας» στο πόδι. Όταν το πόδι δέχεται ένταση τότε το ύφασμα σφίγγει ενώ όταν δεν δέχεται, χαλαρώνει.

Χάρη στο ενσωματωμένο Bluetooth™ στη σόλα του παπουτσιού, όλα τα δεδομένα από κάθε τρέξιμο καταγράφονται και μεταφέρονται αυτόματα στην εφαρμογή MapMyRun™.

Τέλος, χάρη στο ενσωματωμένο Bluetooth™ στη σόλα, όλα τα δεδομένα από κάθε τρέξιμο καταγράφονται και μεταφέρονται αυτόματα στην εφαρμογή MapMyRun™, βελτιστοποιώντας έτσι την εμπειρία του δρομέα, και παρέχοντάς υπηρεσίες Real Time Form-Coaching: Με σκοπό την μείωση των τραυματισμών αλλά και την σωστή καθοδήγηση για την επίτευξη των στόχων του δρομέα. Μάλιστα, στο MapMyRun ™, οι δρομείς μπορούν να γίνουν μέρος της μεγαλύτερης ψηφιακής κοινότητας υγείας και φυσικής κατάστασης 245+ εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη.

 

//To νέο UA Flow Velociti Wind είναι διαθέσιμο σε όλα τα UA Brand Houses και στο επίσημο e-shop της Under Armour στην Ελλάδα αλλά και σε επιλεγμένα αθλητικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Δες ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στο @UnderArmourGreece.

 

Διαβάστε ακόμα, «The Curry Brand»: ο Στίβεν Κάρι αλλάζει το παιχνίδι μαζί με την Under Armour.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top