«Σας έχω πει δέκα χιλιάδες φορές ότι με πιάνουν τα διαόλια μου μ’ αυτήν την ιστορία της βερμούδας».

Η βερμούδα δεν είναι ρούχο πόλης, κι ας ζούμε στη Μεσόγειο. Credit: mrporter.com

Αυτό το στυλάκι και καλά είμαι «χαλαρός» έχει αρχίσει και μου τη δίνει, με αποκορύφωμα τις βραδινές εμφανίσεις σε μπαρ και εστιατόρια, τις οποίες και βρίσκω εξαιρετικά προσβλητικές.

Κύριοι, δηλαδή τι πρέπει να κάνω για να γίνω κατανοητός; Σας έχω πει δέκα χιλιάδες φορές ότι με πιάνουν τα διαόλια μου μ’ αυτήν την ιστορία. Η βερμούδα δεν είναι ρούχο για την πόλη. Επιτρέπεται μόνο αν εκδράμετε με τον Λόρενς της Αραβίας, είσαστε σε αποστολή στην έρημο του Σινά προς ανεύρεση του απόκρυφου Ευαγγελίου της Μαρίας της Πενταγιώτισσας ή έχετε πάει να δείτε εάν έπιασε χιόνια το Κιλιμάντζαρο.

Δεν μπορώ πια όλους αυτούς που είτε στην παραλία πάνε είτε σε πάρτι είτε στην Επίδαυρο κυκλοφορούνε με βερμούδα. Οι οποίοι, συν τοις άλλοις, είναι μυστηριωδώς είτε κοντοί είτε χοντροί είτε άσκημοι. Σε λίγο θα πηγαίνουμε στην καινούρια όπερα του Renzo Piano με μαγιό κι άμα κάνει ψυχρουλίτσα θα ρίχνουμε κι ένα μπουρνουζάκι πάνω μας.

Με τη βερμούδα στην έξοδο, το μόνο που επικοινωνείς είναι περιφρόνηση για τους άλλους.

Την άλλη φορά ήμουνα σε κηδεία, όπου εμφανίζεται συνάδελφος, ο οποίος μάλιστα αρθρογραφεί και περί ορθότητας συμπεριφορών, με μακουδάκι, τσάντα περασμένη ανέμελα στον ώμο και βερμούδα παραλλαγής. Δηλαδή αυτός τώρα νόμιζε ότι βρισκόταν για πολεμική ανταπόκριση στο Τομπρούκ ή έκανε ένα βαθυστόχαστο σχόλιο πάνω στη ματαιότητα της ύπαρξης;

Θέλω να πω ότι συγκροτούμε μια κοινωνία, μέσα στην οποία οφείλουμε να συμβιώνουμε. Δεν γίνεται τα σέβη μας να τα υποβάλουμε μόνο στο αφεντικό μας κι όλα τ’ άλλα γύρω μας να τα έχουμε γραμμένα.

Ο άνθρωπος ανέκαθεν χρησιμοποιεί κώδικες, ένας εκ των οποίων είναι και ο ενδυματολογικός, ώστε να πληροφορεί με ταχύτητα πράγματα. Με τη βερμούδα το μόνο που επικοινωνεί είναι περιφρόνηση για τον Άλλο.

Ή να σας το πω κι αλλιώς: Αν βαρεθήκατε το costume trois pièces, τίποτα δεν σας εμποδίζει να καθιερώσετε μια νέα σύμβαση, τη βερμούδα π.χ. ως επίσημο ένδυμα. Αλλά κάντε το. Διαφορετικά, την έχουμε βάψει.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά και τσεκούρι στην ανδρική βερμούδα – κάπρι!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top