Το νέο ξενοδοχειακό τοπόσημο της Πάρου.

Στην εποχή  του Instagram και του Tik Tok το ταξίδι ακολουθεί τις viral διαδρομές του, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη φιλοξενία. Αναζητώντας τη niche εμπειρία που θα μετατρέψει το ξενοδοχείο σε place to live, οι σύγχρονες τάσεις οδηγούν σε διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις και σε ευρηματικές υπηρεσίες: οι οποίες αφενός συνδέονται με τις περιοχές που βρίσκονται τα ξενοδοχεία, αλλά και με διεθνή projects, στην προσπάθεια να κερδίσουν το μυαλό και την καρδιά –ειδικά το καλοκαίρι!- των φιλοξενουμένων τους.

Σε αυτό το μήκος αιγαιοπελαγίτικου κύματος κινείται το άρτι αφιχθέν Avant Mar στην Πάρο, η οποία ανήκει στην πρώτη εθνική των νησιών, κάτι σαν Α’ νησιωτική δηλαδή. Το νέο ξενοδοχείο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη «συλλογή» της Grivalia Hospitality, βρίσκεται πολύ κοντά στον πόλο έλξης που ονομάζεται Νάουσα και φιλοδοξεί να αποτελέσει παράδειγμα οραματικής φιλοξενίας στο νησί.

Το εσωτερικό των δωματίων είναι φωτεινό και καλόγουστο.

Ξεκινάμε λοιπόν με μια παραδοχή: το Avant Mar είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, μπροστά από τη θάλασσα. Βρίσκεται στην παραλία Πιπέρι και αυτό το προικίζει με μια ηλιόλουστη και υποβλητική θέση, με άλλα λόγια με ανοιχτούς ορίζοντες και γενναιόδωρη θέα. Με τη General Manager, Άννα Ασημακοπούλου να ηγείται, το Avant Mar αποτελεί έναν προορισμό φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, όπου η ατμόσφαιρα της αρμονίας και του πολυτελούς κομψού περιβάλλοντος συναρπάζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που περνάει το κατώφλι του.

Παράλληλα το ξενοδοχείο είναι ευφυώς γεωμετρημένο, με επίκεντρο μια μεγάλη ασύμμετρη πισίνα η οποία δίνει την αίσθηση της συνέχειας με τη θάλασσα, συνομιλώντας έτσι με τη νησιωτική του «γεωγραφία», η οποία εκφράζεται μέσα από αναφορές που οδηγούν κατευθείαν στην τοπική παράδοση – ας μην ξεχνάμε ότι οι χτίστες των Κυκλάδων ήταν κάτι παραπάνω από δεξιοτέχνες.

Μπλε υφάσματα, λευκό μάρμαρο, ξύλινες λεπτομέρειες, διακοσμητικά αντικείμενα που παραπέμπουν σε κυκλαδικά ειδώλια.

Η παραλία Πιπέρι ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο.

Την αυθεντικότητα της νέας εποχής σε Κυκλαδίτικο σκηνικό άλλωστε αποτύπωσε και η αρχιτεκτονική μελέτη. Το έργο υπογράφουν η Tense Architecture Network για την εξωτερική αρχιτεκτονική με  το γραφειο Chadios Architects να έχει αναλάβει το κυκλαδίτικο concept του interior design, συμπεριλαμβανομένων των χώρων εστίασης όπως το εστιατόριο Matsuhisa. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας στοχασμός πάνω στο τι μπορεί να σημαίνει άνεση και η φιλοξενία σε παριανό έδαφος. Και σημαίνει πρώτα από όλα την ευφορία της αισθητικής έτσι όπως σκιαγραφείται στα 38 δωμάτια, που ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και επτά σουίτες με τη δικιά τους ιδιωτική πισίνα έκαστη και την «προεδρική» Avant Mar Premium Sea View Suite.

Off white αλλά και μπλε αποχρώσεις, λευκό μάρμαρο, ξύλινες λεπτομέρειες, αντικείμενα που παραπέμπουν σε κυκλαδικά ειδώλια και ένα δάπεδο που εμπνέεται με αφαιρετικό τρόπο από τα πλακόστρωτα σοκάκια της Πάρου είναι στοιχεία που δίνουν την αίσθηση μιας γήινης πολυτέλειας, η οποία δεν επιβάλλεται αλλά υποβάλλεται.

Σουίτα με ιδιωτική πισίνα.

Το Avant Mar, πέρα από την ευφορική του αισθητική, είναι εξωστρεφές και κοσμοπολίτικο γιατί επιφυλάσσει μια γαστρονομική είδηση κύρους που πλέει σε ιαπωνική ρότα. Σε έναν εξίσου ατμοσφαιρικό και μινιμαλιστικό χώρο, που ορίζεται με έναν ανάγλυφο τοίχο στην είσοδό του, βρίσκεται το Matsuhisa Paros του διάσημου σεφ και επιχειρηματία Nobu.

Καθημερινά, το Matsuhisa Paros φιλοξενεί DJ sets, προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία που εναρμονίζεται με την αισθητική του χώρου και τη γαστρονομία.

Μια αέρινη τεμπούρα στο Matsuhisa Paros, εντός του ξενοδοχείου.

Με δεδομένο ότι το Αιγαίο -από Μύκονο και Σαντορίνη έως Πάρο και Νάξο (και όχι μόνο)- γίνεται πλέον ένα πέλαγος υψηλής γαστρονομίας, η παρουσία του Matsuhisa Paros καθιστά το Avant Mar έναν προορισμό από μόνο του. Ο μεσογειακός κήπος, όπου δεσπόζει το μπαρ, συνυπάρχει αρμονικά με ιαπωνικές λεπτομέρειες, ευγενείς καμπύλες και κυλινδρικά στοιχεία από ξύλο.

Μια «φυσιογνωμία» που δίνει τον εικαστικό θα λέγαμε τόνο για την απόλαυση των κλασικών πιάτων του Nobu Matsuhisa, όπως το new style sashimi ή το black cod miso, με την αρωγή του sushi bar. Καθημερινά, το Matsuhisa Paros φιλοξενεί DJ set, προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία που εναρμονίζεται με την αισθητική του χώρου και ενισχύει την γαστρονομική απόλαυση για τους επισκέπτες.

Avant Mar by night.

Τη γευστική παλέτα του Avant Mar ενισχύει και το all day restaurant Thymes, δίπλα από την πισίνα, όπου τα ηνία κρατάει ο σεφ Δημήτρης Κατσάνος, ενώ το ζαχαροπλαστείο Figs δίνει έμφαση στα παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας υπό τη συνοδεία ελληνικού καφέ στα τραπεζάκια του.

Η κατά Avant Mar εμπειρία είναι ολιστική, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκει στιγμές αναζωογόνησης στον χώρο ευεξίας (wellness area) η οποία εμπνέεται από τα αρχαία ιαματικά λουτρά του Ασκληπιειού με έναν ευρηματικό ημι-υπαίθριο σχεδιασμό που καλωσορίζει το φως και την ενέργειά του ήλιου με ανάλογες θεραπείες όπως το Αncient-Greek Full Body Massage.

Καρπάτσιο ψαριού στο μεσογειακό εστιατόριο Thymes του Avant Mar.

Ο χώρος ευεξίας εμπνέεται από τα αρχαία ιαματικά λουτρά του Ασκληπιειού με έναν ευρηματικό ημι-υπαίθριο σχεδιασμό που καλωσορίζει το φως και την ενέργειά του ήλιου.

Όλα αυτά με φόντο την ψιλή άμμο στην παραλία Πιπέρι που τη χρωματίζουν τα διάσπαρτα αρμυρίκια τα οποία, διόλου τυχαία, είναι και το λογότυπο του ξενοδοχείου. Όμως πέρα από το εικαστικό υπάρχει το καλοκαίρι, υπάρχει η αίσια ζωή, υπάρχει η ανανέωση. Ακόμα καλύτερα αν αυτά συμβαίνουν… Avant Mar.

 

//Avantmar.com, τηλ. 2284 440300, [email protected].

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top