Δυστυχώς οι κάγκουρες που σεργιανίζουν σε αυτά τα events διαφθείρουν την αυθεντικότητα της εμπειρίας, γι’ αυτό ακολουθήστε ένα μικρό savoir vivre για να το κρατήσετε αληθινό. (Φωτογραφία: Abstral)

Εδώ και λίγα χρόνια έχουν ξεφυτρώσει, σαν μανιτάρια στη βροχή, πολλά techno πάρτι σε ταράτσες, κήπους και υπόγεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αθήνα απέκτησε ξαφνικά την κουλτούρα του Βερολίνου, επιβεβαιώνει απλώς την πολιτισμική επικράτηση του ηλεκτρονικού ήχου. Ωστόσο, οι κάγκουρες που σεργιανίζουν σε αυτά τα events διαφθείρουν την αυθεντικότητα της εμπειρίας, γι’ αυτό αποφάσισα να γράψω ένα σύντομο savoir vivre για όσους θέλουν να μην μοιάζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Ένα από τα πιο διάσημα, αλλά και αυστηρά κλαμπ της Ευρώπης είναι το Berghain στο Βερολίνο. (Φωτογραφία: IMAGO / POP-EYE)

1. Δεν πας για να κάνεις σεξ στα techno clubs

Ο πρώτος λόγος που πας στο κλαμπ είναι για να ακούσεις μουσική και να εκφραστείς με απόλυτη ελευθερία, χωρίς εξωτερικές πιέσεις. Οι εμπειρίες που προκύπτουν είναι side quest, ενδεχομένως να έχεις να διηγηθείς μια ιστορία στους φίλους σου την επόμενη μέρα, αλλά δεν είναι αυτό το point. Ξέχνα λίγο το content.

Θα μου πεις «ναι, στο στο Berghain έχει dark room που κάνουν παρτούζες» και άλλες πολλές σεξουαλικές ιστορίες, αλλά αν το μόνο σου ενδιαφέρον είναι να γαμήσεις, δεν είσαι στο σωστό μέρος. Θα είσαι από τα πρώτα άτομα που θα φάνε kick. Οι άντρες που πηγαίνουν μόνο για να μιλήσουν σε κοπέλες φαίνονται από χιλιόμετρα. Γι’ αυτό άλλωστε τα techno club στο εξωτερικό έχουν Awareness Team, ώστε να καταγγέλλονται περιστατικά παρενόχλησης στο κλαμπ.

Τα techno clubs αποτελούν ένα safe space ώστε να μπορούν εκεί τα άτομα, να ντύνονται, να χορεύουν και να εκφράζουν τους εαυτούς τους, όπως πραγματικά θέλουν.

Στο κλαμπ μπορείς να δεις άτομα εντελώς γυμνά, cross-dressers ή γενικώς τολμηρά ντυμένα άτομα. (Φωτογραφία: Unsplash)

2. Μην κοιτάς γύρω σου και κρίνεις

Ή κοίτα τους, αλλά πες κάτι καλό για αυτό που φοράνε. Τα techno club αποτελούν ένα safe space ώστε να μπορούν εκεί τα άτομα, να ντύνονται, να χορεύουν και να εκφράζουν τους εαυτούς τους, όπως πραγματικά θέλουν. Πηγαίνουν εκεί ακριβώς για να αποφύγουν αυτού του είδους την κριτική. Στο κλαμπ μπορείς να δεις άτομα εντελώς γυμνά, cross-dressers ή γενικώς τολμηρά ντυμένα άτομα. Ίσως για σένα να είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ωστόσο αν θες να περάσεις καλά και να μη χαλάσεις το vibe των άλλων, πρέπει να γίνεις κομμάτι αυτού και να συμπεριφερθείς αναλόγως.

3. Μοιράσου τα… πατατάκια σου

Είσαι σε μία παρέα και τρως πατατάκια. Από ευγένεια δε θα κάνεις κίνηση να δώσεις και στους άλλους; Οπωσδήποτε δεν πρέπει να πιέσεις κανέναν. Πιθανότατα οι άλλοι να μη θέλουν, μπορεί να μην τους αρέσουν τα πατατάκια, να είχαν μια κακή εμπειρία με πατατάκια ή να έχουν τα δικά τους πατατάκια.

Εδώ το βασικό είναι η μουσική. Αν ψάχνεις σεξάκι, πήγαινε αλλού. (Φωτογραφία: Unspalsh)

4. Δες το line-up

Πολλές φορές ο bouncer για να κάνει face control μπορεί να σε ρωτήσει ποιον DJ ήρθες να ακούσεις. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα παράλογο, αν το σκεφτείς, έτσι δεν είναι; Ένα club είναι και οι άνθρωποι του, άτομα που είναι έτοιμα να μοιραστούν μια αισθητηριακή εμπειρία. Υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές, η melodic απέχει πολύ από την industrial techno. Αν εσύ πας εκεί επειδή μια τυχαία μέρα έχεις όρεξη «να ακούσεις techno», έτσι γενικά, είναι πιθανό ότι δεν θα κάνεις ιδιαίτερο fit.

Είναι κομμάτι του techno culture να φας πόρτα, για αυτό μην το παίρνεις κατάκαρδα. Ειδικά στο Berghai πιο πιθανό είναι να φας πόρτα, παρά να μπεις. (Φωτογραφία: IMAGO / Votos-Roland Owsnitzki)

5. Δεν είναι κακό να φας πόρτα

Πολλά πάρτι διοργανώνονται από κολεκτίβες. Κάθε κολεκτίβα έχει το δικό της χαρακτήρα, μπορεί να είναι queer, afro, trans. Είναι λογικό να δώσει προτεραιότητα στα άτομα στα οποία απευθύνεται. Επίσης μπορεί το πάρτι να έχει κάποιο theme, να είναι sex party, να έχει dress code και να μην είσαι ντυμένος αναλόγως. Μπορεί ακόμη το κλαμπ να είναι γεμάτο και να μην χωράς.

Είναι κομμάτι του techno culture να φας πόρτα, για αυτό όμως υπάρχουν οι 5 κανόνες, για να μειώσεις τις πιθανότητες και να πλησιάσεις την αυθεντική απόλαυση της εμπειρίας.

 

Διαβάστε ακόμα: Τρόποι σωστής συμπεριφοράς για τις καλοκαιρινές συναυλίες.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top