Most Viewed

Ηταν τον Οκτώβριο του 2004 όταν ο Βασίλης Χαρίτος ταξίδεψε στη Ζάμπια και στη Μποτσουάνα για τις ανάγκες της παρουσίασης του Jeep Cherokee. Αποδείχθηκε ένας προορισμός-μύησης σε έναν άλλον κόσμο. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, τα άγρια ζώα, οι στιγμές χαράς με τους ντόπιους, αλλά και το μέγιστο μάθημα για εκείνους που είναι λιγότεροι ευνοημένοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Θανάσης Χούντρας, δημοσιογράφος, προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Εκπαιδευτής Ασφαλούς Οδήγησης στην Ακαδημία Riding School, θυμάται τα ταξίδια που του άλλαξαν τη ζωή και μοιράζεται μαζί μας το φωτογραφικό του άλμπουμ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Ηλίας Βροχίδης θυμάται πώς τον Απρίλιο του 2007, ξεκίνησε με μια παλιά μικρή μοτοσυκλέτα από τη Θεσσαλονίκη για την Ασία, χωρίς πρόγραμμα, και τελικά επέστρεψε μετά από 27 μήνες και 73.000 χλμ. σε 14 χώρες. Άλλος -καλύτερος και πιο υποψιασμένος- άνθρωπος!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Μαμάκος εξηγεί πώς, αφήνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε μια εταιρεία στην Αθήνα, περιπλανήθηκε –με τον τρόπο του νομάδα– πέντε μήνες στο Νεπάλ και στην Ινδία, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που δεν του άλλαξε μόνο τη ζωή, αλλά και το DNA του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Παρά την επέλαση του ιού Ebola, ένας 23χρονος νέος και η παρέα του έβαλαν "πλώρη" για την Αφρική, όπου πέρασαν έναν ολόκληρο μήνα. Σήμερα ο Σωκράτης Βλαχάκης μοιράζεται αποκλειστικά μαζί μας το φωτογραφικό του άλμπουμ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To 2007, o Λευτέρης Γιακουμάκης κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και φεύγει για την Ισλανδία. Από τότε, επιστρέφει κάθε χρόνο για επτά μήνες. Για να βρει τους φίλους του, να μιλήσει τη γλώσσα, να δουλέψει στα ψάρια και να εκθέσει τα έργα του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής εξηγεί πώς, το 1995, σε μια ολική έκλειψη ηλίου στην Ταϊλάνδη κατάλαβε ότι επιτέλους βρήκε την αρχή του νήματος που αναζητούσε από μικρός. Και αποφάσισε ότι στο εξής σε κάθε ηλιακή έκλειψη στον πλανήτη θα βρισκόταν εκεί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο αρχιτέκτονας και φωτογράφος Γιώργης Γερόλυμπος ξεκίνησε από τη χειμωνιάτικη Νέα Υόρκη ένα Road Trip στην Αμερική. 61 ημέρες και 16.994 χιλιόμετρα μετά κατάλαβε ότι είχε ταξιδέψει πιο πολύ και πιο μακριά απ’ όσο είχε ποτέ φανταστεί. Αυτή είναι η εμπειρία του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Γιώργος Γληνός εξηγεί πώς τον Απρίλιο του 2000, στα 26 του, ξεκίνησε, πάνω σε μια BMW R1100GS για ένα μοναχικό road trip γύρω από τη Μεσόγειο. Και πώς, έξι μήνες και 36.000 χιλιόμετρα μετά, επιστρέφοντας στην Ελλάδα δεν ήταν πια ο ίδιος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γιατρός και ταξιδευτής Κύρος Κόκκας διηγείται πώς κάποτε στα '80s πέρασε έξι ονειρικούς μήνες μακριά από τα πάντα, ελεύθερος σαν νομάδας, ολομόναχος αλλά «γεμάτος». Και εξηγεί πώς το ταξίδι εκείνο ‒στο οποίο κατάλαβε τι πραγματικά είναι η ευτυχία‒ τον βοήθησε να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις στη ζωή του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τρία χρόνια από όταν επέστρεψε από τον γύρο του κόσμου, ο δημοσιογράφος Άκης Τεμπερίδης καλύπτει (με την όπισθεν) 168.000 χιλιόμετρα μέσα σε χίλιες λέξεις. Και συμβουλεύει: «Το ταξίδι είναι εθιστική εμπειρία. Η ρουτίνα σκοτώνει!»

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στο Βαρανάσι, στα νερά του Γάγγη, ο Αλέξανδρος Γεωργίου νιώθει μέρα με τη μέρα την ψυχή του να αλαφραίνει από τον πόνο. Βλέποντας ‒ξεκάθαρα επιτέλους‒ πως όλα όσα πίστευε έως τότε ελάχιστη σχέση είχαν με την ευτυχία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top