Τι δουλειά έχει ένας τάφος του James Bond στα Νησιά Φερόε;

Έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που δημοσιεύσαμε το άρθρο για ένα μνήμα στο Α’ νεκροταφείο που έχει χαραγμένο το όνομα James Bomd (sic), υιού του Rodney Bond. Αυτός ο τάφος μας είχε «γέννησε» την υποψία ότι ο άνθρωπος που έδωσε το όνομά του στον θρυλικό 007 είναι θαμμένος στην Ελλάδα. Και με μια έρευνα που κάναμε, είδαμε ότι είχε σχέση με την οικογένεια του Ίαν Φλέμινγκ, δηλαδή του ανθρώπου που δημιούργησε τον θρυλικό πράκτορα.

Και πάνω που πιστέψαμε ότι λύσαμε το μυστήριο, μας εμφανίστηκε μια φωτογραφία με ένα μνήμα που είχε και αυτό πάνω του χαραγμένο το όνομα «James Bond». Και δεν ήταν ούτε στο Α΄Νεκροταφείο, ούτε στην Αθήνα, ούτε καν στην Ελλάδα. Πώς γίνεται να υπάρχουν δύο τάφοι του 007, όταν αυτός έχει πεθάνει μόνο μια φορά (στις ταινίες); Μυστήρια πράγματα.

Ή και όχι. Αυτό το μνήμα βρίσκεται στο νησάκι Κάλοϊ των Νησιών Φερόε και δεν είναι κανείς θαμμένος εκεί. Τουλάχιστον όχι κάποιος James Bond! Η κυβέρνηση των Νησιών Φερόε χρηματοδότησε τον τάφο το 2022, ώστε να τιμήσει τον κινηματογραφικό 007 που σκοτώθηκε στο τέλος της ταινίας «No Time to Die» – μια κίνηση που προσέβαλε τον σκληρό πυρήνα του τζεημσμποντισμού, όπως είχαμε τονίσει μετά την κυκλοφορία του φιλμ.

Το μνήμα έχει χαραγμένο πάνω του το όνομα James Bond και την ημερομηνία 1962 – 2021, δηλαδή τη χρονιά που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία του 007 «Dr. No» και τη χρονιά που βγήκε η τελευταία.

Τα σκηνικά του αρχηγείου του κακού Lyutsifer Safin, όπου σκοτώνεται ο James Bond, είχαν στηθεί στα Νησιά Φερόε.

Τι δουλειά έχει ο James Bond στα νησιά Φερόε;

Βέβαια, τώρα και σωστά, θα αναρωτηθείτε «τι σχέση έχει ο James Bond με τα Νησιά Φερόε» και δεν θα έχετε άδικο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: στο νησάκι Κάλοϊ είχαν στηθεί τα σκηνικά του αρχηγείου του κακού Lyutsifer Safin, τον οποίο υποδυόταν ο Ράμι Μάλεκ. Άρα, αν το δεις ρεαλιστικά, εκεί σκοτώθηκε ο 007.

Το μνήμα των γονιών του James Bond που είδαμε στην ταινία «Skyfall».

Το μνήμα έχει χαραγμένο πάνω του το όνομα James Bond, την ημερομηνία 1962 – 2021 (δηλαδή τη χρονιά που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία του 007 «Dr. No» και τη χρονιά που βγήκε η τελευταία) και τη φράση: «The proper function of man is to live, not to exist» – δηλαδή τη φράση που είχε πει ο Ρέιφ Φάινς ως M. Μάλιστα το σχέδιο του μνήματος είναι ίδιο με εκείνο των γονιών του Bond, που είχαμε δει στην ταινία «Skyfall».

Δεν ξέρουμε τι θα το κάνουν όταν κυκλοφορήσει η επόμενη ταινία με ήρωα τον -νέο- James Bond, αλλά αυτός ο τάφος αποτελεί χαριτωμένη τουριστική ατραξιόν για τα Νησιά Φερόε.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο αληθινός James Bond είναι θαμμένος στην Αθήνα;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top