Πιο δημοφιλή

Υπερασπιστής της πόλης του Τορίνο στο πλαίσιο του Πολέμου της Ισπανικής Διαδοχής. Μα πάνω από όλα υπερασπιστής της φιλίας, αυτός που προτίμησε να σώσει τη ζωή του συναγωνιστή του, βάζοντας τέλος στη δική του. Γράφει ο Κυριάκος Μαργαρίτης, στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας από τους μεγαλύτερους αρχηγούς της φυλής των Σιου, ανίκητος πολέμαρχος που ζούσε με το -καταδικασμένο;- όνειρο της ελευθερίας των ανθρώπων του και ακολούθησε τον δρόμο του. Ο Κυριάκος Μαργαρίτης τον τιμάει με ένα κειμενικό Χορό του Ήλιου στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δεύτερος πιο ανδρείος του Τρωικού πολέμου μετά τον Αχιλλέα, πρίγκιπας της Σαλαμίνας και ανίκητος πολεμιστής, που όμως ο Οίκος των Ατρειδών περιφρόνησε κι εκείνος έβαλε τέλος στη ζωή του για να ξεπλύνει την ντροπή. Το αρχαιότερο χαρακίρι της ανθρώπινης ιστορίας. Τον τιμάει ο Κυριάκος Μαργαρίτης, στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήθελε να γίνει «ο πιο κακός μπάσταρδος», απολάμβανε τη δόξα και την ταύτισή του με τον θρυλικό Ρομπέν των Δασών, ενώ οι γυναίκες τον λάτρευαν. Μέχρι και ο Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, λένε οι κακές γλώσσες, ήταν κρυφοερωτευμένος μαζί του. Γράφει ο Κυριάκος Μαργαρίτης, στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ατρόμητος ιππότης, ο πιο περιζήτητος Έλληνας μισθοφόρος της Ευρώπης, που στα 64 χρόνια ζωής του κέρδισε τίτλους όπως Στρατηγός της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, Κόμης του Ιλάζ και άλλους πολλούς. Κι όμως η Ιστορία τον πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Ο Κυριάκος Μαργαρίτης, διορθώνει αυτή την αδικία, στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας Άγγλος που είχε μεγαλώσει στις ΗΠΑ. Ένας καουμπόι που φοβόταν τα άλογα. Ένας ληστής που άφηνε ποιήματα. Ο Τσαρλς Ερλ Μπόουλς, γνωστός ως Μαύρος Μπαρτ ο Ποιητής, ήταν ο τζέντλεμαν της Άγριας Δύσης. Γράφει ο Κυριάκος Μαργαρίτης, στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στρατηγός και πολιτικός. Ρήτορας και εραστής. Αγαπημένο παιδί του Σωκράτη και των γυναικών. Ο Αλκιβιάδης Κλεινίου πορεύτηκε ανάμεσα στο μεγαλείο και στην αθλιότητα. Γράφει ο Κυριάκος Μαργαρίτης, στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«The proper function of man is to live, not to exist». Ποια μυστήριο κρύβεται πίσω από το μνήμα με το όνομα «James Bond» που βρίσκεται σε έναν λόφο στο μικρό νησάκι Κάλοϊ των Νησιών Φερόε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας δεξιοτέχνης του ξίφους, που μέχρι τα 30 του κέρδισε κάθε μονομαχία όμως στη συνέχεια απομονώθηκε, έμεινε μακριά από το αίμα και αναζήτησε αλλού την τελειότητα. Οι Ιάπωνες του απέδωσαν τον τίτλο Κινσέι, που θα πει: Άγιος του Ξίφους. Γράφει ο Κυριάκος Μαργαρίτης, στη στήλη The League of Extraordinary Gentlemen.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στη νέα στήλη του Andro, ο συγγραφέας Κυριάκος Μαργαρίτης ψάχνει στα κιτάπια του και μας παρουσιάζει τους κυρίους εκείνους που άφησαν το στίγμα τους μέσα από την ευγένεια, την ανωτερότητα και την παλικαριά τους. Στοιχεία που μας εμπνέουν -και λείπουν τόσο πολύ στις μέρες μας!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα μνήμα στο Α’ νεκροταφείο που έχει χαραγμένο το όνομα James Bomd (sic), υιού του Rodney Bond, μας «γέννησε» την υποψία ότι ο άνθρωπος που έδωσε το όνομά του στον θρυλικό 007 είναι θαμμένος στην Ελλάδα. Τι ισχύει πραγματικά και ποια είναι η σχέση του νεκρού με την οικογένεια Fleming; Την υπόθεση ερευνά ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενας τετραπέρατος έμπορος, ο Giannis "Giovanni" Eftimiades ήταν ο άνθρωπος που διαμόρφωσε εν πολλοίς τα ξέφρενα γλέντια των Βερολινέζων του Μεσοπολέμου. Το ονομαστό κλαμπ Moka Efti δεν πρόσφερε μόνο 25.000 καφέδες σε μια μέρα (!), αλλά ήταν το άντρο του μεθυσιού, των απολαύσεων και του χορού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top