Τεό Σπυρόπουλος: Στο κατώφλι του Παγκόσμιου Τελικού του World Class 2014

Ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2014 ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Μεγάλη Βρετανία, όπου στα τέλη Ιουλίου θα συναγωνιστεί με 49 κορυφαίους bartender από όλο τον κόσμο, με κριτή –μεταξύ άλλων– και έναν Έλληνα πρώην παγκόσμιο νικητή.

 
WC_Τεό Σπυρόπουλος_2

Η παράσταση αρχίζει για τον Τεό Σπυρόπουλο στις 28 Ιουλίου.

Οι προηγούμενοι μήνες είχαν άρωμα επιτυχίας για τον 27χρονο bartender του «Tailor Made». Ο Τεό Σπυρόπουλος απέσπασε τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2014, βάζοντας πλώρη για τον παγκόσμιο τελικό, που ξεκινά σε λίγες μέρες: το κορυφαίο γεγονός για το bartending, που θα παρακολουθήσει ο “αφρός” του χώρου –επαγγελματίες και επιχειρηματίες– και στον οποίο θα ρίξουν τα φώτα τους μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα σε περισσότερες από εκατό χώρες. Μια αληθινή γιορτή για τους bartender όλου του κόσμου, αλλά και για την κουλτούρα του fine-drinking.

Ο Τεό Σπυρόπουλος, τη βραδιά του ελληνικού τελικού του World Class.

Οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Τεό και οι 49 άλλοι νικητές bartender των άλλων χωρών θα έχουν ως πηγή έμπνευσης τη Μεγάλη Βρετανία.

Η πλατφόρμα του World Class, που διανύει την έκτη χρονιά λειτουργίας της, και έχει εκπαιδεύσει και μυήσει στην τέχνη του mixology πάνω από 17.000 bartender, φέτος επιστρέφει στη Μεγάλη Βρετανία –όπου θεσμοθετήθηκε–, με τον παγκόσμιο τελικό να πραγματοποιείται, με διαδοχικές εκδηλώσεις, σε Σκωτία και Λονδίνο από τις 28 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου.

World Class 2014_high

Τρία spirits από τα Reserve Brands της Diageo, που μετέχουν στις δοκιμασίες του World Class (από αριστερά)
Classic malt whisky Talisker 10 ετών, τεκίλα Don Julio Reposado και η Ketel One Vodka.

Εκεί, ο δικός μας Τεό Σπυρόπουλος, μαζί με 49 κορυφαίους bartender από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, θα κληθεί, μέσα από μια σειρά προκλήσεων, που φέτος θα έχουν ως πηγή έμπνευσης τη Μεγάλη Βρετανία συνδεόμενες με την ιστορία, την παράδοση και τους ανθρώπους σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο του World Class Bartender –που πέρυσι, θυμίζουμε, είχε απονεμηθεί στον Ισπανό, David Rios.

_MG_1181

Ανάμεσα στους κριτές του μεγάλου τελικού θα είναι ο Τέλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο το 2009, χρονιά έναρξης του θεσμού του World Class.

Ένας ακόμα λόγος που μας κάνει να χαιρόματε και φέτος; Η κριτική επιτροπή, που θα αξιολογήσει τις προσπάθειες των 50 bartender, θα έχει και ελληνικό χρώμα: ανάμεσα στα ονόματα που την απαρτίζουν συναντάμε κι αυτό του Τέλη Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο το 2009, χρονιά έναρξης του θεσμού του World Class.

Θέλει κάτι να πει σε μας τους Έλληνες η συγκυρία; Μήπως μια δεύτερη, μετά από έξι χρόνια, γαλανόλευκη πρωτιά;
Ποιος δεν θα την ευχόταν άλλωστε;

Καλή επιτυχία Τεό!

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του παγκόσμιου τελικού μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro