Εμπνευσμένο από τα steakhouses της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’30 και με νοσταλγικές αναφορές στο Café American του θρυλικού φιλμ «Καζαμπλάνκα».

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι συνέβη στον Rick Blaine όταν εγκατέλειψε το CaféAmericain και την Καζαμπλάνκα στο τέλος της ομώνυμης ταινίας; Λέτε να βρήκε τρόπο να επιστρέψει στην αγαπημένη του Αμερική; Λέτε να άνοιξε ένα νέο Café Americain, που βγαίνοντας από την πόρτα του δεν βρισκόσουν στα σκονισμένα δρομάκια της μαροκινής πόλης αλλά στην γεμάτη κόσμο 5η Λεωφόρο; Το σίγουρο είναι ότι θα έμοιαζε αρκετά στο Rick’s Steakhouse της Κηφισιάς.

Το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Δημήτρης Σταμούδης με την ομάδα του. Και είναι καθησυχαστικά απλό και γενναιόδωρο.

Το νέο εστιατόριο του ομίλου «S One Hospitality» (ο Δήμος Στασινόπουλος έφτασε τα… 30 μαγαζιά!) άνοιξε την κόκκινη πόρτα του στον αριθμό 1 της οδού Πεντέλης, εκεί που βρίσκαμε παλιότερα Drakoulis Dry & Raw στην Κηφισιά. Και χωρίς υπερβολή έχει την αύρα ενός στεκιού όπου θα μπορούσες να πετύχεις τον Rick Blaine. Άλλωστε είναι εμπνευσμένο από τα steakhouses της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’30, με έντονες αναφορές στο Café American του φιλμ «Καζαμπλάνκα» και δόσεις διαχρονικής κομψότητας από ασπρόμαυρες ταινίες του Χόλιγουντ.

Το ολόμαυρο πιάνο στο κέντρο της σάλας κλέβει τις εντυπώσεις. Play it again, Sam;

Στον χώρο που επιμελήθηκε η Τζένη Τσουλάκου του γραφείου Norma Architecture κυριαρχεί το ξύλο, οι κόκκινοι δερμάτινοι καναπέδες γεμίζουν το βλέμμα, όπως και οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι. Οι τοίχοι τιμούν τους κλασικούς «ήρωες» της Αμερικής -από τον Frank Sinatra και τον Humphrey Bogart μέχρι τον Jack Nicholson και τον Muhammad Ali-, ενώ το ολόμαυρο πιάνο στο κέντρο της σάλας κλέβει τις εντυπώσεις.

Αμερικανικό με γαλλικό twist μενού, που συμπληρώνεται από έναν κατάλογο που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 διεθνείς ετικέτες κρασιών.

Αμερικανικό με γαλλικό twist μενού, συνδυάζει από μεδούλι μέχρι σοκολατένιο mi-cuit.

Ωστόσο η πιο συστηματική δουλειά γίνεται στην κουζίνα, καθώς το μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Δημήτρης Σταμούδης με την ομάδα του, «παίζει» μεταξύ μοντέρνου και κλασικού. Αμερικανικό με γαλλικό twist μενού, που συνδυάζει από ζουμερά steaks και μεδούλι μέχρι ρετρό κοκτέιλ γαρίδας, crab cakes και Caesar salad, και συμπληρώνεται από έναν κατάλογο που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 διεθνείς ετικέτες κρασιών.

Στον χώρο που επιμελήθηκε η Τζένη Τσουλάκου του γραφείου Norma Architecture κυριαρχεί το ξύλο, οι κόκκινοι δερμάτινοι καναπέδες και οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι.

Το φαγητό είναι απλό, μελετημένο για crowd pleasing (να αρέσει στους πολλούς δηλαδή) χωρίς να βγάζει τα δημιουργικά του… απωθημένα ο σεφ. Βρήκαμε ελαφρώς μονοδιάστατο το ταρτάρ αλλά άψογο το μεδούλι, «safe» τη σαλάτα Caesar’s αλλά άκρως αρωματικά τα crab cakes. Το prime rib μας ήρθε ψημένο στην εντέλεια ενώ από τα γλυκά κλέβει την παράσταση μια piece montée με σουδάκια croque-en-bouche: θα κάνει καριέρα στο Instagram αν προλάβετε να το φωτογραφίσετε προτού χιμήξουν στα σουδάκια οι συνδαιτυμόνες.

Πάντως αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία σαν να βρίσκεστε στο Café American, τότε ξεκινήστε από τη μπάρα με ένα κλασικό Old Fashioned. Ίσως εκείνο το βράδυ κάποιος να παίζει το «As time goes by» στο πιάνο του Rick’s. Ποτέ δεν ξέρεις.

//Rick’s Steakhouse
Πεντέλης 1, Κηφισιά
Τηλ.: 21 0754 8348
Ωράριο:  Καθημερινές 18:30 – 00:00 & Σαββατοκύριακο 13:00 – 00:00

 

 

Διαβάστε ακόμα: Μόλις άνοιξε ο «Astakos» – Έχετε φάει ψαράκι πάνω στην παραλία της Γλυφάδας;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top