Kame: Η χελώνα της μεγάλης φυγής

  Aυτή η βαλίτσα πάει μακριά, έστω κι αν στα ιαπωνικά τη λένε «χελώνα».

   
  3043773-poster-p-1-nendo-kame-all-over-the-lid-of-their-new-designer-suitcase

  Καινοτομία της είναι ότι ένα τμήμα στην κορυφή ανοίγει, ώστε ο ταξιδιώτης να βάζει και να βγάζει αντικείμενα εμπροσθοφυλακής.

  Από τη μια ένα σχεδιαστικό γραφείο στην Ιαπωνία, το Nendo, το οποίο σχεδιάζει χωρίς δισταγμό από παπούτσια για την Tod’s μέχρι τεθλασμένα –όμως φιλοσοφημένα- στέγαστρα για τη σχολή Καλών Τεχνών του Κιότο.

  Στην άλλη όχθη βρίσκεται μια φάμπρικα που φτιάχνει βαλίτσες στην Ιταλία. Είναι η Fabbrica Pelletterie Milano, η οποία στις αποσκευές της κουβαλάει τη φινέτσα και το δυναμισμό. Γιατί μπορεί η εταιρεία να είναι νέα στο χώρο, αλλά ήδη καταγράφει συνεργασίες με ονόματα όπως οι Marcel Wanders και Stefano Gionannoni.

  Η «Kame» είναι μια βαλίτσα από πολυανθρακικό πολυμερές, που σημαίνει αντοχή μεν, πούπουλο δε.

  Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής είναι η «Kame», μια βαλίτσα από πολυανθρακικό πολυμερές, που σημαίνει αντοχή μεν, πούπουλο δε. Στα ιαπωνικά «kame» σημαίνει χελώνα και είναι το ζώο που αποτελεί την πηγή έμπνευσης.

  foto5

  Η Fabbrica Pelletterie Milano μπορεί να είναι νέα στο χώρο, αλλά στις αποσκευές της κουβαλάει τη φινέτσα και το δυναμισμό.

  Καινοτομία της είναι ότι ένα τμήμα στην κορυφή ανοίγει, ώστε ο ταξιδιώτης να βάζει και να βγάζει αντικείμενα εμπροσθοφυλακής, όπως μια οδοντόβουρτσα, τα βιβλία του, το tablet ή ό,τι ήθελε προκύψει. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος κατοικούν και δύο τσέπες για αντικείμενα διαφορετικού μεγέθους, πράγμα που ίσως δυσκολέψει τους αιωνίους ακατάστατους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να τοποθετήσουν κάτι εκεί και σίγουρα θα το ψάχνουν μετά.

  nendo-luggage-5-960x640

  Το ανοιγόμενο τμήμα κλειδώνει και δεν διατίθεται για αρπαχτές. Διατίθεται, όμως, για εικαστικές παρεμβάσεις.

  Σημειωτέον ότι το ανοιγόμενο τμήμα κλειδώνει και δεν διατίθεται για αρπαχτές. Διατίθεται, όμως, για εικαστικές παρεμβάσεις: στην μπάρα με το συνδυασμό του κλειδώματος αντί για μηδέν υπάρχει ένα χαμογελαστό προσωπάκι. Οι χελώνες είναι χαριτωμένες.

  //Στο fpm.it υπάρχουν όλες οι σειρές αποσκευών. Το e-shop της εταιρείας προς το παρόν είναι το yoox.com

   

  Διαβάστε ακόμα: Νομαδικά αντικείμενα του πόθου από τη Louis Vuitton.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Πιο δημοφιλή

  Πήγαμε στο Truman της Βαλαωρίτου για να τσεκάρουμε μια πρωτοποριακή υπηρεσία: σχεδιάζεις τα δερμάτινα sneakers που σου ταιριάζουν επιλέγοντας δέρμα, χρώμα και σχέδιο. Σε λίγες εβδομάδες έρχονται από την Ιταλία με το όνομα σου τυπωμένο στο εσωτερικό. Ταιριάζουν με όλα τα looks -και είναι πολύ φρέσκα με κοστούμι.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Αυτό που διαφοροποιεί τους καλοντυμένους από όλους τους υπόλοιπους, είναι ότι επιλέγουν τα ρούχα τους ανάλογα με το αν τους ταιριάζουν, αδιαφορώντας για το μέγεθος που γράφει η ετικέτα. Σας το επιβεβαιώνει ο Παναγιώτης Κούστας, που επί πέντε χρόνια έβγαζε τα προς το ζην βοηθώντας άντρες να ντύνονται «σωστά», στο γνωστότερο πολυκατάστημα του κέντρου.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Το καινούργιο SUV της Volkswagen είναι ευρύχωρο, νεανικό και διασκεδαστικό και κοστίζει 2.500 ευρώ περισσότερο από ένα αντίστοιχο Polo. Γράφει και συγκρίνει ο Βασίλης Χαρίτος.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Εξειδίκευση Luxury Hire by Kosmocar είναι η μίσθωση πολυτελών, πανίσχυρων αυτοκινήτων για ρέκτες της οδηγικής απόλαυσης και της ασφάλειας. Στο τιμόνι μιας υπέρλαμπρης Bentley Bentayga, ο Βασίλης Χαρίτος μυείται στα μυστικά του tailoring από τον Βασίλη Μπουρτσάλα και επιβεβαιώνει ότι στο αυτοκίνητο όπως και στο κοστούμι, ορισμένα πράγματα στη ζωή είναι μοναδικά.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή
  Button to top Andro