Η έμπνευση των σχεδιαστών προέρχεται από τα ρολόγια Minerva του ’40 και του ’50 και το θησαυρό των αρχείων που κρύβεται στο Villeret από το 1858 (montblanc.com).

    Eίναι πάντα ευχάριστη έκπληξη να ανακαλύπτεις τις νέες δημιουργίες της Montblanc. Αφοσιωμένη στις κομψές, εξευγενισμένες κάσες, αναδεικνύει έξοχα το métier των Ελβετών μαστόρων της, μέσα από μηχανισμούς καινοτόμους, διατηρώντας εντούτοις μια εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.

    Πέραν της σειράς 1958, φέτος ο οίκος μας δώρισε και μια γοητευτική δεύτερη: την Heritage. Μιλάμε για σοβαρά πράγματα. Δέκα νέοι κωδικοί, φινετσάτοι και vintage, χάρη στην έμπνευση που άντλησαν οι σχεδιαστές της φίρμας, ως άλλοι Θιβετιανοί μοναχοί, αφουγκραζόμενοι τα όσα είχαν να πουν τα ρολόγια Minerva του ’40 και του ’50 και ο θησαυρός των αρχείων που κρύβεται στο Villeret από το 1858.

    Ασπαστείτε:
    • τον Heritage Pulsograph
    • τον Heritage Perpetual Calendar
    • τον Heritage Monopusher Chronograph
    • τον Heritage GMT
    • τον Heritage Automatic Day Date
    • τον Heritage Automatic.

    Εντάξει, μιλάμε για μια πολύ όμορφη γκάμα ρολογιών, η οποία συνδυάζει την παρελθούσα κομψότητα με τους κώδικες και τις τεχνολογίες του σήμερα. Η ρετρό αισθητική περιλαμβάνει καμπύλα καντράν σε χρώματα σκούρας καραμέλας, αρζαντέ λευκού και ζεστού σομόν. Οι διαστάσεις της κάσας κυμαίνονται από τα 39 στα 42 mm και τα sfumato λουράκια από αλιγάτορα προέρχονται από την Pelleteria Montblanc στη Φλωρεντία. Είναι στεγανά ώς τις 5 ατμόσφαιρες. Το αποτέλεσμα θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις cool sophistiqué και παντρεύει ειδημοσύνη με παράδοση και κλασικό, καθαρό, design.

    Η ρετρό αισθητική περιλαμβάνει καμπύλα καντράν σε χρώματα σκούρας καραμέλας, αρζαντέ λευκού και ζεστού σομόν.

    Θα ξεχωρίσω δύο μοντέλα της σειράς να σας τραγουδήσω: το Montblanc Heritage Pulsograph Limited Edition 100 και το Heritage Perpetual Calendar Limited Edition 100.

    Το πρώτο απολαμβάνει χειρωνακτικών ρυθμίσεων συν τη λειτουργία «pulsometer». Αυτό το διαμαντάκι των 40 mm από ατσάλι διαθέτει ένα γοητευτικό καντράν σε χρώμα ροζ σομόν και προτείνεται σε μια περιορισμένη έκδοση των 100 αντιτύπων. Είναι εμπνευσμένο από τα ρολόγια του παλιού καιρού που οι συλλέκτες ονομάζουν «του γιατρού», γιατί τα χρησιμοποιούσαν για να διαπιστώσουν τους καρδιακούς παλμούς του ασθενή.

    Το δεύτερο μπιζουδάκι είναι ένα Perpetual Calendar (διηνεκές ημερολόγιο), των 40 mm επίσης, έξοχα σχεδιασμένο σε επίπεδο αισθητικής, με τις φάσεις της Σελήνης του και τους μετρητές του ημερομηνίας, ημέρας και μήνα. Όχι μόνο διαθέτει μια αυτονομία 48 ωρών αλλά και λειτουργία «Dual Time», η οποία επιτρέπει να έχεις γνώση της ώρας για δύο διαφορετικές χρονικές ζώνες. Συν ένδειξη για τα δίσεκτα έτη. Ο ολοκαίνουργιος μηχανισμός του χρειάστηκε τρία χρόνια για να τελειοποιηθεί. Διατίθεται είτε σε ροζ χρυσό είτε σε ανοξείδωτο ατσάλι.

     

    ΙΝFO: Θα βρείτε τη συλλογή της σειράς Montblanc «Heritage» στην μπουτίκ της Montblanc Athens (Κριεζώτου 7, Αθήνα. Τηλ. 2103253610).

     

    Διαβάστε ακόμα: Η Montblanc ξαναγράφει το Βιβλίο της ζούγκλας.

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top