Το Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date κυκλοφορεί σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: μπλε, μαύρο, πράσινο.

  Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της Ελβετίας δύο τα οποία αξίζει κανείς οπωσδήποτε να επισκεφθεί είναι ο Κήπος των Παγετώνων στη Λουκέρνη και η ιστορική μανιφατούρα της Μινέρβα – όπου φτιάχνονται τα ρολόγια Μontblanc – στο Villeret. Για το πρώτο μιλάω από εμπειρία, για το δεύτερο από επιθυμία. Αυτό που τα συνδέει είναι το νέο ρολόι Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date που έκανε την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο φετινή υβριδική – με φυσική παρουσία κοινού αλλά και εκτεταμένη διαδικτυακή κάλυψη – έκθεση Watches & Wonders 2022 της Γενεύης.

  Την προσοχή καταρχήν τραβά το καντράν, για την εκτέλεση του οποίου επιστρατέυτηκε η παλαιά τεχνική του gratté-boisé.

  Mer de glace, δηλαδή Θάλασσα από πάγο ή Iced Sea ονομάζεται ο μεγάλος παγετώνας που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να ζει στις Ελβετικές Άλπεις, κατάλοιπο της εποχής των παγετώνων που κάποτε κάλυπταν όλον τον πλανήτη. Εκεί κοντά βρίσκεται και το Montblanc, η υψηλότερη κορυφή των Άλπεων, που ενέπνευσε πριν από εκατό χρόνια την κορυφαία εταιρεία ειδών γραφής που υιοθέτησε το ίδιο όνομα. Η τελευταία εδώ και λίγα χρόνια έχει ενσωματώσει την ιστορική ελβετική ωρολογοποία Minerva εγκαινιάζοντας την δυναμική παρουσία της στον χώρο με ρολόγια που πλέον κυκλοφορούν με την επωνυμία και το λογότυπο της Montblanc.

  Όλες οι ενδείξεις στο καντράν και στη στεφάνη φωσφορίζουν στο σκοτάδι της νύχτας και του βυθού.

  Το Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη συλλογή 1858 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό από κάθε άποψη. Την προσοχή καταρχήν τραβά το καντράν, για την εκτέλεση του οποίου επιστρατέυτηκε η παλαιά τεχνική του gratté-boisé προκειμένου να διαμορφωθεί μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή επιφάνεια, η οποία αναπαράγει την αίσθηση του φωτός όπως αυτό πέφτει επάνω στον πάγο και αναδεικνύει τα διάφορα στρώματα που σωρεύονται για να δημιουργήσουν τους πολυχιλιετείς παγετώνες.

  Το Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη συλλογή 1858.

  Οι ενδείξεις ώρας είναι εξαιρετικά ευκρινείς με αραβικά ψηφία στις θέσεις 6, 9 και 12 ενώ στη θέση 3 βρίσκεται το παράθυρο της ημερομηνίας. Επάνω από τη θέση έξι βρίσκεται ένα μικρό κόσμημα: το λογότυπο της σειράς: ένας κύκλος που απεικονίζει τις Άλπεις με τον παγετώνα και την εξαγωνική νιφάδα – σύμβολο της Montblanc να λάμπει σαν ήλιος. Επίσης την επιγραφή  1858 Iced Sea.

  Το καντράν είναι σχεδιασμένο για άριστη ευκρίνεια στο βάθος των 300 μέτρων.

  Παρόλα αυτά δεν πρόκειται για ορειβατικό αλλά για καταδυτικό ρολόι! Το καντράν είναι σχεδιασμένο για άριστη ευκρίνεια στο βάθος των 300 μέτρων, για το οποίο το ρολόι είναι πιστοποιημένο με ISO 6425. Για τον ίδιο λόγο η περιστρεφόμενη κεραμική στεφάνη έχει διχρωμία στο πρώτο τέταρτο και είναι μοναδικής φοράς. Η διχρωμία αισθητικά είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την παλέτα του καντράν. Όλες οι ενδείξεις στο καντράν και στη στεφάνη φωσφορίζουν στο σκοτάδι της νύχτας και του βυθού. Η πίσω όψη απεικονίζει ένα παγόβουνο, με επιπρόσθετη λεπτομέρεια έναν δύτη χαραγμένο με τεχνολογία λέιζερ.

  Το ρολόι χαρακτηρίζεται και από μια επιπλέον πρακτική καινοτομία, τον μηχανισμό για να αλλάζει κανείς εύκολα μπρασελέ ή λουράκι. Το μπρασελέ είναι σχεδιασμένο για να προσαρμόζεται εύκολα στον καρπό του χρήστη, οπότε και μπορεί να φοριέται εξίσου κατευθείαν στο χέρι ή επάνω από καταδυτική στολή. Το λουράκι είναι από ειδικό συνθετικό υλικό σε χρώμα ταιριαστό με το καντράν και τη στεφάνη.

  Το Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date κυκλοφορεί σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: μπλε, μαύρο, πράσινο. Ο μηχανισμός MB 24.17 είναι αυτόματος και η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι στα 41 χιλιοστά διάμετρο. Ενδιαφέρουσα τέλος είναι η τιμή, καθώς διαμορφώνεται κάτω από τα 3000 ευρώ!

   

  Διαβάστε ακόμα: Star Legacy Nicolas Rieussec. O νέος συλλεκτικός χρονογράφος της Montblanc.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top