Κι όμως, ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει γνωρίσει από κοντά -και μάλιστα στη φυλακή- τον διαβόητο έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Το 1991, ο Πάμπλο Εσκομπάρ προσκάλεσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα σε έναν από τους αγώνες επίδειξης που διοργάνωνε εντός της φυλακής που κρατείτο, την La Catedral, ή αλλιώς το Hotel Escobar.

Ο Μαραντόνα είχε δηλώσει ότι δεν ήξερε ποιος ήταν τότε ο Πάμπλο Εσκομπάρ, αν και στον γράφοντα η παραπάνω δήλωση μοιάζει τόσο παράξενη -δεδομένου του πάθους του για την κοκαΐνη- όσο παράξενη θα ήταν η άγνοια για τον Τζιάνι Ανιέλι από κάποιον λάτρη των αυτοκινήτων, ή για τον Τζόρτζιο Αρμάνι από κάποιον ενθουσιώδη φίλο της μόδας.

Φτάνοντας στον χώρο της φυλακής, ο Ντιέγκο εντυπωσιάστηκε από το πλήθος των φρουρών που βρίσκονταν γύρω από το κτίσμα. Ο μύθος λέει πώς όλοι οι φρουροί ήταν της εμπιστοσύνης του Εσκομπάρ, αφού κύριο μέλημα τους δεν ήταν να μην αποδράσει ο πατρόν από μέσα, αλλά να αποσοβήσουν πιθανές απόπειρες δολοφονίας του από έξω.

Οταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας συμμετείχαν όλοι σε ένα πάρτι. Εκεί ο Μαραντόνα είδε τις ομορφότερες γυναίκες που είχε συναντήσει ποτέ.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση στον Αργεντινό βιρτουόζο, ήταν η αφθονία των παροχών και η πολυτέλεια των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι βρίσκονταν σε μια φυλακή. Τα βαριά ναρκωτικά ήταν το μόνο που απαγορευόταν εντός της φυλακής, καίτοι επιτρεπόταν η κατανάλωση μαριχουάνας, η οποία μάλιστα παραγόταν εσωτερικά. Επιπρόσθετα, υπήρχε γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου γίνονταν οι αγώνες επίδειξης, γυμναστήριο, τραπέζια πινγκ πονγκ και μπιλιάρδου, ενώ το αλκοόλ και οι γυναίκες πηγαινοέρχονταν αφειδώς.

Τα τελευταία, φαίνεται να τα απόλαυσε ιδιαίτερα και ο Ντιέγκο, αφού όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας -τι παράξενο θέαμα θα ήταν, ένα διαμάντι να χορεύει σε επιχρυσωμένη λάσπη- συμμετείχαν όλοι σε ένα από τα πάρτι που διοργανώνονταν καθημερινά, εκεί όπου ο Μαραντόνα δήλωσε ότι είδε τις ομορφότερες γυναίκες που είχε συναντήσει ποτέ. Τι συνέβη σε αυτό το πάρτι, μόνο να φανταστούμε μπορούμε, ίσως ούτε καν αυτό.

Ο προαύλιος χώρος φυλακή στην οποία βρισκόταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ (Mirrorpix).

ΟΕσκομπάρ εξέφρασε στον Αργεντινό άσο την εκτίμηση που έτρεφε για εκείνον, κυρίως γιατί μοιράζονταν το δρασκέλισμα της φτώχειας και την κατάκτηση της κορυφής.

Το επόμενο πρωινό, ο Εσκομπάρ εξέφρασε στον Αργεντινό άσο την εκτίμηση που έτρεφε για εκείνον, κυρίως γιατί μοιράζονταν το δρασκέλισμα της φτώχειας και την κατάκτηση της κορυφής, κι ύστερα διέταξε να τον πληρώσουν το κολοσσιαίο ποσό που είχαν συμφωνήσει. Είχε φτάσει η ώρα του Μαραντόνα να επιστρέψει στην αγαπημένη του Νάπολη, που μετά το θάνατό του μετονομάζει το γήπεδο της προς τιμήν του.

Αντί δακρύων, σκύβουμε με περιέργεια στην βιασύνη του δαιμόνιου Κολομβιανού, αφού οποιοσδήποτε άλλος είχε την ευκαιρία θα προσπαθούσε να βουτήξει στην ιδιοφυία του Μαραντόνα. Δεν τον αδικούμε ωστόσο, καθώς είχε να διοικήσει μια αυτοκρατορία· εκείνη την περίοδο, το μεγαλύτερο μερίδιο του εμπορίου ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ελεγχόταν από μια tailor-made φυλακή στην κοιλάδα ενός λόφου του Μεντεγίν, που για μια μέρα και μια νύχτα φιλοξένησε τον αιώνιο Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Διαβάστε ακόμα: Πένθος για τον Μαραντόνα, τον πιο μεγάλο απ’ τους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top