Η εμφάνιση του Σαλαμέ την Παρασκευή, με σύνολο Haider Ackermann, στην πρεμιέρα της ταινίας Bones and All, στη Βενετία.

Μας αρέσει ο Τιμοτέ Σαλαμέ και έχουμε επαινέσει το στυλ του. (Ομοίως και για τον αντίστοιχης νεανικής ορμής και ενίοτε θηλυπρεπούς γοητείας Χάρι Στάιλς που έχει φορέσει γυναικεία ρούχα με χαριτωμένο τρόπο). Όμως με αφορμή την τελευταία εμφάνιση του ταλαντούχου ηθοποιού στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας, επιτρέψτε μας να εκφράσουμε την στυλιστική μας διαφωνία.

Εδώ δεν έχουμε τόσο να κάνουμε με αρρενωπότητα ή θηλυκότητα όσο με την αναίτια προσπάθεια ενός ούτως η άλλως υπερπροβεβλημένου ανθρώπου να τραβήξει επιπλέον προσοχή. Φορώντας ρούχα που είναι σχεδιασμένα για ένα γυναικείο κορμί (με λεπτό λαιμό, με στήθος, με λυγερή πλάτη), ρούχα που δεν του πηγαίνουν όπως θα ταίριαζαν φερειπείν στην Κέητ Μπλάνσετ ή στην Τζουλιάν Μουρ.

“Εμένα μου αρέσει”, θα πει κάποιος. Κανένα πρόβλημα. “Μα δεν τον βλέπετε, είναι κούκλος”, θα πει κάποιος άλλος. Πράγματι είναι ένα πολύ όμορφο νέο παλικάρι, οπότε και με βατραχοπέδιλα να εμφανιστεί, θα φαίνεται ωραίος. Και τί μ’αυτό; Δεν σημαίνει ότι το συνολάκι που φόρεσε στη Βενετία για να κάνει ντόρο αποτελεί κομψή επιλογή. Η κομψότητα δεν κάνει ντόρο.

Δεν τίθεται θέμα ετεροκανονικότητας, αλλά απλώς και μόνον κομψότητας.

Είναι δικαίωμα του να ντύνεται όπως θέλει; Προφανώς. Μας πειράζει που προβάλλει ένα θηλυπρεπές πρότυπο ανδρός; Ουδόλως. Ειρήσθω εν παρόδω, και με ένα κομψό σμόκιν θα ήταν εξίσου αν όχι περισσότερο ποθητός στην πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων ανδρών. Δεν τίθεται θέμα “ετεροκανονικότητας” λοιπόν, αλλά απλώς και μόνον κομψότητας. Επειδή η φλύαρη φιγούρα δεν είναι κομψή.

Κατά τα άλλα, η ζωή συνεχίζεται. Φορέθηκε άλλο ένα ρούχο, γράφτηκε άλλο ένα άρθρο, και η γη εξακολουθεί να γυρίζει ανεμπόδιστη γύρω από τον άξονά της. Δεν γκρεμίστηκε κανένας φούρνος όπως έλεγαν οι παλιοί. Ευχόμεθα ολόψυχα στον Τιμόθεο να χαίρεται τα νιάτα του και την επιτυχία.

 

Διαβάστε ακόμα: Oι πιο stylish διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top