Most Viewed
Τάκης Καρπουτζόγλου Μύθοι και σύμβολα στην πολιτική 

Η πολιτική κυριαρχείται από το δικό της μάρκετινγκ. Το θυμηθήκαμε και στην περίπτωση του Μπάιντεν και της πολυσυλλεκτικής ομάδας του. Αντίστοιχοι συμβολισμοί υπάρχουν και στην Ελλάδα, ολοένα πιο κοντά στο αμερικανικό πρότυπο, υποστηρίζει ο Τάκης Καρπουτζόγλου.

21.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Θοδωρής Τσεκούρας Θοδωρής Τσεκούρας: «Αγκάλιασε την άγνοια!» 

Θυμηθείτε αυτή την αίσθηση της άγνοιας, ειδικά της πρώτης καραντίνας. Σταθείτε για μια στιγμή και νιώστε την, είναι η αφετηρία της γνώσης. Σε απελευθερώνει. Κανένας παπάς και κανένας πολιτικός δεν έχει τις απαντήσεις. Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στις δικές μας δυνάμεις, τί μας επιφυλάσσει το 2021!

15.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Ζωή Γονείς: Διακοπές είναι, χαλαρώστε… 

Πλησιάζει η ώρα των διακοπών και για εμάς τους γονείς. Mε παιδιά ή με φίλους, οργανωνόμαστε για να περάσουμε καλύτερα. Κρατάμε μακριά την καθημερινότητα της πόλης και γενικώς, αφηνόμαστε. Στις διακοπές φοράμε μαγιό όλη την ημέρα, δεν υπάρχει μανίκι για τράβηγμα. Γράφει η Θέμις Φούλια.

14.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Μια ψύχραιμη τοποθέτηση: είναι καλός ο νέος νόμος για το Περιβάλλον; 

Ο Σύμβουλος Περιβάλλοντος Ανδρέας Λουκάτος αναλύει τα υπέρ, τα κατά και εντοπίζει τις γκρίζες ζώνες του νέου νομοσχεδίου. Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται; Τι θα ισχύει για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τι θα γίνει με τις προστατευόμενες περιοχές και την πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων σ' αυτές;

13.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Σεξισμός, αυτός ο εντελώς άγνωστος 

Είμαστε οι άντρες οι κακοί της υπόθεσης που θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες είναι χαζές και άξιες μόνο για να πλένουν πιάτα; Ως ποιο σημείο η «κορεκτίλα» έχει δαιμονοποιήσει τα πάντα;

12.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Βασίλης Μπουρτσάλας «Μήπως νικήσαμε το πόλεμο με τον ιό και χάσαμε τον Χριστό;» 

Μετά από 40 μέρες καραντίνας και (αληθινής) νηστείας, ένας πιστός εκφράζει το δικό του αναστάσιμο μήνυμα, μπλέκοντας απογοήτευση και ελπίδα. Ένα φορτισμένο, προσωπικό κείμενο του Βασίλη Μπουρτσάλα.

20.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τάκης Καρπουτζόγλου Υπάρχουν γιατροί που είναι γκουρού, όχι αρπακτικά. Τώρα το εκτιμάμε 

Με αφορμή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει στο Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης τον διαπρεπή γιατρό Γεώργιο Π. Χρούσο, ο Τάκης Καρπούτζογλου γράφει για πώς η πανδημία αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους αληθινούς επιστήμονες

16.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Δύο Ελλάδες, μία σημαία 

Πώς γίνεται να συνυπάρχουν δύο διαφορετικές χώρες μέσα σε μια; Γιατί να υπάρχει η Ελλάδα της δημιουργίας από τη μια πλευρά κι εκείνη της συντήρησης και του λαϊκισμού από την άλλη; Γράφει ο Παναγής Καλατζής.

14.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τάκης Καρπουτζόγλου Οι Χαρές και τα Δεινά της (Τηλε)εργασίας 

Κλειστήκαμε σπίτι, δουλεύουμε φορώντας πιτζάμες και είμαστε δικτυωμένοι στο Skype. Eίναι, άραγε, θετική εξέλιξη; Ο Τάκης Καρπουτζόγλου γράφει τη δική του εμπειρία που μπορεί να μας βάλει σε σκέψεις.

12.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Από τον κορονοϊό θα σωθούμε, από τους Βυζαντινο-σοβιετικούς μπεμπέδες όχι 

Ο ιός, μέσα σε όλα, αποκάλυψε εκ νέου το βαθύτερο πολιτισμικό πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας. Από την μια ο μεσαιωνικός θεοκρατικός μηχανισμός της επίσημης Εκκλησίας και από την άλλη η ιδεολογική αναπηρία της Αριστεράς. Φευ, γι' αυτά τα «κρούσματα» δεν υπάρχει εμβόλιο. Ο συγγραφέας Σωτήριος Φ. Δρόκαλος καταθέτει την άποψή του.

22.03.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Αριστείδης Χατζής: 3 φιλελεύθερες παρατηρήσεις για την αφίσα στο μετρό 

Ζούμε σε μια χώρα που κατεβαίνουν πίνακες, αφίσες, θεατρικές παραστάσεις, αν ενοχλούν την «κοινή γνώμη» επειδή... πληρώνει φόρους. Πόση ελευθερία αντέχουμε και πόσο είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε μια άποψη με την οποία διαφωνούμε πλήρως;

15.01.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Το ερώτημα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων» 

Παραβιάστηκαν ή όχι ανθρώπινα δικαιώματα στην περίπτωση του Δημήτρη Ινδαρέ, όπως και στην περίπτωση του Ζακ -ή της Μαρφίν; Με μια μετρημένη ανάρτηση στο Facebook, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έθεσε το ζήτημα των ημερών στις πραγματικές του διαστάσεις.

20.12.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top