Most Viewed
Guest / Άποψη Αριστείδης Χατζής: 10 σημεία για τον θρίαμβο του Στέφανου Κασσελάκη 

Ο Κασσελάκης ήρθε για να μείνει. Θα κάνει ένα απρόσμενο μπαμ ανάλογο με εκείνο που είδαμε τον Ιανουάριο του 2016, όταν αναπάντεχα εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνει ο Αριστείδης Χατζής.

18.09.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιάννης Σκορδάς Για μια θέση στον ήλιο 

Οποιοσδήποτε νιώθει αγάπη για τον τόπο του, δεν μπορεί παρά να βλέπει θετικά την τάση επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου. Η ανακατάληψη των παραλιών είναι μια πράξη πατριωτισμού. Γράφει ο Γιάννης Σκορδάς.

04.08.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Ωσαννά: ξεκινά η απαγόρευση των ρακετών σε παραλίες 

Δυστυχώς, το μέτρο ισχύει επί του παρόντος μόνο για τις παραλίες Καβουρίου και Μαλτσινιώτη με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ. Είθε να επεκταθεί σε όλες τις παραλίες της χώρας!

26.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Andro Team Δέσποινα Γερουλάνου: «Πατριωτικό είναι όσα αγάπησες στον οικείο αυτό τόπο, να τα παραδώσεις πιο φωτεινά» 

Η Δέσποινα Γερουλάνου, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», έφυγε αδόκητα από τη ζωή. Θυμόμαστε ένα μικρό κείμενο που μας είχε γράψει με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21, με θέμα "Τί είναι πατριωτικό σήμερα".

18.04.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Μωυσής Ελισάφ: ένα τεράστιο βήμα μπροστά 

Με αφορμή την εκδημία του γιατρού που έγραψε ιστορία ως Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο Μωρίς Σιακκής (που γνώρισε από μικρός τη μισαλλοδοξία και την κοινή... βλακεία λόγω του Εβραϊκού θρησκεύματός του) γράφει για την παρακαταθήκη που αφήνει ο άξιος Έλληνας Μωϋσής Ελισάφ.

24.02.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Μαρίνα Λεωνιδοπούλου «Πατροπαράδοτο» και «οικογενειακό»: αυτή η μάστιγα 

Γιατί πρέπει σώνει και καλά να περιφέρουμε την κατασκευασμένη χαρά των γιορτινών ημερών από οικογενειακή μάζωξη σε ξενύχτια με στο στανιό; Γιατί οι λέξεις «πατροπαράδοτο» και «οικογενειακό», να μας κάθονται στο στομάχι ως υποχρεωτικές; Γράφει η Μαρίνα Λεωνιδοπούλου.

04.01.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος «Φορο-καπέλο» στο πλαστικό κυπελλάκι; Ναι, διότι είναι για καλό 

Από την 1η Ιανουαρίου επιβλήθηκε ειδική εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος στα πλαστικά ποτήρια του καφέ και στις συσκευασίες των take away. Αν θέλουμε να σώσουμε το περιβάλλον, αυτά τα επιπλέον 10 λεπτά στην τιμή είναι μια σωστή και επιβεβλημένη αξίωση.

11.01.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος 2022 ευχές για μια φωτεινή χρονιά 

Αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη χρονιά που μας έφερε πολλά απρόοπτα ευελπιστώντας πως το 2022 θα μας αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο. Ας πορευτούμε προς την αισιοδοξία και το φως.

01.01.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Η ζωή δεν είναι παπαγαλία 

Αξίζει όλο αυτό το άγχος που προϋποθέτουν κάθε χρόνο οι Πανελλήνιες Εξετάσεις; Εχει νόημα ο βασανισμός μαθητών με την αποστήθιση; Η Μαρίνα Λεωνιδοπούλου που σπούδασε Γλωσσολογία για να την κερδίσουν οι Δημόσιες Σχέσεις καταθέτει τη δική της εμπειρία και απευθύνεται στα αγχωμένα παιδιά που δίνουν τώρα εξετάσεις.

18.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Γιατί η ελληνική Αριστερά φοβάται τον ελληνισμό της Διασποράς; 

Κορυφαίοι Έλληνες, ήρωες της Επανάστασης, ανδρώθηκαν στο εξωτερικό, μας θυμίζει ο Αριστείδης Χατζής. Δεν ήταν λιγότερο Έλληνες όπως δεν έχουν μικρότερο μερίδιο στη συλλογικότητα του έθνους οι σημερινοί Έλληνες της Διασποράς.

13.04.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Άκης Τεμπερίδης Άκης Τεμπερίδης: «Είμαι Έλληνας. Χωρίς έπαρση, χωρίς ντροπή» 

Πόσο Έλληνας νιώθει, ένας -κυριολεκτικά- πολίτης του κόσμου που γυρνάει εδώ και χρόνια τον πλανήτη; Ταξιδεύοντας στις πιο μακρινές περιοχές και γνωρίζοντας κάθε φυλή του ντουνιά; Ούτε κατώτεροι από τους άλλους λαούς είμαστε ούτε και ανώτεροι από αυτούς, γράφει ο σύγχρονος νομάδας Άκης Τεμπερίδης. Κι όμως, υπάρχει κάτι μοναδικό που νιώθει όταν δηλώνει Έλληνας, και το μοιράζεται μαζί μας.

27.03.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Νίκος Νυφούδης Ποιος φοβάται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό; 

Στην Ελλάδα πολλοί τον πολέμησαν, περισσότεροι τον φοβήθηκαν. Ο έντιμος κοινωνικός φιλελευθερισμός, ήταν πάντα ένα ταμπού ή και ένας μπαμπούλας. Κι όμως, περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε μια συμφωνία του «καλού» μακριά από προκαταλήψεις και κομματικά στεγανά. Σαν κι αυτή που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν. Γράφει ο Νίκος Νυφούδης.

27.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top