Most Viewed
Guest / Άποψη Η ζωή δεν είναι παπαγαλία 

Αξίζει όλο αυτό το άγχος που προϋποθέτουν κάθε χρόνο οι Πανελλήνιες Εξετάσεις; Εχει νόημα ο βασανισμός μαθητών με την αποστήθιση; Η Μαρίνα Λεωνιδοπούλου που σπούδασε Γλωσσολογία για να την κερδίσουν οι Δημόσιες Σχέσεις καταθέτει τη δική της εμπειρία και απευθύνεται στα αγχωμένα παιδιά που δίνουν τώρα εξετάσεις.

18.06.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Γιατί η ελληνική Αριστερά φοβάται τον ελληνισμό της Διασποράς; 

Κορυφαίοι Έλληνες, ήρωες της Επανάστασης, ανδρώθηκαν στο εξωτερικό, μας θυμίζει ο Αριστείδης Χατζής. Δεν ήταν λιγότερο Έλληνες όπως δεν έχουν μικρότερο μερίδιο στη συλλογικότητα του έθνους οι σημερινοί Έλληνες της Διασποράς.

13.04.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Άκης Τεμπερίδης Άκης Τεμπερίδης: «Είμαι Έλληνας. Χωρίς έπαρση, χωρίς ντροπή» 

Πόσο Έλληνας νιώθει, ένας -κυριολεκτικά- πολίτης του κόσμου που γυρνάει εδώ και χρόνια τον πλανήτη; Ταξιδεύοντας στις πιο μακρινές περιοχές και γνωρίζοντας κάθε φυλή του ντουνιά; Ούτε κατώτεροι από τους άλλους λαούς είμαστε ούτε και ανώτεροι από αυτούς, γράφει ο σύγχρονος νομάδας Άκης Τεμπερίδης. Κι όμως, υπάρχει κάτι μοναδικό που νιώθει όταν δηλώνει Έλληνας, και το μοιράζεται μαζί μας.

27.03.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Νίκος Νυφούδης Ποιος φοβάται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό; 

Στην Ελλάδα πολλοί τον πολέμησαν, περισσότεροι τον φοβήθηκαν. Ο έντιμος κοινωνικός φιλελευθερισμός, ήταν πάντα ένα ταμπού ή και ένας μπαμπούλας. Κι όμως, περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε μια συμφωνία του «καλού» μακριά από προκαταλήψεις και κομματικά στεγανά. Σαν κι αυτή που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν. Γράφει ο Νίκος Νυφούδης.

27.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τάκης Καρπουτζόγλου Μύθοι και σύμβολα στην πολιτική 

Η πολιτική κυριαρχείται από το δικό της μάρκετινγκ. Το θυμηθήκαμε και στην περίπτωση του Μπάιντεν και της πολυσυλλεκτικής ομάδας του. Αντίστοιχοι συμβολισμοί υπάρχουν και στην Ελλάδα, ολοένα πιο κοντά στο αμερικανικό πρότυπο, υποστηρίζει ο Τάκης Καρπουτζόγλου.

21.01.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Θοδωρής Τσεκούρας Θοδωρής Τσεκούρας: «Αγκάλιασε την άγνοια!» 

Θυμηθείτε αυτή την αίσθηση της άγνοιας, ειδικά της πρώτης καραντίνας. Σταθείτε για μια στιγμή και νιώστε την, είναι η αφετηρία της γνώσης. Σε απελευθερώνει. Κανένας παπάς και κανένας πολιτικός δεν έχει τις απαντήσεις. Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στις δικές μας δυνάμεις, τί μας επιφυλάσσει το 2021!

15.12.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Ζωή Γονείς: Διακοπές είναι, χαλαρώστε… 

Πλησιάζει η ώρα των διακοπών και για εμάς τους γονείς. Mε παιδιά ή με φίλους, οργανωνόμαστε για να περάσουμε καλύτερα. Κρατάμε μακριά την καθημερινότητα της πόλης και γενικώς, αφηνόμαστε. Στις διακοπές φοράμε μαγιό όλη την ημέρα, δεν υπάρχει μανίκι για τράβηγμα. Γράφει η Θέμις Φούλια.

14.07.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Μια ψύχραιμη τοποθέτηση: είναι καλός ο νέος νόμος για το Περιβάλλον; 

Ο Σύμβουλος Περιβάλλοντος Ανδρέας Λουκάτος αναλύει τα υπέρ, τα κατά και εντοπίζει τις γκρίζες ζώνες του νέου νομοσχεδίου. Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται; Τι θα ισχύει για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τι θα γίνει με τις προστατευόμενες περιοχές και την πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων σ' αυτές;

13.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Σεξισμός, αυτός ο εντελώς άγνωστος 

Είμαστε οι άντρες οι κακοί της υπόθεσης που θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες είναι χαζές και άξιες μόνο για να πλένουν πιάτα; Ως ποιο σημείο η «κορεκτίλα» έχει δαιμονοποιήσει τα πάντα;

12.05.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Βασίλης Μπουρτσάλας «Μήπως νικήσαμε το πόλεμο με τον ιό και χάσαμε τον Χριστό;» 

Μετά από 40 μέρες καραντίνας και (αληθινής) νηστείας, ένας πιστός εκφράζει το δικό του αναστάσιμο μήνυμα, μπλέκοντας απογοήτευση και ελπίδα. Ένα φορτισμένο, προσωπικό κείμενο του Βασίλη Μπουρτσάλα.

20.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Τάκης Καρπουτζόγλου Υπάρχουν γιατροί που είναι γκουρού, όχι αρπακτικά. Τώρα το εκτιμάμε 

Με αφορμή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει στο Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης τον διαπρεπή γιατρό Γεώργιο Π. Χρούσο, ο Τάκης Καρπούτζογλου γράφει για πώς η πανδημία αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους αληθινούς επιστήμονες

16.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Δύο Ελλάδες, μία σημαία 

Πώς γίνεται να συνυπάρχουν δύο διαφορετικές χώρες μέσα σε μια; Γιατί να υπάρχει η Ελλάδα της δημιουργίας από τη μια πλευρά κι εκείνη της συντήρησης και του λαϊκισμού από την άλλη; Γράφει ο Παναγής Καλατζής.

14.04.2020

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top