Ο Πάνος Ιωαννίδης δίνει τα φώτα του στους επίδοξους σεφ.

  O εθελοντισμός δεν είναι ένα κενό γράμμα, όσο κι αν οι κυνικοί των ημερών λένε με επίταση πως ο καθένας οφείλει να κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Υπάρχουν και κάποιοι που κοιτάζουν και το κοινωνικό σύνολο.

  Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις δράσεις της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FOOD ON, η οποία υλοποιεί το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα FoodOn Academy. Στόχος του προγράμματος είναι η εργασιακή ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω της εκπαίδευσης.

  Οι δικαιούχοι του προγράμματος FoodOn Academy, μετά την ολοκλήρωση των δωρεάν μαγειρικών σεμιναρίων, θα λάβουν σχετική πιστοποίηση και θα απασχοληθούν άμεσα στον κλάδο της εστίασης.

  Το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να προωθηθεί εάν δεν υπήρχε η υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. η  Οι δικαιούχοι του προγράμματος FoodOn Academy, μετά την ολοκλήρωση των δωρεάν μαγειρικών σεμιναρίων, θα λάβουν σχετική πιστοποίηση και θα απασχοληθούν άμεσα στον κλάδο της εστίασης.

  Μεγάλη τύχη να έχουν οι μαθητές για καθηγητή τους τον Λευτέρη Λαζάρου.

  Ήδη, από τις 6 έως και τις 30 Ιουνίου, 14 από τους πιο διάσημους Έλληνες chefs δίδαξαν αφιλοκερδώς βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις μαγειρικής και μοιράστηκαν όλα τα μυστικά της κουζίνας με τους 12 πρώτους εκπαιδευόμενους της ακαδημίας εστίασης της FoodOn, στον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο «Μαθήματα Μαγειρικής».

  Συγκεκριμένα, τα μαθήματα παρέδωσαν οι: Νίκος Αλμπαντίδης (Alexandra Restaurant – Χαλκιδική, Oikos Restaurant – Κέα), Σάκης Βενέτης (Electra Hotels & Resorts), Χρόνης Δαμαλάς, Γωγώ Δελογιάννη (Γαλιάντρα & Στοά Κεραμεικού), Νίκος Θωμάς (Simul, NiDo), Πάνος Ιωαννίδης (Ovio, Oz37 Gastronomy Studio),  Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο Sea Side), Μιχάλης Νουρλόγλου, Γιώργος Παπακώστας (Burger Joint, Vittoria Gati), Σπύρος Παυλίδης (Basegrill Athens & Travolta), Χριστόφορος Πέσκιας (Balthazar), Ηλίας Σκουλάς (Ανανίας Rotisserie – Μαρούσι, Lotus -Μύκονος), Βασίλης Σπόρος (Po’ Boys), Γιώργος Τσούλης.

  Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί από το φθινόπωρο, αποτελεί πρωτοβουλία του Αργύρη Ζαννιά, εμπνευστή και ιδρυτή της Οργάνωσης FoodOn, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα φοίτησης των εκπαιδευόμενων.

  Απώτερος σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να κάνουν μία νέα αρχή και να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά μέσα από το δίκτυο των συνεργαζόμενων εστιατορίων.

  Απώτερος σκοπός είναι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση που τους προσφέρεται για να κάνουν μία νέα αρχή και να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά μέσα από το δίκτυο των συνεργαζόμενων εστιατορίων.

  Οι δικαιούχοι του προγράμματος, μετά από 20ήμερη πρακτική εκπαίδευση στην κουζίνα, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν είτε δίπλα στους σεφ που τους εκπαίδευσαν είτε σε άλλα καταξιωμένα εστιατόρια.

  Ο Αργύρης Ζαννιάς, δήλωσε σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και υποστήριξης: «Η νέα αυτή συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση μάς γεμίζει ενθουσιασμό! Γιατί το όραμά μας να εκπαιδεύσουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και είναι άνεργοι και να τους εξασφαλίσουμε μία θέση εργασίας στον χώρο της εστίασης, γίνεται επιτέλους πράξη!

  Οι δικαιούχοι του προγράμματος, μετά από 20ήμερη πρακτική εκπαίδευση στην κουζίνα, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν είτε δίπλα στους σεφ που τους εκπαίδευσαν είτε σε άλλα καταξιωμένα εστιατόρια. Όλη η ομάδα της FoodOn ευχαριστεί από καρδιάς τους ανθρώπους του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση που έκαναν ένα από τα ομορφότερα όνειρά μας πραγματικότητα!».

   

  //Γίνετε κι εσείς κομμάτι του δεύτερου Food On Academy που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες. Πληροφορίες εδώ, 698 6414925.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η ελληνική εταιρεία που δημιούργησε κέντρο Προσχολικής Αγωγής στη Ρουάντα.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top