Κωνσταντίνος Καμπιώτης: «Είναι μοναδικό με τη δουλειά σου να αλλάζεις τη ζωή ανθρώπων»

  Η χώρα μας έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντισμού στον αναπτυγμένο κόσμο. Όμως η νέα γενιά εθελοντών που μας συστήνεται στο φετινό Glovo Con, όχι μόνο απολαμβάνει την προσφορά, αλλά κάνει και ένα σημαντικό βήμα για την επαγγελματική καταξίωση.

   
  cover kabiotis

  Ο Κωνσταντίνος θα μιλήσει στο Glovo Con το Σάββατο στις 14:30.

  Τι ακριβώς ήταν το project «World Without Borders» στο οποίο συμμετείχατε;

  Το project «World Without Borders» ήταν το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμoύ AIESEC στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, 80 εθελοντές από όλον τον κόσμο είχαν στόχο να επισκεφθούν όσο περισσότερα σχολεία στην Ουκρανία, από μεγάλες πόλεις έως απομονωμένα χωριά, και να αναπτύξουν ηγετικά χαρακτηριστικά στα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια.

  Για ποιο λόγο κερδίσατε βραβείο γι’ αυτό;

  Το project βραβεύτηκε από εταιρικούς συνεργάτες της AIESEC, για τον αντίκτυπο που είχε στους μαθητές που συμμετείχαν. Ήταν ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα, το οποίο κάλυπτε μεγάλο μέρος της χώρας και σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές αποκτούσαν τη δική  τους εμπειρία αλληλεπίδρασης με ανθρώπους όχι μόνο εκτός της χώρας τους, αλλά και εκτός της ηπείρου τους.

  Τι είναι αυτό που κάνει το ταξίδι σας μέσα από την AIESEC και τον οργανισμό «Save the Children» ξεχωριστό;

  Η ευκαιρία να δουλεύω σε ένα διεθνή οργανισμό είναι συναρπαστική. Στο «Save the Children» έχω την ευκαιρία, μέσα από τη δουλειά μου, να προσφέρω βοήθεια σε παιδιά από όλον τον κόσμο που το έχουν ανάγκη και να γίνω το μέσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και το άκουσμα της φωνής τους. Σε καθημερινή βάση, μαζί με την ομάδα μου, δουλεύω για πολύ διαφορετικά προγράμματα, από καμπάνιες για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στη Μεγάλη Βρετανία έως για ανθρωπιστική βόηθεια σε χώρες από τη Συρία μέχρι τη Σιέρα Λεόνε, για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

  Από την εμπειρία μου σε HR θέσεις ξέρω ότι τα χαρακτηριστικά που αναπτύσσεις ως εθελοντής είναι χρήσιμα για μία πετυχημένη εκκίνηση καριέρας.

  Γιατί αποφασίσατε να μιλήσετε στο GloVo.Con “ACTion FACTory: The Art of Volunteerism”;

  Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνει ο Οργανισμός είναι εξαιρετική και αναγκαία στην Ελλάδα. Η αξία του εθελοντισμού είναι δυστυχώς δύσκολα αναγνωρίσιμη και επιβραβεύσιμη, αλλά η εμπειρία μου ως εθελοντή ήταν εξαιρετικά σημαντική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου, αλλά και για την επαγγελματική μου εξέλιξη. Από τη γνώση και εμπειρία μου σε HR θέση (διαχείρηση ανθρωπίνου δυναμικού) μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα χαρακτηριστικά που αναπτύσσεις ως εθελοντής είναι χρήσιμα για μία πετυχημένη εκκίνηση καριέρας, για την ανάπτυξη των ηγετικών χαρακτηριστικών, αλλά και της δημιουργικότητας και της αυτοπεποίθησης.

  Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους νέους που θα σας παρακολουθήσουν;

  Αυτό που ζητάμε όλοι μας από μία δουλειά είναι να μας προσφέρει αυτοπραγμάτωση, περιθώριο για δημιουργική εξέλιξη και γνώση, και είναι δύσκολο να το βρούμε. Όταν λοιπόν βρεθεί αυτό και, επιπλέον, όταν ξενυχτάμε στο γραφείο, νιώθουμε ότι το κάνουμε για να βοηθήσουμε κάποιον στην άλλη άκρη της γης. Αυτό μας δίνει και μια ηθική ικανοποίηση, την οποία δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Είναι μοναδικό συναίσθημα να ξέρεις ότι με τη δουλειά σου μπορεί να αλλάξει η ζωή ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και ότι θα τους προσφέρεις πράγματα που για εσένα είναι δεδομένα, όπως η πρόσβαση σε εκπαίδευση και καθαρό νερό.

  Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος–πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας;

  Κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα και να θέσω σε εφαρμογή τα όσα έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω, ώστε να καταφέρω να επηρεάσω θετικά και την κοινωνία, μικρή ή μεγάλη, στην οποία μεγάλωσα. Ακόμα δεν έχω ιδέα τη μορφή θα έχει αυτό. Ακόμα το ψάχνω!

   

  //Πλροφορίες για τις δράσεις του 3ου Glovo.Con

   

  Διαβάστε ακόμα: To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Arkki» – Ένα σχολείο αρχιτεκτονικής και δημιουργίας για παιδιά.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top